De afgelopen jaren zijn er regelmatig reiswaarschuwingen voor Thailand afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Denk bijvoorbeeld aan de overstromingen eind vorig jaar, de protesten van de ‘Red shirts’ in het centrum van Bangkok, de bezetting van de luchthaven en andere calamiteiten.

Daarom is het goed om op de hoogte te blijven van de actuele reisadviezen voor Thailand. Daarvoor is er nu een handig app: BZ Reisadvies. Hiermee kan je de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken nu ook eenvoudig op je iPhone of iPad ontvangen.

Reisadviezen

De app zorgt voor actuele reisadviezen en je hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades waar ook ter wereld bij de hand. Je kunt ook aangeven waar je reis naar toe gaat, zodat je een pushbericht krijgt als het reisadvies veranderd.

In het hoofdscherm van de applicatie zie je een overzicht van de landen waarvan recent het reisadvies is gewijzigd. De Mijn reis-functie waarbij je zelf een bestemming invoert, is handig voor informatie over je vakantiebestemming. BZ Reisadvies heeft ook een landenlijst waarbij je de landen op alfabet gerangschikt onder elkaar ziet staan.

Ambassade en reisverzekering

De app heeft tevens een helpsectie als het mis is gegaan in het buitenland. Er zijn zeven pagina’s die je op weg kunnen helpen als je bestolen bent, ergens in het ziekenhuis bent opgenomen, iemand vermist is, als je gearresteerd wordt of als je anderszins contact nodig kan hebben met de ambassade of het consulaat. Er wordt duidelijk aangegeven hoe je moet handelen wanneer je een reisverzekering hebt en wat je moet doen wanneer je geen reisverzekering hebt. Je kunt lezen dat de mogelijkheden van de Nederlandse ambassades in het buitenland beperkt zijn. Zo kunnen zij geen betalingsgarantie afgeven aan een ziekenhuis, daarvoor moet je bij je reisverzekeraar zijn.

Ook informatie zonder internetverbinding

De informatie uit de app is ook toegankelijk als je geen internetverbinding hebt. Pagina’s uit de app die je eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Dat is handig wanneer je snel moet weten wat je moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina’s die je nog niet eerder hebt aangeklikt, is wel een internetverbinding nodig.

BZ Reisadvies app bevat:

 • actuele reisadviezen per land, zodat je weet welke veiligheidsrisico’s je loopt;
 • informatie over wat je kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als jouw paspoort verliest;
 • contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls;
 • nieuwsberichten wanneer er sprake is van een crisis;
 • algemene informatie tijdens grote evenementen;
 • mogelijkheden om je reis te plannen.

Melding bij crisis en calamiteiten

BZ Reisadvies app kan je een automatische melding geven als er een aangepast reisadvies is voor het land waaraan je een bezoek brengt. Binnenkort biedt de app ook meldingen aan wanneer er sprake is van een crisis of ernstige calamiteit. Deze meldingen verschijnen als een pop-up op jouw scherm. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele situatie.

Eerste indruk

Natuurlijk heb ik de app geïnstalleerd en getest. De app ziet er goed uit en voorziet zeker in een behoefte. De informatie over de Nederlandse ambassade in Bangkok is actueel. Alleen de openingstijden staan niet vermeld. Een klik volstaat om naar de website van de ambassade te gaan. De gegevens van het consulaat op Phuket waren wel volledig. De app bevat ook een routeplanner naar de ambassade gebaseerd op Google maps, erg handig! Voor frequente reizigers is deze app zeker een aanrader.

Meer informatie en downloaden

De app is gratis verkrijgbaar in de Appstore: BZ Reisadvies

2 reacties op “Reisadviezen van Buitenlandse Zaken voor Thailand nu ook op je iPhone”

 1. Theo van der Schaaf zegt op

  Waarom in hemelsnaam alleen op I.Phone?
  Heeft buitenlandse zaken daar aandelen of zo?

 2. Rob Rosier zegt op

  Heren, als je naar de site van B.Z. gaat, zul je zien dat je ook een
  android versie kan downloaden.

  BZ Reisadvies App / MinBuza.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website