Twee miljoen baht voor een nummerplaat

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
14 augustus 2018

Mocht iemand van de lezers een nummerplaat voor zijn auto nodig hebben en genoeg geld, dan is er nu een buitenkansje om voor “slechts” 2 miljoen baht mee te dingen naar het nummer: งษ 1  (Bangkok 1)

Geïnteresseerden kunnen bellen naar 092 – 7539309. Niet te lang wachten want er is maar 1 nummer! (555)

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Twee miljoen baht voor een nummerplaat”

 1. Ger-Korat zegt op

  In 2014 was er een student van 19 jaar die 25 miljoen betaalde voor een lucky nummerplaat, hij wilde zelfs tot 50 miljoen bieden om het nummer te krijgen. En hij kreeg later een overnamebod van 33 miljoen.
  Zie de link: https://www.bangkokpost.com/learning/learning-news/435280/b25m-license-plate-b500k-car

 2. teun zegt op

  Ben ik blij niet in BKK te wonen, geen enkele interesse te hebben voor enig specifiek nummerbord en medelijden te hebben met hen die het kennelijk nodig hebben om voor TBH 2 mln enige sort van erkenning te kopen.
  Hopelijk wordt de nummerplaat niet direct gejat.

 3. l.lagemaat zegt op

  Toen ik indertijd dit las werd ik er kotsmisselijk van

  Een Thaise student van 19 jaar, die minimaal 25 miljoen kan besteden op wat voor een soort auto! dan.
  Hoe komt hij aan dat geld???

  En dat in het betrekkelijk grotendeels arme Thailand!

  • Ger-Korat zegt op

   Kom toch, wees blij dat er sociaal voelende rijke mensen zijn in Thailand welke graag een soort van extra belasting betalen. Niets mis mee want het komt ten goede aan de Thaise overheid; kan de subsidie voor de armen mee worden betaald of de prijzen van het openbaar vervoer laag worden gehouden. Of wegen worden aangelegd en onderhouden, want er is immers geen wegenbelasting zoals in Nederland.

   • Bert zegt op

    Wegenbelasting is er wel degelijk, jaarlijks te voldoen en dan krijg je de sticker voor op de voorruit te plakken.

    • Ger-Korat zegt op

     Dat zijn leges voor het registratie van de wagen met gelijktijdige controle van de verzekering welke je moet tonen. Iets meer dan 1000 baht per jaar voor deze leges, dit zijn dus kosten van Land Transport Office. Echte wegenbelasting is er niet.

 4. Ben korat zegt op

  Als je van gekkigheid niet meer weet wat je met je geld moet doen dan zou ik is even om me heen kijken of je niet een of ander minder bedeelde of goed doel gaat ondersteunen. Dit is echt pure egoïsme en te dom om over na te denken.

  Ben Korat

  • Ger-Korat zegt op

   Dat zegt de arme boer op het Thaise platteland ook, die evenveel verdient in een jaar als wat de rijke Europese toerist uitgeeft in een week vakantie in Thailand.

 5. johnny zegt op

  Een Engelse vriend van mij heeft een tweedehands motor bike gekocht met nummerplaat 1 op, enkel en alleen voor die nummerplaat heeft hij die motor bike gekocht.
  Wij waren er over een paar dagen nog over bezig dat deze plaat wel eens geld zou kunnen opbrengen, maar weten niet waar we daarvoor moeten zijn om te koop aan te bieden.
  Wie van jullie dat wel weet, mag ons dat gerust doorspelen.
  Ben benieuwd wat het zou opleveren ? en zal na de eventuele verkoop de verkoopsom op dit blog mededelen.
  Mvg,
  Johnny

 6. KhunBram zegt op

  Algemene vraag over dit onderwerp:
  Is de uitgifte van een nummer uniek, of kunnen (verschillende merken auto’s) een zelfde nummer hebben?
  Ik ken iemand in Bkk met een hagelnieuwe Jaguar XJL met kenteken Bangkok…..1……..???

  Ben benieuwd na feitenmateriaal.

  KhunBram.

 7. Ger-Korat zegt op

  Zo uniek zijn de nummers nou ook weer niet. Ze worden gecombineerd met een Thaise letter, of 2 letters en daar zijn er nogal wat van, dan zit je zo op 44×44 = 1936 letttercombinaties. Of dan weer voorafgegaan door een nummer, dus 1 cijfer, 2 letters en dan weer 1 tot 4 cijfers. En dan heb je bij deze laatste 1 tot 4 cijfers een reeks van combinaties, bijvoorbeeld 4 gelijke cijfers of 2×2 gelijke of oplopend of 1 cijfer. En dan heb je nog 70 provincies en je kan gewoon een
  plaat van een andere provincie kopen. Kortom honderduizenden
  lucky numers zijn mogelijk Per veiling worden maar een aantal nummers geveild, dan lijkt het uniek en verhoogt de prijs. En die veilingen vinden per provincie plaats. In het artikel genoemde nummer 1 in combinatie met 2 letters kun je dus op 44×44 = 1936 wagens in Bangkok plakken. Dus vind ik dit niet zo uniek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website