(Redactionele bronvermelding: sippakorn / Shutterstock.com)

Hoeveel kost het om in Thailand te reizen? Thailand is over het algemeen een betaalbare bestemming voor toeristen. De kosten van reizen en openbaar vervoer zijn afhankelijk van het soort vervoer dat je gebruikt en de afstand die je aflegt.

Reiskosten in Thailand zijn over het algemeen vrij laag in vergelijking met veel andere landen. Een reden waarom Thailand ook zo populair is bij backpackers. Het land heeft een uitgebreid openbaar vervoersysteem, inclusief bussen, treinen en binnenlandse vluchten tegen betaalbare tarieven. In de steden zijn er ook taxi’s en tuk-tuks beschikbaar tegen redelijke prijzen. Zo kost een busrit van Bangkok naar Chiang Mai ongeveer €25,- terwijl dezelfde afstand per trein kan worden afgelegd voor ongeveer €35,- tot €50,-, afhankelijk van de klasse. Binnenlandse vluchten zijn vaak al beschikbaar voor €50,- tot €100,-per persoon. Reizen in Thailand kan best goedkoop zijn en een goede optie voor reizigers met een beperkt budget.

Voor lange afstanden kun je gebruik maken van het vliegtuig, de bus, de trein of een privé taxi. De kosten variëren tussen de verschillende opties, waarbij het nemen van een bus of trein meestal het goedkoopst is. Voor kortere afstanden kun je gebruik maken van lokale vervoersmiddelen zoals de tuktuk, de taxi of de motorbike taxi. Deze zijn relatief goedkoop, maar het is wel verstandig om vooraf een prijsafspraak te maken.

Hoeveel kost het om in Thailand te reizen?

Hoeveel kost het om in Thailand te reizen?

Overige kosten

Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan accommodaties, eten en drinken, toegangsprijzen voor bezienswaardigheden en activiteiten zoals excursies en tours. Het is mogelijk om goedkope accommodaties te vinden, variërend van eenvoudige guesthouses tot luxe resorts. Ook kun je op straat goedkoop en lekker eten vinden. Bezienswaardigheden en activiteiten hebben vaak toegangsprijzen, maar deze zijn meestal redelijk betaalbaar.

Over het algemeen kunnen toeristen in Thailand een aangename reiservaring hebben zonder te veel uit te geven. Het is echter belangrijk om bewust te zijn van eventuele extra kosten en te onderhandelen over prijzen waar nodig.

De kosten van reizen in Thailand kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type reis dat je wilt maken en je persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen is Thailand echter een relatief goedkope bestemming in vergelijking met veel andere populaire reisbestemmingen.

Hoeveel kost het om in Thailand te reizen?

Hier zijn enkele voorbeelden van mogelijke kosten in Thailand:

 • Accommodatie: De prijzen voor accommodatie variëren van enkele euro’s per nacht voor een eenvoudige hostelkamer tot honderden euro’s per nacht voor luxe resorts. Gemiddeld kun je verwachten zo’n 20 tot 50 euro per nacht te betalen voor een fatsoenlijk hotel of resort.
 • Eten: Thais eten is over het algemeen zeer betaalbaar en je kunt al een maaltijd krijgen voor enkele euro’s bijvoorbeeld in een food court van een winkelcentrum. Street food is nog goedkoper, vaak voor minder dan een euro per gerecht.
 • Transport: Bussen, treinen en binnenlandse vluchten zijn relatief goedkoop in Thailand. De prijzen variëren, afhankelijk van de afstand en het type vervoer. Gemiddeld kun je verwachten zo’n 10 tot 30 euro te betalen voor een lange afstandsbus of treinreis en ongeveer 50 tot 100 euro voor een binnenlandse vlucht.
 • Activiteiten: De kosten van activiteiten kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type activiteit. Entreegelden voor nationale parken en tempels zijn vaak enkele euro’s, terwijl activiteiten zoals duiken, snorkelen en tours duurder kunnen zijn, vaak variërend van 30 tot 100 euro.
 • Overige kosten: Andere kosten zoals souvenirs, drankjes, enzovoort variëren sterk afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Over het algemeen kun je verwachten zo’n 40 tot 80 euro per dag uit te geven in Thailand, afhankelijk van je reisstijl en budget.

8 reacties op “Hoeveel kost het om in Thailand te reizen?”

 1. Gertjan zegt op

  ik kom zo’n beetje op hetzelfde uit.
  Ik heb daar een paar weken een vlog overgemaakt. ik weet niet of het mag, zo niet haal ik ‘m weg, maar hierbij mijn vlog op youtube. Ja, was mijn eerste vlog.. https://youtu.be/a3-WHty5Z0Q

  Ik maak ook onderscheid in hetgene hierboven: De vlucht, onderkomen, reizen, eten en drinken, uitstapjes en incidentele kosten.
  Enfin, voor de liefhebber.

 2. Lung addie zegt op

  Reizen doorheen Thailand, hoeveel kost dat?
  Wie kan daar nu op antwoorden? Dat is tenslotte totaal afhankelijk van de gestelde persoonlijke eisen van de reiziger. Wil hij het zo goedkoop mogelijk – wil hij het super comfortabel …..?
  Een slimme reizigers die maak eerst een budget op van wat hij wil spenderen. Dan, zoals het Vlaamse spreekwoord zegt: ‘zaait hij naar zijn zak’. Geen mens kan hier een zinnig antwoord op geven.

  • marco zegt op

   Jij zeker al niet
   Er staat, toch ongeveer een schatting

   • Lung addie zegt op

    Oh jawel Marco,
    ik kan een ongeveer schatting maken, zelf met correcte cijfers en zal je reeds een voorbeeld geven:
    – naar Koh Samui:
    combinatie trein – ferry: 1500THB
    met het vliegtuig: 6000HB
    – een overnachting:
    0/n THB: je slaapt ergens onder een brug
    6000/n THB: je slaapt in het Hilton Hotel.
    – een maaltijd:
    40THB een ‘overheerlijke volledige maaltijd’ van warm water, met wat groenten er in en ‘sporen van vlees:

    20.000THB een volwaardige maaltijd, met alles er op en eraan in een 5 sterren restaurant:
    Wil jij je je op zo een prijzen baseren?
    Dat zijn vragen waar geen mens een deftig antwoord op kan geven, of, is het een vraag om ook maar eens iets te vragen?

    • Robert_Rayong zegt op

     Beste Addie,

     Wat ik al lang geleerd heb is dat, als het om geld gaat, hier op ons blog de discussies en meningen wel eens hoog oplopen.

     Ik zou me er alvast niet druk om maken. De vraagstelling voor wat reizen in Thailand kost is uiteraard niet te beantwoorden. Zelfs een schatting maken is nutteloos.

     Ik herinner me een gelijkaardig topic met als vraag “hoeveel geld heb je nodig om in Thailand te kunnen leven?” … ook daar is geen deftig antwoord op te formuleren.

     Het enige juiste antwoord is dat alles afhangt van de persoon in kwestie … al de rest is giswerk.

 3. peter zegt op

  Met lung Addie eens. Kan je je aanpassen of niet?
  Durf je Thais te eten of dan maar dure steaks bij een luxe restaurant of moet je daar zitten waar mcd is?
  En zo is het ook met hotels en vervoer. Dus erg persoonlijk en hoeveel poen heb je te verbrassen zijn bepalend.

 4. Rori zegt op

  Opmerking
  Bij reizen over lange afstanden is een tip neem een nacht (SLEEPER bus) 3 stoelen in de breedte).
  Het scheelt je een hoetlovernachting?

  Neem regelmatig de bus van Utaradit naar Jomtien. Kan dat ook doen omdat ik in beide plaatsen eigen vervoer heb staan.
  Voordeel geen stress van de reis (7 a 8 uur) ook naar Bangkok ideaal. tv en internet en eigen display als in het vliegtuig

  https://www.nakhonchaiair.com/view/

  Bijvoorbeeld

 5. Joanna Wu zegt op

  Tip voor plaatselijk vervoer: In sommige steden hebben ze ook Bolt en Grab taxis . Die zijn een stuk goedkoper dan de tuk-tuks . Ten minste ze hebben ze hier in Hua Hin. Je kan de app op je mobiel downloaden en dan als je een taxi bestelt dan geeft de app de prijs aan van te voren. Veilig en goedkoop.Je moet wel met contant geld betalen als je geen Thaise bankrekening hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website