Nieuw TV programma: met Jan Kooijman op therapie in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
27 maart 2014

Heb je een dwangobsessie die je leven beheerst, dan kom je er misschien van af in Thailand. Jan Kooijman presenteert op RTL 5 een nieuw programma: ‘Levenslang Met Dwang?’

Jan Kooijman gaat op reis met mensen die lijden aan heftige dwanggedachten en -handelingen.

In Nederland heeft maar liefst één op de drie mensen aanleg voor dwangmatige gedachten en/of handelingen. Smetvrees, dwangmatig tellen, handelingen herhalen en controledrang zijn enkele vormen van deze complexe psychische aandoening. Wanneer de gedachten extreme vormen aannemen, spreekt men van een dwangstoornis. Ondanks het grote aantal mensen dat er in mindere of meerdere mate mee kampt, rust er nog een enorm taboe op. Mensen met dwang voelen veel schaamte en lopen tegen onbegrip in hun omgeving aan. Dit maakt het soms onmogelijk om een alledaags leven te leiden.

Vanaf maandag 28 april neemt Jan Kooijman een groep van zeven mensen, die lijden aan een dwangstoornis, mee op reis om hun probleem aan te pakken. In het nieuwe RTL 5-programma ‘Levenslang Met Dwang?’ gaan zij onder begeleiding van een aantal experts op dit gebied de moedige strijd tegen hun obsessieve dwang aan. Het team van experts, dat onder leiding staat van professor dr. Else de Haan, confronteert de deelnemers met tal van oefeningen en opdrachten. Jan ondersteunt de groep en doet verslag van de ontwikkelingen. Ieder van de zeven kandidaten heeft zijn of haar persoonlijke doel tijdens deze reis, die hen van een luxe resort naar de jungle van Thailand brengt.

‘Levenslang Met Dwang?’ gaat over doodgewone mensen die ergens in hun leven ongewild slachtoffer zijn geworden van hun eigen dwangmatigheden. Zij zien zelf ook in dat het heftig en onbegrijpelijk is wat zij doen en willen er maar al te graag van worden verlost. Naast de hoogte- en dieptepunten die zij meemaken, nemen zij stuk voor stuk een flinke dosis humor en zelfspot mee op reis. Eén ding is daarbij zeker: zij treden uit hun comfort zone en maken allemaal grote stappen op weg naar een leven met minder dwang.

Uitzending: RTL 5, vanaf maandag 28 april wekelijks tussen 21.30 en 22.30 uur.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website