Op zondag 3 juli 2011 gaat Thailand naar de stembus. Op die dag zal een nieuw parlement worden gekozen.

De strijd tussen zittend premier Abhisit Vejjajiva van de Democratische Partij en Yingluck Shinawatra van de Pheu Thai partij, lijkt in het voordeel van de laatste te worden beslecht. De zus van de afgezette en verbannen ex-premier Thaksin Shinawatra ligt mijlenver op kop in de polls.

Hiermee lijkt Thaksin de lachende derde. Zijn zus naar voren schuiven bleek een geniale zet in een jarenlang schaakspel tussen de roodhemden en geelhemden. Twee politieke stromingen in Thailand die elkaar letterlijk naar het leven staan en het land heeft verdeeld in twee kampen.

Na 3 juli zullen de 500 zetels in het parlement verdeeld moeten worden. De ruim 32 miljoen kiesgerechtigde Thai gaan bepalen wie Thailand de komende vier jaar gaat besturen. Zal er voor het eerst een vrouwelijke premier in Thailand komen? De 26-ste algemene verkiezingen in Thailand zijn spannender dan ooit.

In deze video worden de verkiezen in Thailand toegelicht.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website