Naar Thailand verhuizen, maar hoe zit het met medische kosten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 mei 2022

Beste lezers,

Ik heb de fout gemaakt om in december naar Spanje te verhuizen. In de winter met de kou heb ik lichamelijke klachten in Nederland, met name pijn in mijn rug en in mijn versleten knie. Ik denk, Spanje is ook warm en kunnen mijn kinderen makkelijker een keer langs komen. Echter Spanje is winters ook echt niet zo warm als ik verwacht had, 3 maanden met pijn in mijn rug en knie gelopen.

Ik wil nu alsnog naar Thailand verhuizen, maar hoe pak ik dit het beste aan? Met name over mijn knie ben ik bezorgd, ben bang dat ik binnen afzienbare tijd aan een kunstknie moet. Hoe is/word zoiets geregeld met de ziektekostenverzekering?

Hou me aanbevolen voor suggesties.

Groet,

Jacob

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 8 votes.
Please wait...

17 reacties op “Naar Thailand verhuizen, maar hoe zit het met medische kosten?”

 1. Johnny BG zegt op

  Verhuis naar de Canarische Eilanden en het bespaart een hoop problemen.

  • willem zegt op

   Of naar het zuid westen van Spanje.

 2. Erik zegt op

  Jacob, een medisch verleden vermindert de kans op een betaalbare polis na emigratie naar Thailand. Of vraag de (on)mogelijkheden eens na aan de heren van AA die in Thailand gevestigd zijn en NL spreken.

  Is het krijgen van een betaalbare polis in Thailand een probleem of niet mogelijk emigreer dan niet naar Thailand maar ga/blijf wonen in de EU, EER, Zwitserland of een van de verdragslanden (en daar valt Thailand niet onder). Zie de site van HetCAK voor landeninfo. En overwinter dan in Thailand zonder te emigreren.

  Of laat nu de kunstknie plaatsen en emigreer daarna. Maar jouw medisch verleden blijft je in Thailand achtervolgen en je zult tegen uitsluitingen en/of premieverhoging aanlopen.

 3. Sake zegt op

  Als je je in Nederland laat uitschrijven kun je geen rechten meer ontlenen aan je Nederlandse zorgverzekering.
  Afhankelijk van je leeftijd kun je een Thaise verzekering afsluiten, maar hou er rekening mee dat die reeds bestaande kwalen bij voorbaat uitsluiten.
  Als je nu nog een Nederlandse zorgverzekering hebt, zijn er nog wel wat mogelijkheden om die (tijdelijk) om te zetten. Je moet dat doen voordat je je laat uitschrijven. Op internet staan wel een paar maatschappijnen waar je terecht kunt.

  Succes!

  • Luit zegt op

   Ik ben al 13 jaar uitgeschreven uit Nederland, heb 2 geleden pas mijn Nederlandse zorgverzekering opgezegd. Dus het kan wel hoor, maar vreselijk duur maken ze het, was bij CZ verzekerd

   • Erik zegt op

    Luit, dan heb je mazzel gehad dat je door de mazen heen bent geglipt. Bij uitschrijving wordt dat door de gemeente doorgegeven maar ja, er gaat wel eens iets mis in computerland…

 4. Adriaan zegt op

  Voor bestaande klachten dekt geen enkele verzekering in Thailand je. En dan zul je alles zelf moeten betalen. Beter in Nederland ingeschreven en verzekerd blijven en alleen de zes wintermaanden in Thailand doorbrengen.

 5. Alain Callebaut zegt op

  Misschien beter vragen aan de ziekteverzekering zélf ?!

 6. John Chiang Rai zegt op

  Ik weet niet hoe je nu medisch verzekerd bent,maar als je een gewone Nederlandse zorgverzekering hebt,ben je op duur omdat je de EU niet verlaat,gewoon verder verzekerd.
  Daarom zou ik op jou leeftijd,als je geen specifieke verbindingen met Thailand hebt,ook voor de Canarische eilanden kiezen.
  Persoonlijk zou mijn keuze op Tenerif vallen,maar ook op de andere eilanden heerst het hele jaar een erg goed te verdragen temperatuur/climaat.
  Bovendien als je voor Thailand kiest,krijg je ook te maken met soms temperaturen,die ook niet iedere westerling toejuigt.
  Hoge luchtvochtigheid, die samen gaan met erg hoge temperaturen, en afhankelijk waar je precies gaat wonen,ook soms maanden met een erg slechte luchtkwaliteit,is zeker niet iets waar velen op staan te wachten.
  Verder als je nu reeds te maken hebt met chronische klachten,zoals knie,rug,etc,kan het gebeuren omdat je op den duur niet meer in Nederland woont,dat je Ned.verzekering niet meer van toepassing is,en je nieuwe verzekering of duur,of met allerhande uitsluitingen gaat komen.
  Daarom als ik door mijn Thaivrouw geen binding met Thailand had,zou ik altijd kiezen voor Tenerif waar de temperaturen het gehele jaar meestal erg aangenaam zijn,ik verzekerd blijf,en omdat ik de EU niet verlaten moet,ook geen geduvel heb met visa,90dagen melding,TM30 meldingen en een verplicht account van 800.000Baht.etc.
  Je hebt met jou woonkeuze op het vasteland van Spanje een keer een fout gemaakt,en zou bij een volgende keuze van permanent Thailand,de verschillende dingen eerst goed gaan bekijken.

 7. Ferdinand zegt op

  Indien je voor lange tijd naar Thailand komt moet je een private ziekteverzekering afsluiten zoniet kan je hier totaal geruineerd worden.
  Ik vroeg een prijs om mijn knie (meniscus) te opereren en dit soort korte ingreep zou me reeds 200.000 tot 300.000 Baht kosten.

 8. Ulrich Bartsch zegt op

  Als je naar een land buiten Europa verhuist en je hebt geen adres in Nederland waar je 4 maanden per jaar na toe moet, wordt je direct uit de ziekenkostenverzekering geflikkerd. Ziekenkostenverzekering voor Farangs is in Thailand zeer duur en sluit öudemensenziektes” uit. Prostat b.v. is enkel maar voor mensen jonger dan 60 jaren

  • Erik zegt op

   Ulrich, bij emigratie uit Nederland stopt de zorgpolis, ook al ga je in een buurland wonen. Iedere emigratie uit Nederland betekent het einde van het recht op een zorgpolis.

 9. Arnolds zegt op

  Als je naar Thailand wilt immigreren dan moet je een inkomen van minimaal 65000 Bath per maand hebben.

  Vanwege de kou, rug,schouder en knie problemen heb ik 4 jaar geleden voor Thailand gekozen i.p.v. Spanje.
  Mede door mijn tumor en leeftijd 66 jaar kan ik mij in Thailand niet normaal verzekeren.
  Dus zet ik geld opzij en laat mij regelmatig behandelen bij 3 Staatsziekenhuizen in Bangkok.
  Tot nu toe ben ik tevreden over de medische zorg en heb geen spijt van dat ik voor Thailand heb gekozen.

  Vanwege ziektekosten verzekering zou je ook kunnen kiezen voor verblijf 4 maanden in Nederland en 8 maanden in Thailand. Succes met je beslissing.

 10. Martin Wiertz zegt op

  สวัสดี่ Jacob, hallo Jakob
  Ik heb dezelfde klachten behalve de rugklachten.
  Mijn advies. Zeur niet te lang, zorg dat je van de pijn afkomt.
  Fintro forte is een Nederlands produkt dat helpt om alle gewrichten in je lichaam pijnloos en gezond te maken.
  Maar op een gegeven ogenblik is het op.advie: laat je eerst opereren.zelf heb ik dit in het UMC Maastricht laten doen, perfekt, vervanging Thaise prothese.
  Fintro verzacht de pijn voor alle gewrichten maar ik weet niet waar jouw rugklachten vandaan komen. Ik hoop niet voor jouw dat je toevallig statinus gebruikt voor een te hoog cholesterol,, stop daarmee en de pijn gaat weg.
  Gaat deze rugpijn niet weg moet je weten wat de oorzaak is. Kan ook een trauma zijn.
  Misschien vind je een parergisch therapeut die jouw aura kan lezen.
  Is er behoefte om na het oplossen van dit pijnprobleem nog te emigreren dan heb ik ook ervaring met Spanje en Thailand.
  Als je niet tegen hoge temperaturen kunt kies dan voor Tenerife of een ander Canarische eiland. Heeft ook nog voordeel dat de btw er slechts 7% is.
  Maak je een financiële overweging dan is Thailand goedkoper.
  In Spanje wordt je als overwinteraar financieel altijd uitgebuit.
  In Spanje hield ik per maand 100€ over, in België 0 en in Thailand op z’n minst 1000€.

  Ziektekosten Thailand kies WRlife,via AA Assurance Pattaya(Benny, NL)
  Ik 77jr Inpatient, 300€.
  Uitsluitingen kan ik zelfbetalen, kies geen outpatient, verdubbelt de premie.
  De ziektekosten premies NL vervallen en WR life is dan zelfs nog iets goedkoper.
  Belasting in Thailand is de helft minder en de ziektekostenpremie kun je ook nog aftrekken(belasting via Ronny Lat,)
  Nog vergeten, premie WR blijft na afsluiten voor altijd gelijk, kun j3 100 jr mee worden.
  Groeten Martin

 11. GeertP zegt op

  Ik heb een ziektekosten verzekering bij AIA,verzekerd tot THB 15 miljoen inclusief ongevallen verzekering voor THB 97.465 per jaar.
  Als ik in Nederland verzekerd zou zijn dan was ik ongeveer €170,- Per maand kwijt, tel daar het eigen risico bij op en een ongevallen verzekering en dan ben je in Thailand net iets meer kwijt.
  Wel is het zo dat je naarmate je ouder wordt wat meer gaat betalen.
  Al die indianenverhalen over onbetaalbare verzekeringen komen uit een tijd die gelukkig achter ons ligt,er is heel veel verbeterd.

  • Cornelis zegt op

   Als je er erbij zou kunnen vertellen dat je die verzekering op welke leeftijd dan ook nog kunt afsluiten, dat de premie leeftijdsonafhankelijk is en dat bestaande kwalen niet worden uitgesloten, zou dit een heel aantrekkelijk concept zijn. Maar ik vrees dat dat niet zo is, helaas…….

   • GeertP zegt op

    Afgesloten op 63 jarige leeftijd voor 20 jaar,bij 66 jaar gaat de premie inderdaad wat omhoog,bij afsluiten geen vragenlijst of onderzoek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website