Facebook scams in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Social media
Tags: ,
6 juli 2016

Een Amerikaans security softwarebedrijf, Trend Micro, heeft een lijst van negen sociale media scams gepubliceerd, waarmee gebruikers in Thailand te maken kunnen krijgen.

Voorbeelden daarvan zijn de pop-up “wie heeft jouw Facebook profiel bezocht”, “the Facebook colour changer” en “Naked video’s”. Dit zijn de scams die cybercriminelen gebruiken als een manier van verspreiding van malware-infecties voor gebruikers van PC’s en smartphones om persoonsgegevens en informatie te stelen. Gebruikers dienen altijd en voortdurend de bronnen van de links te controleren en wachtwoorden op sociale media regelmatig te veranderen.

Een directielid van Trend Micro zegt: “Oplichting via sociale media wordt steeds populairder. De cybercriminelen lokken gebruikers naar apps van derden door middel van social media berichten om op die manier malware-infecties te veroorzaken. Gebruikers wordt geadviseerd om zeer waakzaam te zijn wanneer ze online surfen. Controleer altijd de bron van ter beschikking gestelde links.

Doel van dit bericht is dat u de privacy van uw PC en smartphone beschermd tegen nieuwsgierige ogen door middel van bijvoorbeeld de veiligheidsapp Trend Micro Dr. Safety en wellicht is dat zo’n gek idee nog niet.

Lees het hele verhaal met duidelijke voorbeelden van mogelijke scams: tech.thaivisa.com/top-9-facebook-scams-south-east-asia-thailand/

Bron: Thaivisa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website