Bron: Youtube

Afgelopen woensdag vond er in in de straten van Lopburi een heuse vechtpartij uit tussen twee rivaliserende “koninkrijkjes” van apen. Het was een voor Lopburi ongekende veldslag van meer dan 10 minuten.

De lokale bevolking beschouwt dit gevecht als een slecht teken voor Thailand met de huidige ontwikkeling van de crisis rondom het coronavirus.

Twee koninkrijken

De oorlog werd ontketend door de apen in het grote tempelcomplex. Het koninkrijk van de tempelapen wordt beschouwd als een elite in de apenwereld van Lopburi, omdat zij verwend worden door de talrijke toeristen, die het tempelcomplex bezoeken.

Maar de toeristenstroom droogt door de problemen van het coronavirus langzamerhand op, waardoor er een voedseltekort dreigde. Er moest drastisch actie worden ondernomen en de tempelapen trokken op naar het stadscentrum op zoek naar voedsel. Daar werden zij geconfronteerd met de apen van het koninkrijk van de stadsapen, die hun territorium verdedigden.

Lees het hele verhaal waarin ook een korte video van de strijd is opgenomen op:

https://www.thaiexaminer.com/thai-news-foreigners/2020/03/13/monkeys-lopburi-city-battle-kingdoms

3 reacties op “Twee rivaliserende groepen apen in Lopburi op oorlogspad”

 1. MICK VAN DIJK zegt op

  MISSCHIEN is dit een voorbode van wat ons ,..de mensen…, ..te wachten staat nog ,.want zoveel verschillen wij niet van onze neven uit de natuur …….? geen prettig idee dus…..!

 2. l.lagemaat zegt op

  In mijn posting “Apeninvasie door droogte en voedselschaarste” vier jaar geleden ook in maart is reeds gewezen op de overlast die de plaatselijke bevolking ondervindt.
  Het wegblijven van toeristen door verschillende oorzaken heeft de situatie verergerd.

  De bevolking wilde de apen gaan afschieten wat niet toegestaan werd en het sterilisatie programma werd niet
  uitgevoerd.
  De beide groepen samen rond de 3000 stuks volgens het Thaise TV nieuws vertoonde naar elkaar toe
  intimiderend gedrag door op elkaar af te rennen. Op beide territoria worden ze nu gevoerd. Misschien dat de overheid nu tot sterilisatie van de dieren overgaat!

  • Johnny BG zegt op

   Het was mij ook opgevallen dat uit een eerdere posting het probleem al aangekaart werd.

   De makaken zijn nog zo beleefd om ruzie te maken over het meest noodzakelijke namelijk voedsel. Als zij het voor het zeggen zouden hebben dan zouden ze de Homo sapiens een beetje onvruchtbaar moeten maken.
   Makkelijk praten om dieren te steriliseren maar in feite missen de mensen met deze gedachte een afslag en dat is een treurige zaak.
   Een plaag van dieren heeft niets met de dieren te maken maar het bieden van de mogelijkheid. Laat dat nou net de mens zijn en het is een vrij normaal gegeven dat je een probleem bij de wortel moet aanpakken.
   De makaak is zuiverder op de graat dan de mens maar de laatste bepaalt wie het leven mag hebben.

   Hoe moeilijk is het nou om leven te respecteren en je eigen fouten in te zien?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website