In Thailand zijn al meer dan 500 mensen omgekomen als gevolg van de overstromingen die het land al drie maanden teisteren.

Woensdag was nog sprake van 427 slachtoffers, maar het aantal is nu al opgelopen tot 506. Ruim drie miljoen mensen in 25 provincies zijn getroffen door de overstromingen.

Bangkok

In Bangkok vielen voorlopig geen slachtoffers, hoewel de wijken in het noorden en het westen van de hoofdstad al geruime tijd onder water staan, waardoor veel hoofdwegen onbegaanbaar zijn. Het zakencentrum van de stad blijft voorlopig droog dankzij de bescherming van kilometerslange dijken.

Ook veel treinstations, winkels en markten zijn ondergelopen. Het duurt vermoedelijk nog weken voordat al het water in Bangkok is verdwenen. De afgelopen weken zijn duizenden mensen in de hoofdstad geëvacueerd.

Ayutthaya

In het centrale deel van het land begon het water dit weekend weg te trekken. In de provincies Ayutthaya en Nakhon Sawan kunnen de wegen alweer gebruikt worden. Mensen zijn er ook gestart met de herstelling van hun huizen.

Volgens gouverneur Chairote Meedaeng raakten in Nakhon Sawan alleen al 500 wegen, evenveel tempels en 144.000 hectare weiland beschadigd door de ramp.

De overstromingen in Thailand, die begonnen na zware moessonregens in juli in het noorden en oosten van het land, zijn de ergste in zeker vijftig jaar.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website