Geheim van het beste Phat Kaphrao-recept ter wereld onthuld door Thais kampioensteam
Het team van “Khrua Nuea Hom”, dat de noordelijke regio van Thailand vertegenwoordigt, is uitgeroepen tot winnaar van de ‘World Kaphrao Thailand Grand Prix 2023’.
De wedstrijd, georganiseerd door de Toerisme autoriteit van Thailand in Bangkok, had als doel de beste chefs te vinden die het klassieke Thaise gerecht Phat Kaphrao kunnen bereiden. Het team heeft nu hun bekroonde recept voor dit geliefde gerecht openbaar gemaakt.
Ingrediënten:
- Vlees: 300 gram
- Optionele vleesbouillon: 10 gram
- Vissaus: 6 gram
- Sojabonen kruidsaus: 8 gram
- Oestersaus: 10 gram
- Suiker: 10 gram
- Zwarte sojasaus: 2 gram
- Gele Spur chilipepers: 10 gram
- Vogeloog chilipepers: 5 gram
- Karen chilipepers: 5 gram
- Gedroogde Jinda chilipepers: 4 gram
- Verse peper: 4 gram
- Holy basilicum: 1 gram
Instructies:
- Maal de chilipepers (ingrediënten 8 tot en met 13) tot een gladde pasta.
- Doe het vlees in een pan zonder olie en roer op laag vuur tot het vet eruit komt.
- Voeg de eerder gemaakte chilipasta toe en roer op hoog vuur tot de kleur helder wordt.
- Voeg de sauzen (ingrediënten 3 tot en met 7) toe en roer op middelhoog vuur.
- Meng wat extra heilige basilicum erdoor, schud de pan een paar keer en haal het dan van het vuur. Het gerecht is nu klaar om te serveren.
Phat Kaphrao is een vaak besteld gerecht, zowel bij de Thais als bij buitenlanders. Deze traditionele Thaise roerbak wordt meestal gemaakt met gehakt of zeevruchten en geserveerd met rijst, een gebakken ei en vissaus met chili aan de zijkant.
Bron: PR Thai Government
Het verbaasd me dat er geen knoflook in zit. En wat wordt er bedoeld met de sojabonen kruidsaus? Zelf doe ik er geen vissaus in. Te zoute smaak.