‘Zo kan het ook’- Amazing Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
26 maart 2014

Je kan er om lachen, je schouders ophalen, je er over verbazen. Maar wat deze man doet op de openbare weg is natuurlijk erg gevaarlijk.

Thai zijn praktisch ingesteld en lossen op hun eigen manier bepaalde problemen op. Of dat verstandig is daar kan je vragen bij stellen. Vaak gaat het goed, maar soms gaat het fout en dan vallen er gewonden of zelfs doden.

In dit filmpje zie je hoe een graafmachine op een dieplader wordt geparkeerd. Niet zoals het hoort, maar op z’n Thais.

Video ‘Zo kan het ook’

Bekijk hier de video:

10 reacties op “‘Zo kan het ook’- Amazing Thailand (video)”

 1. Farang tingtong zegt op

  Waarom gebeuren er toch zoveel ongelukken in Thailand! Zojuist over het busongeluk gelezen, en dan krijg je alweer een zo n voorbeeld te zien.

  Deze vrachtwagen is geen dieplader! Was het maar een dieplader dan zou het een stuk gemakkelijker en veiliger zijn! Dit een Tandemas en niet echt geschikt voor deze te zware machine, ook is te zien dat de vrachtwagen met opzet niet op de handrem is gezet anders krijgt hij hem denk ik niet geladen! Hopelijk heeft hij de machine nog wel vast gesjort, want op een dergelijke vrachtwagen staat je lading instabiel heeft te maken met de hoogte vering etc, dit in tegenstelling met een dieplader die laag bij de weg ligt en hierdoor is je lading lager en stabieler, en zorgt er voor dat je lading niet topzwaar is, waardoor hij anders bij de eerste de beste bocht kan om donderen.

 2. peter zegt op

  Ach, al het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.

  Maar verstandig is het natuurlijk niet.

 3. Rick zegt op

  Houd er rekening mee dat dit soort taferelen niet alleen in Thailand maar over de hele wereld veel voorkomen dit heeft niet enkel met amazing thailand te maken.
  Er is nu eenmaal niet overal het geld, het materiaal en de regelgeving en kennis voorhanden die we hier in West-Europa hebben.
  In deze delen van de wereld geld vaak roeien met de riemen die je hebt en dat doen ze dan ook al is het natuurlijk niet zo veilig als hier maar als je daar niet tegen kunt kun je beter in Europa blijven

  • Farang ting tong zegt op

   Beste Rick,(hopelijk word dit door de moderator niet gezien als chatten)

   Dit is het Thailand blog, dus het gaat dan toch om wat of er in Thailand allemaal afspeelt, daar reageren we toch op en dat er in de rest van de wereld dit soort dingen of erger gebeuren, is dan toch niet relevant.
   Moeten wij dan bij alles wat of er in Thailand fout gaat onze hoofden dan maar afwenden, en net doen of er niets aan de hand is?
   Natuurlijk is het een grappig gezicht als je ziet hoe of dat die eikel zijn wagen aan het laden is, en het is ook een grappig gezicht als je zonder helm op een vader en moeder met twee kinderen op een brommer door Bangkok ziet scheuren, tot het op het moment dat je ze van het asfalt moet pulken.
   Moet ik dan maar in Europa blijven als ik hier niet tegen kan, en geld, regelgeving, en materiaal is allemaal aanwezig in Thailand, het word alleen op de verkeerde wijze benut, is mijn bescheiden mening.

   groet,

   Jan Hegman

  • ruud zegt op

   alleen over die regelgeving heb ik hier nooit iemand horen klagen.

 4. Hans Aling zegt op

  Ik vind het geweldig, hoe Thailanders alles voor elkaar krijgen met zeer primitieve middelen.
  Hun waterpas is gewoon een plastick slangetje,zij verplaatsen een oud huis met ongeveer 12 man in 1 dag, en als je ziet hoe ze het doen en zonder mopperen, mijn respect.

  • C vmax zegt op

   Een transparante slang met water voor de maatgeving ( hoogte ) werkt perfect, 100 %
   nauwkeurig word ook in het westen gebruikt als er geen laser voorhanden is, niets mis mee.
   Diepladers zijn er wel, maar voor kleine bedrijfjes met zo,n bagger om die op een normale motorwagen te krijgen is dit de enige betaalbare oplossing,en dit is iets wat door heel Thailand gebeurt, alleen bij de een wat netter dan bij de ander, als de klus maar geklaard wordt. Het zijn dit soort zaken die Thailand betaalbaar houden

 5. smeets dirk zegt op

  heb dit kunst stukje bij mij in de straat al tientallen keren gezien,mij verwonderd hier niks meer

 6. Harry zegt op

  Maar wat een controle over zijn machines…

 7. Kito zegt op

  Tja, hier speelt weer maar eens hét probleem: regelhandhaving.
  Wat baten veiligheidsreglementen en -voorschriften voor het verkeer als de verkeerspolitie er alleen maar in geïnteresseerd is om die te doen handhaven in zoverre het gaat om mineure overtredingen.
  Mensen zonder internationaal of Thais rijbewijs, die veel meer rijervaring en verkeeersinzicht hebben dan veel bezitters van een Thais rijbewijs klissen brengt allicht veel sneller en vooral veel makkelijker en frequenter meer op. Of dat om de officiële overheidsboetekas te spijzen is laten we daarbij maar even in het midden. In het “beste” geval worden de aldus “ingezamelde” middelen aangewend met een “nobel” doel, zoals daar bvb. is het verfraaien en uitbreiden van de immateriële politie-infrastructuur. In het belang van een betere dienstverlening natuurlijk!
  Ik was er gisteren nog getuige van, ter hoogte van een uiterst druk kruispunt met verkeerslichten. Een politieman had zich enigszins verdekt opgesteld en verbaliseerde op een halfuur tijd een tiental argeloze motorrijders die het groen licht afwachtten vOOr de (nauwelijks nog zichtbare) stopstreep. Geen enkele van die motorrijders hinderde ook maar enigszins het verkeer (noch de overstekende voetgangers – geen enkele stopte bvb. op het zebrapad), laat staan dat zij enig gevaar opleverden/veroorzaakten/uitlokten.
  In diezelfde tijdsspanne zag ik minstens een twintigtal auto’s (vooral bahtbussen, maar ook grote toerbussen en -lichte – vrachtwagens) door het rode stoplicht rijden, hoewel dat inmiddels al minstens een paar seconden op rood stond. Onnodig te zeggen dat – vooral de zware en logge bussen – hierbij telkens menig zwakkere weggebruiker (op het zebrapad overstekende voetgangers en motorrijders, die nu eenmaal altijd vooraan staan te wachten aan de verkeerslichten) in reëel gevaar brachten.
  Hoewel de naarstige politieman dit wel degelijk meerdere keren zag had hij daar blijkbaar geen ogen naar en liet hij al deze kandidaat-moordenaars ongemoeid.
  En dit is maar één zeer typerend voorbeeld van de Thaise politieaanpak inzake verkeersveiligheid. Politieaanpak die zonder meer en met enorme stip als oorzaak nummer één kan worden aangewezen als met het over de dramatische verkeersongelukkenstatistieken in Thailand heeft.
  Maar misschien zie ik dat als farang weer glad verkeerd, vanuit mijn westerse achtergrond…
  Gr Kito


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website