Thailandblog columnist Cor Verhoef is Bangkok uitgevlucht.

Door hevige regenval en slechte afwatering staan grote delen van Thailand onder water. Ook de hoofdstad Bangkok krijgt steeds meer last van overstromingen. Scholen blijven dicht en inwoners zijn aan het hamsteren geslagen. Cor Verhoef is docent Engels en toneel op een middelbare school in Bangkok.

14 reacties op “Cor Verhoef is Bangkok uitgevlucht”

 1. Chang Noi zegt op

  De een zijn ramp, de ander zijn brood.

  Hotels in Pattaya zijn volgeboekt met Bangkokianen en in HH schijnt het ook goed te gaan met de bezettingen-graad van hotel kamers.

  Chang Noi

 2. Charles zegt op

  Kan iemand mij vertellen of vliegveld Suvarnabhumi ook in gevaar gaat komen?

  Aanstaande zaterdag staat mijn aankomst nl gepland?

  Grtz, Charles

  • @ de situatie is nu continu aan het veranderen. Zoals het nu lijkt, gaat het goed op Suvarnabhumi. Er is een vloedwal van 3,5 meter hoog.

   Maar je zult het per dag moeten bekijken.

  • Robert zegt op

   Water daar staat Nu 0.5 tot 0.8 meter hoog en zakt. Bij 2.5 meter gaan ze evacueren. De dijken zijn inderdaad 3.5 meter hoog. Vooralsnog business as usual.

 3. cor verhoef zegt op

  Charles, dat zou mij verbazen. Ik reisde er gisteren langs. De authoriteiten hebben naar verluid besloten om een groot gedeelte van BKK zelf op te offeren, waardoor SUV zou ontsnappen. Logische stap (de eerste logische stap sinds de ellende begon) aangezien een disfuctionele luchthaven de omvang van de ramp vele malen zou vergroten.

  • ruud zegt op

   Hallo Cor,

   Sterkte trouwens op je evacuatieadres. Als ik zo jouw verhalen lees zal het wel lukken. Ik hoop het voor je.
   Even een vraag. Is de weg van de luchthaven Suvarnabhumi naar Pattaya ook nog zonder gevaar voor overstroming. Landen kan dan wel zaterdag/zondag, maar kan er ook een taxi rijden van het vliegveld Suvarnabhumi naar Pattaya.

   Hoop dat je vlug terug kan naar je “” eigen “” huisje. ( 7 hoog – haha – dit gaat je achtervolgen- )

   Ruud

   • cor verhoef zegt op

    @Ruud,

    De weg SUV- Pattaya is ‘ohne Complicazionen”. Taxi’s rijden er gewoon en alles is tot de dag van vandaag gewoon normaal op die route. Ik verwacht ook niet dat daar problemen zullen ontstaan. No worries wat dat betreft.

    • Harold zegt op

     Dank voor de update, Cor. Zelf vlieg ik zaterdagavond vanaf Amsterdam met EVA naar Bangkok en wordt zondag door een vriend opgehaald van Suvarnabhumi. Mijn oorspronkelijke planning bestond uit de eerste paar dagen Bangkok en dan door naar Kuala Lumpur, maar door de schrijnende situatie in de hoofdstad heb ik besloten naar Pattaya af te reizen. Laten we hopen dat de weg Suv – Pattaya normaal blijft…

 4. Hans Bos (redactie) zegt op

  Pattaya wordt geen nette stad louter door de komst van Cor, hoewel het wel helpt. Ik begrijp dat je het afvoerputje niet kunt missen. Overigens zou al het water daar de zonden kunnen wegwassen.

  • cor verhoef zegt op

   @Hans Bos,

   ik zit niet in Pattaya maar halverwege die stad en Sattahip, in the middle of nowhere. Ik vind Pattaya overigens een plezierig stadje. Niks mis mee.

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Inderdaad, plezierig en niets mis mee, voor een dag of twee.

 5. cor verhoef zegt op

  Haha, ik vond dat juist wel een goeie vraag; ‘U woont toch 7-hoog?’ Die vraag dwong mij meteen om uit te leggen dat de overheid griezeliger is dan het opstuwende water
  Ik heb stiekem ook al rond gekeken naar peperdure Internationale scholen in de omgeving. Scholen met tannusbanen. Wanneer ik daar ga werken, kunnen Ning en ik elk weekend winkelen in Hongkong. Ik voel me hier helemaal senang 😉

  • @ Prima optreden voor de NOS, Cor. Ik denk dat Michel Maas binnenkort zijn CV moet bijwerken en om zich heen gaat kijken 😉

 6. BramSiam zegt op

  Thailand kan op het ogenblik wel een afvoerputje gebruiken lijkt me zo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website