Een goede manier om kennis te maken met de Thaise keuken is een Food Court, bijvoorbeeld die van Tesco. Het eten is van constante kwaliteit, goedkoop en het wordt hygiënisch bereid.

Niet alle toeristen in Thailand willen of durven langs de kant van de weg te eten. Ze zijn bevreesd voor te gekruid eten of onhygiënische omstandigheden. Op zich wel begrijpelijk, want als je slechts drie weken vakantie hebt, wil je niet een groot deel daarvan op de wc-pot zitten.

Voor degene die op een veilige manier kennis willen maken met de Thaise keuken, is een zogenaamde Food Court een goede optie. Deze restaurants bevinden zich in de grotere supermarkten en warenhuizen zoals Tesco Lotus en Big C.

De voordelen van eten bij een Food Court:

 • De prijzen zijn gunstig, gemiddeld ongeveer 100 baht per gerecht.
 • Je hoeft niet lang te wachten.
 • Er is een grote keuze aan verschillende Thaise gerechten.
 • Er zijn soms ook beperkt westerse gerechten verkrijgbaar.
 • Het eten wordt vers en ter plaatse bereid
 • De hygiënische omstandigheden zijn goed te noemen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het nogal ongezellig aan doet. Het lijkt een beetje op een grote kantine in een kazerne. Verwacht geen bloemetje op tafel, achtergrondmuziek, sfeerverlichting en mooie serveersters. Je zult je eten zelf moeten halen.

R.MITR SRILACHAI / Shutterstock.com

Handleiding voor eten bij een Food Court

Ga je voor het eerst eten bij een Food Court, dan kan het een chaotische indruk wekken. Misschien heb je geen idee hoe het werkt, vandaar een korte handleiding.

Je betaalt met een kaart

Je kunt hier niet contant betalen. Er is een centraal punt waar je een plastic kaart kunt krijgen. Hier wordt een saldo opgezet waar je mee kunt betalen. Meestal is 300 baht voor twee personen wel voldoende. Het niet verbruikte saldo krijg je terug, wanneer je de kaart weer inlevert.

Maak een keuze

Loop langs de verschillende buffetten en maak een keuze. De meeste standjes zijn gespecialiseerd in één bepaald gerecht, zoals Som Tam of Tom Yam. Wil je het gerecht niet te scherp, vraag dan om ‘Mai Pet’. Wacht een paar minuten totdat het gerecht bereid is en betaal dan met je kaart.

Zoek een tafel en bestek

Loop met je dienblad naar een tafel en pak je bestek. Het bestek kan je op een centrale plek vinden. Je hebt de keuze uit eetstokjes, vorken en lepels. Messen worden in Thailand niet gebruikt. Er staat ook een bak met kokend water. Het is de bedoeling dat je daar je bestek even in hangt zodat het goed schoon is.

Drinken

Bij sommige Food Courts is water gratis verkrijgbaar. Anders is het zeker te koop, dat geldt ook voor andere dranken, zoals frisdrank. Dat kun je ook met de card betalen.

Tip

In veel gevallen kun je voor 10 baht extra, een ‘special’ krijgen. Een grotere portie en meer vlees of vis in je gerecht. Dat is een aanrader want voor de 10 baht krijg je echt veel meer.

Vergeet niet om na het eten je saldocard weer in te leveren.

Eet smakelijk!

54 reacties op “Prima Thais eten bij een supermarkt: Food Court”

 1. Chris Hammer zegt op

  Inderdaad is het eten in de foodcourts van Big C, Tesco Lotus goed en goedkoop. Er is echter een maartje. Soms is men al te royaal met de smaakversterker ajinomoto in het Thais genoemd sjulot. In Nederland was dat voorheen het geval in diverse Chinese restaurants en werd genoemd het Chinees restaurant syndroom. Veel mensen kunnen daar niet tegen, krijgen hartkloppingen, diaree of verhoogde bloeddruk.
  Ik heb altijd geleerd, dat een mespuntje van dat spul meer dan genoeg is.

  Intussen weet ik wel bij welk standje ik wel of niet kan kopen.

  • M. C. Veen zegt op

   Ja idd wat een verschrikkelijk product maar in Azië lijkt het wel onmogelijk om het niet tegen te komen.
   PHONG SHU RODT is het product (MSG), ve-tsin of gewoon Mononatriumglutamaat. Àls je serieus “phong shu rodt mai” zegt en naar het eten wijst krijg je meestal wel een eerlijk antwoord. Gelukkig zie je ook meer en meer Aziaten die dit niet willen eten. Als het in het eten zit en ze het er in hebben gedaan is het natuurlijk altijd “nid noi” 🙂

   Kort door de bocht stuurt MSG je naar ongezonder leven en tast het je zenuw stelsel aan. Het gaat met name om het extra toevoegen ervan want het zit ook in kaas, paddenstoelen en zelfs moedermelk. Nog korter door de bocht: men wil natuurlijk dat je gewenning krijgt met meer en meer van van een product en je geld inlevert bij die bepaalde lekkernij.

   E620/627 let dus op.
   Ik zag bij Tesco naast de verse kip nu ook kip met een beter leven en zonder antibiotica, dat scheelt ook op de gezondheid vergeleken met de kilo knallers.

  • Ron zegt op

   Er bestaat geen enkele wetenschappelijke studie die hogervernoemde bijwerkingen staven.
   Integendeel !
   Ik zou me eerder zorgen maken over de hoeveelheid suiker en zout die men in de Thaise keuken gebruikt,om nog maar te zwijgen van pesticiden,antibiotica en formaline !
   Wat niet wegneemt dat ik ook regelmatig in een foodcourt te vinden ben .
   Smakelijk en vriendelijke groet !

 2. TH.NL zegt op

  Helemaal met je eens. Ik ben nu in Thailand en geniet bijna dagelijks voor de lunch in een Food Court. Het avondeten doen we elders.

 3. Sir Charles zegt op

  Ben er ook regelmatig te vinden, het is snel, makkelijk en goedkoop, ideaal voor de snelle lunch niet meer dan dat.
  Ook altijd handig als je niet helemaal weet wat je wilt bestellen dus dan wijs je een gerecht aan wat je wel smakelijk lijkt van een foto of van een kunststof nagemaakt voorbeeldgerecht aan een der vele counters.

  Nadeel maar ook wel grappig dat het er dikwijls zo lawaaierig kan zijn, denk aan de foodcourt in de TescoLotus aan het skytrainstation On Nut.
  In- en uitlopende passanten van en naar de skytrain, 2 breedbeeld televisieschermen hangend vlakbij elkaar op 2 verschillende zenders met de volumeknop op zeer luid en daar vlakbij ook nog de speelautomaten met gehorige videospelletjes voor de jeugd plus even verderop ook nog iemand die verbaliserend luid door een microfoon een nieuw artikel aan het promoten is.
  Een kakofonie waar de Thai zich niet aan stoort want als die aan het eten zijn laten ze zich door niets afleiden. 😉

 4. Thailandganger zegt op

  Yep al heel vaak gedaan en ik moet zeggen het is nog lekker eten ook en eigenlijk best gezellig als je tussen een grote Thaise familie in zit.

 5. Erik Kuijpers zegt op

  Die MSG (ajinomoto, fetsin ?, pong churot) staat in kleine bakjes naast de kookpotten en als je dat wit spul aanwijst en neen schudt met jouw hoofd dan houden ze daar rekening mee. ik spreek voldoende Thais om dat spul en zout en suiker te weigeren. Mijn maag gaat van MSG in de fik…. Ik ken mensen die er allergisch voor zijn.

  De kwaliteit van het eten is uitstekend. Betalen in de grote steden wellicht met een kaart met een tegoed, bij mij koop je gewoon papieren coupons en die kun je weer inleveren.

  Er zijn ook food courts buiten de shoppingmalls met Lotus, Makro, Big C. Dichtbij grote ziekenhuizen vind je er ook wel en daar hebben de ziekenhuizen een dikke vinger in de pap wat betreft de kwaliteit van het eten. Niemand zit er op te wachten dat verplegend personeel na de lunch massaal naar het toilet afzakt…..

  Buiten die food courts kun je ook als tourist veilig eten als je maar oplet wie er gaan eten. Mensen in uniform met strepen op de mouwen, mensen die zich een dure samsonite kunnen veroorloven, ga er gerust bij zitten. Het ergste dat je kan overkomen is een te gepeperde maaltijd…… Dat heb je een euro leergeld betaald….

 6. jm zegt op

  Ja gezellig toch 1 of 2 keer per week naar big C boodschappen doen…… maar eerst even lekker rustig door het foodcourt slenteren en lekker uitkiezen wat je gaat eten en een fruitshake erbij en dan genieten. dat het ongezellig aandoet wordt toch wel een beetje opgeheven door het mensjes kijken. Komt nog bij dat met een volle maag het goedkoper boodschappen doen is als je begrijpt wat ik bedoel .
  .

 7. peter Yai zegt op

  `Geachte lezer

  Ook op het vliegveld Suvarnabhumi is er 1 op benedenverdieping achter uitgang 8
  eet smakelijk

  Peter Yai

  • Pratana zegt op

   Yep en héél lekker daar laat de koffers op het karretje aan de ingang en gerust lekker eten ik ben nogal “vliegziek” sla steeds maaltijd over op de heen vlucht naar BKK maar eens beneden na mijn gsmkaart ben ik daar gaan eten en we spreken daar af voor vertrek naar dorp met de broer van mijn vrouw op nog geen 50 m van de parking heel praktisch

 8. Olivier Keegel zegt op

  Ik vind het food court van Central (Ploenchit) een feest. Diverse stalletjes, van alles te krijgen, voortreffelijke kwaliteit. Bovendien ziet het er allemaal wat gelikter uit dan bij bijv. Lotus. Er is een wine bar, en daar laat ik mijn Pad Thai brengen. Genieten!

  • Paul schiphol zegt op

   Mee eens, zelfs de Sushi en overige Japanse gerechten zijn daar prima. Voor ons een must bij ieder bezoek aan BKK.

   • Sjaak S zegt op

    Japans eten in een foodcourt is doorgaans middelmatige kwaliteit. Ze gebruiken meestal Thaise langcorn rijst en de veel betere Japanse ronde rijst. Ik heb zelf ook vaker katsudon gegeten (gesneden varkenschnitzel op rijst). Smaakte best wel, maar in een Japans restaurant toch beter en niet te duur.
    Sushi in een foodcourt vind ik te klein gemaakt. Maar goed, je krijgt de kwaliteit die je betaalt. Echter als je naar Bangkok komt vanwege het Japanse eten, kun je heerlijke set menus krijgen die, als ze echt duur zijn misschien 300 of 400 baht kosten (als je de kostelijke unagi – gegrilde aal eet).

    • Paul schiphol zegt op

     Hoi Sjaak, de Cetral Chidlom, food court doen we uitsluitend met de lunch of om even te Airconditioned te snacken. Ben veel in Japan geweest en weet hoe het behoord te zijn. Maar kan het in deze foodcourt goed waarderen. Overigens is het elders genoemde Foodland (Took Lae Dee) zeker een bezoek waard voor een snelle- of budget hap. Er is op zoveel plaatsen in Thailand lekkers te krijgen, Gewoon proberen. Tref je iets heel bijzonders laat het in het Thaise geschreven in je telefoon notitie boekje zetten, heel makkelijk om elders of een volgend keer hetzelfde opnieuw te bestellen. Eet smakelijk…. Paul

 9. Roland zegt op

  Probeer ook FOODLAND eens, moet je echt doen, je zal zien… je blijft er naatoe gaan.

  Iets duurder dan Food Court maar merkelijk lekkerder, meer keuze, en je wordt er bediend.
  Ook de sfeer is er een van een restaurant, niet een kantiene sfeertje zoals in Food Court.

  Prijzen liggen tussen 55 en 220 THb, gemiddeld ongeveer 100 THB.

  Voor een Singa beer 630 cl betaalt je er 95 THB, tevens andere bieren én wijn verkrijgbaar.

  Drinkwater (met ijs) wordt er gratis geserveerd én bijgevuld. Er wordt ook altijd westerse muziek gespeeld, zachtjes niet overweldigend luid. Goed sfeer en open keuken, je ziet er de koks aan het werk, tevens zéér hygienisch!

  Ze zijn ook zeer flexibel in de bereidingen, volgen naugezet je suggesties indien gewenst.

  Spijtig zijn ze voorlopig nog niet zo veelvuldig aanwezig. Het management zou Japans zijn.

  Als je in de gelegenheid bent een echte aanrader.

  • henry zegt op

   Foodland is 100% Thai.

   http://www.foodland.co.th/index.php?option=com_content&view=article&id=66&lang=en

   Als je een biertje wil zou ik een getapt bier in een MUG aanraden 50 Baht voor een halve liter in een ijskoud glas. Ook een kompleet ontbijt inclusief een kop koffie kost er tusen 05.30 en 09.00 am maar 56 Baht.

   • Jack G. zegt op

    Ja, Foodland. Je schuift aan in de keuken en je krijgt je gebakken eitjes in de vorm van een hartje. Bij toeval eens een keertje naar binnengelopen en ik vind het jammer dat ze geen filiaal hebben in Nederland.

  • patrick zegt op

   ga minstens éénmaal per week naar foodland …en vondt er idd voor heel goedkope ptijzen heel lekker eten en bier vaak voor 2 niet meer dan 250 baht betaald enig ongemak is plaats vinden maar aanrader

  • Roel zegt op

   En niet geheel onbelangrijk,24 open. Je kan eventueel je eigen biefstukje in de winkel halen en door de kok laten bereiden!!
   Zit redelijk vaak bij Foodland aan de Pattaya klang.
   Ben er zeer tevreden over.

 10. Wim zegt op

  Ook ik heb goede ervaringen opgedaan bij de Tesco Lotus in Chiang Mai, Goed eten voor weinig geld. Keus volop. Dus gewoon proberen!

 11. Dieleke zegt op

  Nou wij eten al verschillende jaren zo in de grote winkels, ook bij centra festival in pattaya beneden.

 12. Barbara zegt op

  In Terminal 21 (Asoke) in Bangkok is een supergoede foodcourt. Er is ook een vegetarier met veel keus aan gerechten, echt een aanrader. De prijzen zijn volgens mij gesubsidieerd omdat het goedkoper is als de Central Plaza foodcourts. Gerechten zijn 25-30-35 baht in Terminal 21. Het is er ook wat gezelliger en je hebt een mooi uitzicht als je een plekje bij de ramen kunt bemachtigen. Wel héél erg druk tijdens de etensuren, tegenwoordig bijna altijd heel erg druk.

  • JanvanHedel zegt op

   Ben eigenlijk benieuwd of er goede foodcourts in Hua Hin zijn. Eten op de markt vind ik daar vaak middelmatig en dat is zacht uitgedrukt

   • Sjaak S zegt op

    Eventjes verder lezen, daar staan de namen… prima eten op Soi 88, de foodcourt die ’s avonds geopend is.

 13. Antoine zegt op

  Inderdaad lekker, goedkoop maar toch ga ik langs de straat eten. Ook lekker, goedkoop, je bevind je tussen de thai waar er nog gesproken word en het is geen fabriek zoals al deze food courts van lotus, big C en vele anderen

  • TH.NL zegt op

   Juist de Food Courts zitten vol met Thaise mensen en maar een paar Westerlingen. De Thaien – trouwens ik zelf ook – genieten daar altijd met volle teugen. Het is er nog steeds goed vertoeven voor een lunch.

 14. Mark zegt op

  De kracht van Thais eten zit hem in het feit dat het vers klaar gemaakt wordt en vervolgens genuttigd.
  Thais eten leent zich niet voor een buffet vorm zoals in Food court. Het wordt warm gehouden in chaving dishes op opgewarmd in een magnetron. Voor de echte liefhebber is dit echt een stuk minder lekker dan een restaurant waar echt gekookt en uitgeserveerd wordt.

 15. Mister BP zegt op

  Er zijn heel veel foodcourts. Op de zesde etage van de Fashion Mall gebruiken wij graag. Daarnaast heb je op de derde etaqge van de Indra Mall ( bijna tegenover Bayioke Sky hotel) ook een goedkope en lekkere. Ik heb een darmziekte dus ik moet echt oppassen, maar in een foodcourt eet ik zonder zorgen!

 16. Danzig zegt op

  Helaas, maar er is geen foodcourt in de stad (met 40 duizend+ inwoners) waar ik woon. Wanneer ik elders ben breng ik altijd een bezoek aan zo’n foodcourt. Hygiënisch, lekker en een uitgebreide keuze.

 17. Sjaak S zegt op

  Ik ken bijna geen plaats waar géén foodcourt is. In Hua Hin zijn er een paar. Twee in Market Village (de oude op de begane grond vóór Tesco en een nieuwere in de kelder. Keuze zat en goede porties.

  Het nieuwe Blu Port heeft ook een foodcourt, niet zo groot en ietsje “sjieker” met grote borden en kleinere porties. De keuze is niet zo groot.

  Echter de beste foodcourt voor zover ik die ken is in Soi 88, die ’s avonds opent… een internationale keuken, voor iedereen is er wel wat. Mijn favoriet (omdat ik er slechts een keer op de zoveel maanden heen ga) is de Indiase hoek met lekkere Samosa’s, Palak Paneer, Chicken Tikka, Naan en nog veel meer.

  Als iemand nog andere Foodcourts in Hua Hin kent zou ik die graag willen weten…

  De slechtste foodcourt die ik bezocht heb is in Kanchanaburi, de oude shoppingmall, niet ver van het busstation… daar word je echt depressief.
  De foodcourt bij Tesco daarentegen is weer prima in orde, maar die ligt dan iets verder van het midden.

  De foodcourt op de luchthaven Suvarnabhumi is ok met redelijke prijzen. Alleen zeer luidruchtig wanneer er een paar groepen Chinezen zitten… er is een kleine ruimte aan het einde rechts, waar je koffie kunt krijgen en waar je ook veel rustiger zit. Je kunt daar ook je eten heen brengen en zit een stuk rustiger.

  In Bangkok? Bijna iedere shoppingmall heeft een foodcourt.
  We eten wel eens in de foodcourt van MBK. Toen we daar een jaar geleden zaten, zag ik plotseling een bekend gezicht. Het was een oud-collega van me die ik al vier jaar niet meer gezien had. Was hij toch even een dag of drie op vakantie in Bangkok! Wat een toeval dat wij elkaar daar ontmoetten.
  Het leuke was dat wij vroeger vaak samen in Bangkok waren… dat maakte het geheel nog unieker.

 18. Danzig zegt op

  In mijn woonplaats Narathiwat was tot 2011 een groot foodcourt. Helaas heeft een zware autobom voor het einde daarvan gezorgd. Nu is er niks meer in de wijde omgeving. Gelukkig zijn er nog wel vele restaurants en eettentjes en zelfs enkele met een internationale keuken.

 19. John zegt op

  Foodcourts zijn slechts één van de vele redenen dat ik dit najaar voorgoed naar Thailand kom. Overal waar ik ben geweest in Thailand zoek ik een verblijfplaats uit vlakbij een foodcourt.

  En zoals Sjaak al zegt, de foodcourt in Hua Hin soi 88 is helemaal geweldig! Zie de video hier https://www.youtube.com/watch?v=r3zvL7Z0M-c Soms leuke live muziek en erg smakelijke én zeer goedkope gerechten zoals de Pad Thai voor slechts 35 BAHT en een Big Chang voor 55 BAHT.

  Voorheen woonde ik eens 6 maanden in BKK en kwam regelmatig bij de foodcourt van Tesco bij On Nut, ik vond het wel meevallen met de drukte en het lawaai daar…

  Ik boek vaak een bus naar Hua Hin met wat speelruimte ertussen zodat ik eerst op het vliegveld even kan bijkomen op… de foodcourt.

  Ik ben geen verzamelaar maar heb nogal wat fooducourt kaartjes liggen 😀

 20. Jan Hoekstra zegt op

  Ik eet graag bij de Foodland maar ik vind het eten in Foodcourts Tesco, Big C niet echt lekker. Eet liever op de straat als je echt goedkoop wil eten, moet je wel weten waar.

 21. jan splinter zegt op

  Food coerts bij Kad Ferang outled, op de weg chaing mai ,hang dong vindt ik de beste hier rond Chaing Mai

  • Tino Kuis zegt op

   Daar heb ik al eens gegeten, mooie plek.

   Kad Farang, spreek uit ‘kaat farang’ betekent Farang Markt. ‘Kaat’ is markt in het noordelijk dialect.

 22. Hans van der Veen zegt op

  Ook naast Tops Market in Centralplaza Khon Kaen heel goed, inclusief een luxe banket bakkerij waar je heerlijke mini taartjes kunt verkrijgen, en dan natuurlijk koffie van Starbucks.

  • Ger-Korat zegt op

   Als je Thai bent en van thais eten houdt dat is genoemde foodcourt in Khon Kaen op de onderste verdieping wel goed. Als westerling heb je daar niets te kiezen, neem dan liever de foodcourt op de 3e verdieping waar ook de andere restaurants zich bevinden. En ja er is maar 1 foodcourt in Thailand echt goed en dat is die in Terminal in Bangkok: een overdaad aan heerlijke gerechten voor echt lage prijzen. Lees de eerdere reactie van Barbara, populair jaar in jaar uit dus dat zegt genoeg. Zelfs de Terminal in Korat valt tegen als je de foodcourt van Terminal in Bangkok kent.

   • Rob V. zegt op

    Wat is het verschil tussen een Thai en een niet-Thai die van Thais eten houden?

    De foodcourts in de diverse warenhuizen, veelal in de kelder of sous terrain zijn perfect voor een lekkere Thaise maaltijd voor schappelijke prijzen in een schone omgeving. Enige nadeel: De sfeer is misschien niet zo leuk (kantine gevoel) maar voor de dagelijkse maaltijd maakt mij dat niet uit.

    Eten bij een stalletje i.o.d. langs de weg is natuurlijk leuker (en lekkerder?) maar de foodcourt is gewoon een handig, goedkoop en veilig alternatief voor de reiziger die niet de hele vakantie westers wil eten (dat kan terug in NL ook…) en diverse Thaise gerechten wil ervaren.

    • Ger-Korat zegt op

     Beste Rob, ik draai al wat langer mee in Thailand en je hebt Thais eten voor Thais en Thais eten voor niet-Thais. Denk bijvoorbeeld bij Thais eten voor Thais aan de ondefinieebaret noodles of de 9 van de 10 keer bedorven SomTam die elke keer met gretigheid wordt verorbert gevolgd door de onvermijdelijke ….nou ja laten we bij het eten houden. En zo zijn er een reeks van gerechten waarvan ik zeker weet dat deze voor 9 van de 10 niet-Thais niet te pruimen is en vaak ook nog eens ongezond.

 23. Paul schiphol zegt op

  In Thailand eet ik Thais, waarom Nederlands (of westers) dit kan ik in NL al het hele jaar door eten. Overigens in Indonesië, Japan, China, etc. altijd de locale keuken, dat is toch de charme van reizen. Ten minste voor mij wel. Eet smakelijk en maak je keuze, maar wees niet bang voor onbekende smaken/bereidingen. Genieten van nieuwe dingen is nu eenmaal veel intenser dan herhalen van het bekende. Gr. Paul

  • Sjaak S zegt op

   Paul, dat deed ik vroeger ook. En toen ik naar Thailand verhuisde kon ik niet begrijpen waarom zoveel mensen naar eten van hun eigen land hunkerden. Maar als je een paar jaar hier leeft, dan ga je begrijpen waarom dat zo is… het is nu eenmaal zo. Ik vond Thais eten lekker en ook vandaag heb ik heerlijk gegeten (mijn vrouw maakte het), maar ik eet ook graag Indonesisch en eigenlijk van al die landen die jij opnoemde. Zolang je die mogelijkheid hebt, eet je ook graag Thais..maar als je alleen maar of hoofdzakelijk Thais eet, gaat het gauw vervelen. Ik eet graag Japans, Indiaas, Indonesisch, Chinees, Braziliaans, Mexicaans, Arabisch enzovoorts. Maar dit is ook het mooie hier in Thailand: je krijgt bijna alles. Zelfs in de wat betere Foodcourts is het eten niet beperkt tot Thais.

   • Olivier Keegel zegt op

    Inderdaad, na een tijdje gaat de charme van de foodcourts en “stalletjes” er wel af. Net als van de Thaise gerechten in het algemeen. Mijn weekschema is 4 x Thais, 3 x wat anders. Ik maak een uitzondering voor Central Chidlom – dat foodcourt heeft sfeer en kwaliteit.

 24. Sjaak S zegt op

  Eerlijk… ik ga nog steeds een of twee keer per week, misschien zelfs minder, naar een foodcourt. Maar het is voor mij na 6 jaar in Thailand te wonen, steeds moeilijker om iets te vinden dat mij nog interesseert (maaltijden bedoel ik). De meeste gerechten bestaan uit een soort vlees (meestal varken of kip), een saus en rijst. Groente is minimaal. Ook als je een noedelgerecht zoekt, bestaat dat voor zeker 70% uit noedels, 25% uit een vleessoort en 5% uit groente (het zijn grove schattingen).
  En dan ook: als er dan groentes gebruikt worden, vraag ik me af welke voedingswaarde die hebben.
  Gelukkig zijn er alternatieven in deze foodcourts en kan je ook intussen salades eten. (Market Village, Hua Hin).
  Het liefst eet ik gewoon thuis. Kan dan maken wat ik wil en denk dat gezond voor mij is.

 25. Willem zegt op

  Echt een aanrader is de foodcoart in Terminal 21. Supergoedkoop en echt goed. Je verwacht het niet in een luxe shoppingmall. Nadat ik de foodcoart in Terminal 21 in Bangkok al heb leren kennen was ik afgelopen week 2 keer in Terminal 21 Pattaya. Gewoonweg super. Rijst met 3 gerechten erbij voor 39 baht en echt heel lekker.

 26. Dik Lenten zegt op

  Even twee korte reacties .
  Bij een aantal stalletjes kan je een heel bord kort gekookte groente meenemen .
  Doordat ze kort gekookt zijn blijft de voedingswaarde hoog.
  Ook kan je vaak ,Phad Phak,gerechten bestellen die grotendeels uit groente bestaan.
  Dat de Som Tam 9 van de 10 keer bedorven is ,is je neus die je bedriegt .mijn vrouw en kinderen hebben in de laatste 25 jaar al vele honderden keren dit gerecht gegeten en zijn er nooit ziek van geworden .

  Mvg Dik.

 27. Jac V zegt op

  Sinds enige tijd heb je in avenue vlakbij Mac Donald op second road een foodcourt zitten, hier reken je contant af bij de shop waar je het eten haalt.

  ik eet er met regelmaat en het eten is er goed, de prijs ligt tussen de 40 en 120 baht geopend tot 9 pm.
  het eten is er binnen enkele minuten klaar, bij de shops vind je ook het bestek en de diverse smaakmakers zoals azijn, suiker, vissaus, gedroogde peper enz.

  echt een aanrader.

 28. jean pierre zegt op

  vinden jullie het lekker omdat het goedkoop is want echt thais eten vind ik lekkerder in de kleine thaise restaurants (ook goedkoop trouwens)
  en Roland 95 Baht voor een singha van 630 ml in een foodcourt is duur als ik hier rond Chiang Mai in een echt restaurant ook maar 95 Baht betaal

 29. Mark zegt op

  De foodcourt van het emporium in bangkok is mij zeer goed bevallen. Stukken beter dan die van teso lotus.

 30. carlo zegt op

  De foodcourt op de bovenverdieping van Terminal 21 Pattaya (Pier 21) is super mooi en heel goedkoop. Heerlijke shoppingmall overigens. Enige probleem is de te krachtige airco die zo contrastrijk is met de temperatuur buiten dat het niet gezond meer is.

 31. Sjaak S zegt op

  De pandemie heeft heel veel nare bijverschijnselen. Hier in Thailand zijn gelukkig niet zoveel mensen (officieel) ziek, maar er wordt ook in de food courts afstand gehouden. Was het in het begin een beetje ongelukkig geregeld – zelfs als echtpaar mocht je niet tegenover elkaar zitten, maar gescheiden door een bord.. dat is nu gelukkig niet meer van toepassing. Maar ik vind het nog steeds prettig dat je nu niet meer aan tafel hoeft te zitten met vreemden. Mooi afstand houden.
  Intussen zijn onze bezoeken aan food courts terug gegaan van twee keer in de week naar misschien één keer en soms zelfs dat niet.
  Vakantiegangers kom je op het ogenblik niet veel tegen…. hoe kan dat?

 32. Arnolds zegt op

  Het eten in Food Courts wordt perfect met verse kruiden klaargemaakt.
  Maar het gebruikte vis,vlees,kip of garnalen is kwalitatief ronduit slecht.
  Alles proeft gewoon naar water.Als je het bij de Supermarkt haalt dan druipt het water gewoon vanaf.
  In Nederland kocht ik mijn vlees altijd droog bij de Turkse slager,het vlees kromp weinig bij het bakken.
  Hier is Foodland redelijk goed en Indiaase zaken zijn top,je proeft hier dat je echt rund of lamsvlees eet.
  Maar het eten kost ook meer dan 200bht per portie.

 33. Pipootje65 zegt op

  Ik kan je alleen maar gelijk geven over de foodcourt. Ze gebruiken ook koelkasten en vaak verschillende snijplanken. Zoals het hoort. Ik ben 35 jaar restaurant kok geweest en ben me werkelijk rot geschrokken over het streetfood gebeuren. 1 woord voor: Levensgevaarlijk. En ik overdrijf niet. Heel vaak is dat gewoon Russisch roulette. Een schijf van een boomstam waar de hele dag,zowel groente als rauwe en gare kip op wordt gesneden/hakt. Als je geluk hebt halen ze er af en toe een ranzig doekje overheen. Mijn vrouw heeft nergens last van. Ja die is Thaise. Maar een coli bacterie is niet partijdig. Nogmaals kijk uit! Ikzelf al in het ziekenhuis gelegen voor voedselvergiftiging,en thuis ook zeker een half jaar op het toilet gezeten. Wilde bijna de toilet zetten. Half jaar geleden besloten dat ik niks meer uit die stalletjes haal. Vlees bij de lotus,lekker op het ijs liggend en uit eten in een restaurant dat een echte keuken met koeling heeft. Mc Donalds ook prima.Kijk gewoon .heel goed uit Het kan je je laatste maaltijd zijn. Serieus

 34. loe zegt op

  Ik heb 40 jaar door z.o. Azie gereisd en woon er nu 20 jaar. Altijd straatfood gegeten.
  De enige keer dat ik ziek ben geworden was van eten in een ‘’sterren ‘’ restaurant.
  Laat je niet gek maken.

  • Jack zegt op

   Ik kom al 32 jaar jaarlijks in Thailand en heb slechts 1 keer een voedselvergifiging opgelopen die me ’s nachts deed overgeven. Vermoedelijk door sea food.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website