Het district Pak Kret is voor het grootste deel droog gebleven terwijl andere districten langs de westelijke oever van de Chao Praya al twee maanden onder water staan. Wat is het geheim? Een tijdige voorbereiding vanaf juni en samenwerking van alle bewoners.

De bewoners kwamen in actie nadat ze hadden gezien dat monniken zandzakken vulden. Goed voorbeeld doet goed volgen. Op verschillende plaatsen legden ze 5 meter hoge dijken aan: langs de rivier en enkele kanalen en aan de grens met Pathum Thani. De dijken worden rond de klok bewaakt: overdag door veiligheidspersoneel, ’s nachts door monniken en vrijwilligers. Graafmachines staan stand-by. Er zijn ook dubbele dijken en op enkele plaatsen staan waterpompen.

In 1995 overstroomde 30 procent van het district, deze keer 3 procent: een bewijs dat de bewoners lering hebben getrokken uit de overstroming van 16 jaar geleden.

De gemeente Pak Kret zorgt goed voor haar bewoners, die in het overstroomde deel wonen. Met boten wordt voedsel gedistribueerd aan de mensen in overstroomde huizen en evacuatiecentra.

(tekst Dick van der Lugt)

1 reactie op “Hoofd boven water (video)”

  1. Dirk zegt op

    Prachtig. Mooi om te zien dat het op kleine schaal wel kan!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website