Morgen, zondag 13 januari 2013, wordt een gedenkwaardige dag voor de liefhebbers van modern winkelen – of moet ik zeggen shopping – want het Siam Center in Bangkok wordt dan officieel voor het publiek geopend.

Volgens een artikel in The Nation wordt winkelen nooit meer wat het geweest is: na een sluiting van vijf maanden voor ingrijpende renovaties heropent Siam Center met een verkwikkende mix van kunst, technologie, mode en design in een interactieve benadering tussen het winkelend publiek en winkeliers.

Meer dan 1,8 miljard Baht is besteed om het winkelcentrum om te vormen in wat een “Ideappolis”wordt genoemd, een term bedacht door Mr. Chadatip Chutrakul, de grote baas van Siam Piwat, het bedrijf, dat eigenaar is van het centrum. Meer dan 70 miljoen Baht alleen al is besteed aan interactieve technologie, waarbij meer dan 500 LED-schermen zijn geïnstalleerd op plafonds, wanden, pilaren tot aan zelfs in de toiletten.

“Om onze 40-ste verjaardag te vieren, hebben we in 18 maanden gebruikt om het Siam Center te re-branden in een nieuw concept, die ervoor zorgt dat de consument enthousiast en betrokken geraakt in een voortdurend veranderende locatie met speciale winkels en exclusieve producten, te zien op aan interactieve videomuren,” onthulde Chadatip tijdens een preview voor de pers en VIPs.

Morgen is dus de grote dag voor de feestelijke opening waarvoor ook kosten noch moeite zijn gespaard. Vele Thaise, Amerikaanse en Koreaanse televisie- en filmsterren zullen acte de présence geven. Mocht u daarvoor niet uitgenodigd zijn, dan kunt u vanaf maandag ook terecht om uw geld uit te geven en vandaag alvast genieten van een voorproefje via onderstaande video.

[youtube]http://youtu.be/yRmoXzeigYw[/youtube]

2 reacties op “Siam Center gaat weer open (video)”

 1. polderjongen zegt op

  Hi, hebben jullie een aparte kalender in Thailand?

  Bij mij is het toch echt zondag 13 Januari 2013 hoor!

  Redactie: Bedankt. Inmiddels gecorrigeerd.

 2. Ferdinand zegt op

  Ben misschien erg negatief maar niet echt schokkend. Heb ik de zo geprezen 500 interactieve schermen op wanden, plafonds en wc gemist ? en hoe moet ik me interactief op de wc voorstellen ?
  Verder lijkt indeling/ontwerp op vele andere warenhuizen zoals Zentral in bijvoorbeeld Udon (uiteraard wel kleiner).

  Terminal 21 (!) en Siam Paragon maakten heel wat meer indruk op mij. De achtergrond (voorgrond?) muziek bij de vdo nodigt ook niet echt uit . Maar het is maar een vdo dus ik moet het nieuwe Siam Center snel zelf een keer gaan bekijken.
  Wie is er intussen geweest ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website