Het lijkt er op dat de dijken die Bangkok Centrum moeten beschermen niet bezwijken onder de waterdruk.

In een persconferentie gisteren was minister-president Yingluck Shinawatra positief gestemd. Zij had de indruk dat de situatie in Bangkok de komende dagen wat zou verbeteren. Het beleid is er nu op gericht het water versneld naar de zee te laten afvloeien. “De situatie moet na maandag verbeteren,” zo liet ze weten.

Echter de overstromingen beslaan een steeds groter gebied van Bangkok. Zowel het noorden, westen, en het oosten van Bangkok zijn zwaar getroffen. De overstromingen breiden zich nog steeds uit. De westelijke kant van Bangkok is het zwaarst getroffen. De overlast zou hier nog zeker een maand kunnen duren.

De situatie is ook bedreigend in de districten ang Thong Lang, Lat Phrao en Chatuchak. De gouverneur van Bangkok, Sukhumbhand Paribatra, maakt zich zorgen en heeft de districten onder extra toezicht geplaatst. In de het district Thon Buri blijft het water stijgen. Bewoners uit het Thawi Watthana district zijn geëvacueerd.

Er zijn inmiddels 10.794 evacués in 84 opvangcentra opgenomen. Ambtenaren hebben 225 verzamelpunten aangewezen voor de inwoners van Bangkok in geval van evacuatie.

De komende dagen blijft de situatie in grote delen van Bangkok zorgelijk omdat het water gemiddeld met 5 centimeter per dag stijgt. Er is door het FROC een inschatting gemaakt voor de komende dagen, die weergegeven wordt in drie scenario’s:

  • Scenario 1: de dijken die Bangkok centrum moeten beschermen houden stand.
  • Scenario 2: De noordelijke dijken breken door.
  • Scenario 3: De waterkeringen van Chao Phraya breken door.
.
.
No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Overstroming van Bangkok: de scenario’s”

  1. ruud NK zegt op

    20 november zou de Internationale Bangkok marathon worden gehouden. Afgelopen vrijdag 28 oktober kreeg ik bericht dat de datum verplaatst is naar 12 februari 2012. Zouden die jongens wat realistiser zijn dan de minister-president??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website