Vandaag kwam het bericht naar buiten dat het Twitter-account van premier Yingluck is gehackt.

De onbekende verstuurde acht berichtjes naar de ruim 28.000 volgers van de Thaise premier.  Daarin vroeg de hacker zich onder meer af of de politica wel in staat is om Thailand te beschermen als ze dat niet nog eens kan met haar eigen Twitter-pagina. Hij beschuldigde haar ook van vriendjespolitiek en incompetentie. De hacker schreef de volgende tweets:

“Dit land is een bedrijf. Wij werken voor onze bondgenoten, niet voor de Thaise bevolking. Wij werken voor diegenen die ons steunen, niet voor degenen die verschillen met ons

“Waar zijn de kansen voor de armen We gebruiken ze, geven ze hoop door ze te laten stemmen, zodat onze mensen kunnen profiteren”.

Een Thaise woordvoerster van de overheid, Thitima Chaisaeng, bevestigde dat Yingluck’s Twitter account was gehackt.

“Wij zijn geïnformeerd door het ministerie van ICT (Informatie en Communicatie Technologie), en ze zijn op zoek naar wie er verantwoordelijk voor is. We weten niet wie het gedaan heeft,” zo liet Thitima weten.

Vorige week braken hackers ook al in op de website van het Thaise ministerie van binnenlandse zaken. De twee incidenten hebben vermoedelijk geen verband met elkaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Twitter account Yingluck gehackt”

 1. De relatie tussen de beveiliging van een Twitter account en competentie, is niet serieus te nemen. Als dat zo was is 90% op de wereld incompetent, want bijna alles is te hacken.

  Wat een geneuzel. De honden blaffen en de karavaan trekt verder…

 2. cor verhoef zegt op

  De kans is vrij groot dat deze hacker uit PAD kringen komt. De yellow shirts dus, een uiterst nationalistisch clupje idioten die een half jaar geleden de toenmalige premier Abhisit aanspoorden om een oorlog met Cambodja te beginnen vanwege de Preah Vihar tempel controverse. Alleen al de vraag of ze wel in staat is om Thailand te “beschermen” (tegen wie?) geeft al aan dat het hier gaat om een paranoide geest. Valt inderdaad niet serieus te nemen en laten we hopen dat niemand dat hier ook doet.

 3. guyido zegt op

  twitter man is inmiddels bekend bij de politie.

 4. Massart Sven zegt op

  heb vandaag ook deze berichten gelezen via het nieuwsblad (belgichse krant) daar was zelfs sprake van dat het niet over een ZIJ ging maar over een HIJ.Ik weet niet of deze fout door de redactie kwam of door diegene die de twitter gehact had maar als het die hacker was zou hij toch de anatomische verschillen moeten kennen tussen een vrouw en een man want op de side van de krant werd ZIJ altijd als HIJ aangeduid. Misschien weet het zelf niet wat het isOof het is misschien een supporter van haar broer?

  • hans zegt op

   Komt in thailand vaker voor dat blijkt dat She is a He


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website