Romantisch huwelijksaanzoek in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Relaties
Tags: ,
14 november 2015

Heel, heel veel jaren geleden ben ik getrouwd met een Nederlandse vrouw. De voorbereiding daarvan het huwelijk had, voor zover ik mij herinner, weinig met romantiek te maken. Ik heb niet op mijn knieën gelegen of andere fratsen uitgehaald met de vraag: “Wil je met me trouwen?”.

Het was gewoon een logisch gevolg van verliefd – verloofd – getrouwd. Lieve woordjes genoeg, die waren niet voor anderen maar voor onszelf bedoeld en ook met hoe wij de liefde aan elkaar betoonden had niemand anders wat te maken.

Momenteel, in het tijdperk van de vele sociale media, is het populair om een dame op een speciale manier ten huwelijk te vragen. Kijk op YouTube en u vindt talloze video’s met speciale en soms spectaculaire huwelijksaanzoeken (marriage proposals). Sommige van deze video’s zijn al wat jaren oud en bij het bekijken daarvan vraag ik mij wel eens af, of die twee “zo innig verliefde” man en vrouw nog steeds bij elkaar zijn. Ik had die romantiek niet nodig. Wij hielden “eeuwig” van elkaar en beloofden elkaar trouw “tot de dood ons scheidt” Die eeuwigheid duurde 34 jaar tot dat mijn vrouw overleed en op zo’n lange periode kunnen maar weinig mensen bogen.

Ook in Thailand worden regelmatig video’s op de media geplaatst van speciale huwelijksaanzoeken en er is zelfs een prijs beschikbaar voor de mooiste video in dit genre. De winnaar van dit jaar is een video van Ariya Kumpilo, eigenaar van een restaurant in Bangkok, die zijn toen nog toekomstige vrouw ergens in een resort in een golfbuggy zette met de belofte een showtje voor haar op te voeren. Niets vermoedend rijdt Ploy, de dame, in die buggy en ziet achtereenvolgens collega’s, vrienden en familieleden tot met de ouders van haar en hem dansend achter de buggy aan lopen.

Als de muziek stopt, loopt Ariya door een haag van de mensen en toont Ploy hoe en waarom hij met haar wil trouwen. Hij doe dat met in het Thais geschreven plakkaten, waarvan de tekst ongeveer luidt:
“Ploy, dank je wel voor het vertrouwen in mij en de beslissing om iets achter te willen laten om je leven te willen delen met zo’n gewone jongen als ik, die beslist niet perfect is. Maar zolang ik jou aan mijn zijde weet, ben ik nergens bang voor. Jij bent mijn wilskracht, mijn steun en mijn liefde. Jij bent de levenspartner waarvan ik dacht die nooit te zullen vinden. Ik beloof dat ik er vanaf nu voor zal zorgen dat je altijd kunt lachen en gelukkig zijn. Ik wil maar één ding…..”Trouw met mij.”

Natuurlijk zegt Ploy ja en het feest kan beginnen. De video is volgens het bericht al bijna 6 miljoen keer aangeklikt, maar dat lijkt mij wel erg veel. Ik heb ook een paar keer gekeken en eerlijk waar, ik mag dan geen romantische inslag hebben maar van dit soort filmpjes lust ik wel pap”.

Video

ขนทั้งเพื่อนทั้งญาติเธอ มาขอขนาดนี้ ถ้าไม่แต่งด้วยก็งอนแล้ว ( …ขนทั้งญาติเธอ เพื่อนเธอ มาขอเธอแต่งงานจ้า

Posted by Klong Ariya Kumpilo on woensdag 4 november 2015


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Romantisch huwelijksaanzoek in Thailand”

  1. peter zegt op

    Vind dit echt heel heel erg leuk.
    Op muziek van Bird Thongchai.
    Vind ik een ras artiest. Zeer veelzijdig en geeft regelmatig prachtige concerten.

    Ik geloof dat de tekst van dit liedje zegt, wacht op mij ik ga weg om te werken en kom rijk terug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website