Natuurlijk is vandaag de prachtige overwinning van België op Brazilië het gesprek van de dag. Mijn felicitaties voor al mijn Belgische (blog)vrienden voor de mooiste wedstrijd van het WK tot nu toe. Wat kunnen de Rode Duivels nog meer?

Gelukkig zijn (ster)voetballers ook gewoon mensen en zij hebben inmiddels laten blijken, dat zij wel degelijk meeleven met het jeugdvoetbalteam, dat vastzit in de grotten van Tham Luang.

Enkele reactie’s

“Ik heb er met een paar van de jongens over gesproken,” zei Engelands verdediger John Stones, volgens Britse media. “Het is zo triest om te zien waar ze zijn en we hopen dat ze er veilig en gezond uitkomen.”

De Japanse voetbalploeg tweette een video waarin het team werd opgeroepen om ,moed te houden, terwijl de Braziliaanse legende Ronaldo hun toestand “verschrikkelijk” noemde. “De voetbalwereld hoopt dat iemand een manier kan vinden om deze kinderen daar weg te halen”, zei hij, volgens CNN.

Liverpool-manager Jurgen Klopp drong er bij hen op aan om “sterk te blijven en te weten dat we bij je zijn”, in een videoboodschap die naar CNN werd gestuurd. “We volgen al het nieuws en hopen elke seconde dat je weer daglicht ziet,” zei Klopp. “We zijn allemaal erg optimistisch dat het zal gebeuren, hopelijk in minuten, uren of de komende paar dagen.”

Ondertussen zei de Kroatische voetbalbond dat het “onder de indruk” was van de rust van het team onder druk. “We zijn onder de indruk van de moed en kracht die deze jonge jongens en hun coach hebben laten zien te midden van zulke angstaanjagende omstandigheden,” staat op hun website.

FIFA uitnodiging

Op de dag, dat de jongens in de grot gelokaliseerd waren, heb ik in een blije opwelling een bericht gestuurd naar de FIFA en opgeroepen de  “Tham Luang 13” uit te nodigen voor de finale van het WK in Moskou. Nu maak ik mij geen illusie, dat  door mijn bericht de FIFA op een mooie manier heeft gereageerd, maar ik was aangenaam verrast, dat de wereldvoetbalbond de jongens inderdaad heeft uitgenodigd. .

FIFA-baas Gianni Infantino schreef in een brief aan de Thaise voetbalbond dat zijn organisatie de jongeren graag als gasten zou willen verwelkomen bij de WK-finale. Voorwaarde is wel dat de gezondheid van het jonge voetballers dat toelaat, voegde hij toe.

De finale van het WK vindt plaats op 15 juli in Moskou en nu maar hopen, dat de reddingswerkers de jongens tijdig uit hun benarde positie kan bevrijden.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “De voetbalwereld leeft ook mee met de grotjongens”

 1. Peter V. zegt op

  Om het bij voetbaltermen te houden…
  Dit is goedkoop scoren, van de Fifa.

  • Maryse zegt op

   Peter, kun je ons vertellen wat je liever van de FIFA had willen horen? Want deze opmerking van jou klinkt alleen maar negatief.
   En dat die jongens het inmiddels niet zullen halen de finale bij te wonen doet er niet toe.
   Graag je reactie.

   • Peter V. zegt op

    Ik zou het liefste niets van ze horen.
    Dat geldt voor iedere organisatie, die dit soort situaties gebruikt als PR-vehikel.
    Ze bieden geen hulp (goederen of financiële ondersteuning).

 2. Van dijk zegt op

  Peter waarom zo negatief

 3. Karel zegt op

  Is het wel verstandig dat die jongens na hun redding (laten we hopen dat het lukt) dit soort aandacht krijgt?
  Tieners die een soort ‘heldenstatus’ gaan krijgen als gevolg van alle media-aandacht die straks op hen gaat afkomen? Dit terwijl een duiker is overleden, de oogst van tientallen boeren verloren is gegaan als gevolg van de afwatering.

 4. Siamees zegt op

  Laat ons hopen dat ze levend en wel er uit geraken en als beloning in Moskou onze Rode Duivels wereldkampioen mogen zien worden .

  • Ik vrees dat jullie niet van Frankrijk gaan winnen.

   • sim pat zegt op

    Sommige MENSEN weten toch alles, maar winnen nooit een lotterij of lotto.
    laat het eerst maar gebeuren .

    grts pat

 5. Femmie zegt op

  de 4km lange terug tocht wordt ingezet nu hopen dat alles goed komt met de jongens en dat ze snel met de ouders ed hereningd worden billen knijpen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website