Het toppunt van mobiel misbruik

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
20 december 2016

Hoe zeer ik de mobiele telefoon verafschuw is nauwelijks te beschrijven. Niet het apparaatje zelf natuurlijk, maar het ongebreidelde gebruik er van is iets dat mij dagelijks nog ergeren kan. Goed, ik geef toe dat ik op dat punt niet echt met de tijd meegegaan ben en ik begrijp ook best dat de ontwikkelingen van de mobiele telefoon niet tegen te houden is.

Dat mensen niet meer met elkaar praten en elkaar tekstjes sturen, daar ben ik al aan gewend. Ook dat mensen in een restaurant iets te eten bestellen, daarna hun mobieltje weer openen om “belangrijke zaken te verrichten” stoort mij inmiddels ook al lang niet meer. Er is ook niet aan te doen, al probeert een enkele winkelier dat irritante gebruik van de mobiele telefoon te beteugelen. Hij zette namelijk een bord op zijn toonbank met de tekst: “Wij respecteren uw privacy! Wij zullen u niet helpen zolang u aan het telefoneren bent!”. Een initiatief, dat navolging verdient.

Verkeer

Het gebruik als verkeersdeelnemer zou naar mijn mening uitgebannen moeten worden. Ik weet uit eigen ervaring (maar misschien behoor ik wel tot een minderheid), dat je je aandacht niet kunt verdelen tussen deelname aan het verkeer en mobiel telefoneren. Vroeger vaak getelefoneerd in de auto – meestal handsfree – en als het gesprek was afgelopen dacht ik plotseling, ben ik hier al? Ik had gewoon op de automatische piloot gereden.

Toppunt

Het (voorlopige) toppunt van misbruik van de mobiele telefoon zag ik nu in een filmpje bij een artikel in “Kapook”, dat door Thaivisa was overgenomen. Een jongeman zit met zijn benen kruislings op een motor te spelen met zijn mobieltje terwijl hij zonder handen aan het stuur met redelijk grote snelheid over een grote weg voortraast. Het filmpje is vanuit een auto opgenomen en ik had graag gezien, dat die auto een manoeuvre gemaakt had om die stommeling een lesje te leren. Als hij een doodswens heeft is dit een goede manier om zijn wens in vervulling te laten gaan, maar hij brengt ook medeweggebruikers in gevaar.

Mijn huisgenoten vonden de beelden wel vermakelijk, maar ik zei, dat wat mij betreft iemand die idioot van zijn brommer had mogen afschieten!

Zie hier de video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=6laR-G3epyc[/embedyt]

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Het toppunt van mobiel misbruik”

 1. lomlalai zegt op

  Ongelofelijk! En dan hoor ik een vrouw in de auto ook nog zeggen “keng mak” (heel goed). Nog even op weg om weer een nieuw record te vestigen met verkeersdoden dit jaar. En anders lukt zo wel om de teller voor volgend jaar weer wat op te schroeven…..T.I.T.

 2. Guy P. zegt op

  Hij draagt wel een helm !

  • asiaman zegt op

   En nog wel een goede helm…

 3. Venlo zegt op

  Na een Tesla heb je ook autonoom rijdend brommer. Knap zijn ze in Thailand.

  • chris zegt op

   ook al in fietsen overigens, uit Nederland.
   https://www.youtube.com/watch?v=LSZPNwZex9s

 4. bona zegt op

  Volledig mee eens ! Blijkbaar hebben de mensen in een gezin thans meer mobieltjes dan er gezinsleden zijn. Persoonlijk heb ik meegemaakt dat de mensen in de bank rustig mochten staan aanschuiven aan het ene loket terwijl de tweede bankbediende lustig zat op pokemons te jagen. Hoogst bedenkelijk !

 5. tonymarony zegt op

  Zijn dagen zijn getelt want een dag steekt er een hond over of maakt een beginnende verkeersdeelnemer een verkeerd move en dan is het huili huili en naar de tempel, eigen schuld dikke ……

 6. jacques zegt op

  Het gebruik van telefoontjes in het verkeer is veelvoorkomend. Net als al die andere verkeersregels houdt men zich er niet aan. Weinig controle en bestraffing en omdat het mogelijk is en kan dan doet men het zonder al te veel na te denken. Wat dacht je als je als kind zijnde al voorop de motorbike meerijdt. Amper in staat om te staan, maar wel vasthouden en met de neus op het stuurkolom. Zonder helm natuurlijk want die zijn erg duur.Daar word je hard van en ook leer je geen gevaar te zien met alle gevolgen van dien als deze kinderen ouder zijn. Vanaf een jaar of tien, of zelfs nog jonger, gaan ze al alleen zonder helm etc., op de bike lekker rondtoeren. Ook heb ik regelmatig al knapen van die leeftijd gezien met meerdere jongens die wat ouder zijn, achterop. Wie doet ze wat. Thailand het land van de vrije zielen en onverantwoordelijk rijgedrag om maar eens wat te noemen. In mijn moo baan heb ik enig resultaat geboekt want met grote meerderheid van stemmen is een verzoek van mij aangenomen tijdens een algemene vergadering, dat de jonggedienden niet meer met een motorbike mogen rijden en dat er op toegezien gaat worden. Ook worden er gesprekken met de onverantwoordelijke ouders gehouden indien van toepassing. Er is nog hoop maar moeizaam gaat het wel.

 7. Hans meester zegt op

  Moet maar een baan zoeken in een circus..

 8. Johan zegt op

  Niks mis mee, dit noemen ze toch ” hands free” ?!

  • John Chiang rai zegt op

   Een betere benaming zou brain-free zijn.

 9. janbeute zegt op

  Zag de video gisteren al op Thaivisa .
  Viel nog mee .
  Kijk eens op YouTube Sky is the limit extreme street racing is oa een van de films .
  Tijdje geledenwerdt ik ingehaalt op de weg van Sanpatong naar Chomtong door een motorclub van die jochies .
  Met hoge snelheid op slippers , korte broek ,T shirt en op getunede brommers racen op de openbare weg . Reed zelf op mijn chopper dacht even dat er een zwerm wespen op mij af kwam en dat ik stil stond .
  Reed toen zelf rond de 90 km/h .
  En oom agent zie je nergens .

  Jan Beute .

 10. Jan S zegt op

  Ik noem die dingen geen telefoon meer maar computer/ tv schermen waar je toevallig ook mee kan bellen.
  In plaats van ergenis krijg ik een gevoel van medelijden.

  • willem zegt op

   Mijn vingers zijn te groot voor die “moderne fratsen”, ik druk 3 toetsen tegelijk in.
   Gewoon een mobieltje waarmee ik kan bellen en gebeld worden is goed genoeg voor mij.

 11. Simon zegt op

  Gringo, helemaal mee eens.
  Het is geen uitzondering als in een restaurant 3 van de 4 gasten met zijn/haar telefoon ‘speelt’ tijdens het eten.
  Wat die brommer betreft, kort geleden was er een reclamefimpje op de tv in Nederland, waarin een meisje op de fiets, via haar telefoon en koptelefoon zat te luisteren naar een audioboek.
  Na veel protesten is het filmpje niet meer vertoont.
  Je vraagt je wel af, wat zo’n reclameman denkt als hij zoiets maakt.
  Heeft hij zelf geen kinderen?

 12. theoS zegt op

  Wat ik mij afvraag is hoe dat kan met die motor. Je moet die motor bedienen methet gashandle aan het stuur, laat je die los stopt de motor. Dus hoe kan dat in dat filmpje?

  • janbeute zegt op

   Ik twijfel zelf ook of deze film wel echt is , en niet geremaked .
   Daar hij voor een lange tijd rijd zonder ook maar even iets te corrigeren aan het stuur .
   Of zijn de wegen in Thailand nu zo strak en vlak zonder put holes ed .
   Ook de gashandel draait inderdaad , op stationair na loslaten deze brommers kennen geen cruise control .

   Jan Beute .

   • stevenl zegt op

    Als je een motorrijopleiding volgt leer je dat het belangrijkste middel om een motor te besturen je lichaam is, evenwicht dus, niet je handen aan het stuur. Oefen en zelfs bochten maken kan zonder handen.

  • lomlalai zegt op

   Ik vermoed dat deze jongen inventief genoeg was om het veertje welke de gashandel terug laat gaan naar stationair los te maken…… Thai zijn over het algemeen behoorlijk inventief om zaken in het leven eenvoudiger te maken….

   • theoS zegt op

    lomlalai, fout. Er zit geen veertje aan of in het gashandle. Dit werkt met de kabel van het gashandle naar de carburetter of injector pomp. Deze video is gewoon gephotoshopped voor 1 of andere reclame. Ook volgens mijn zoon die leert computer techniek. Hij deed voor een paar mensen photoshopping als bijverdienste. Deze video is niet echt. De motorrijder is zeker een acrobaat en toen in de video geplaatst, hoe weet ik niet maar mijn zoon kan dit ook doen. Kijk goed naar zijn hoofd, dit gaat op en neer om vooruit te kijken.

  • TheoB zegt op

   Het is een kwestie van de wrijvingsweerstand van de gashendel groter maken dan de trekkracht van de gaskabelveer.
   Er bestaan accessoires voor de motor die de hendel kunnen vastdrukken of de hendel kunnen blokkeren.
   Zoek op internet maar eens met: “gashendel cruise control”.
   Ik heb zelf ook een motor met ‘n frictie cruise control. Ik noem ‘t semi cruise control, omdat het de brandstoftoevoer constant houd, terwjl de bekende cruise control (in auto’s) de snelheid constant houd.
   Het voordeel is dat je geen lamme pols en hand krijgt op de lange stukken.

 13. Dennis zegt op

  Dit zegt meer over de verkeersmentaliteit in Thailand dan over de mobiele telefoon. Maar daarover zijn al genoeg discussies geweest hier. Niet voor niks zijn de wegen in Thailand onveilig.

  Het is de manier van denken en doen van de Thai; hier en nu is tastbaar, gisteren en morgen zijn ongrijpbare zaken. In dit geval gaat het nu goed en natuurlijk denkt Khun Stupid dat ‘ie Valentino Rossi met gemak verslaat. Dat de werkelijkheid hem ooit inhaalt is een “ooit” en dus ongrijpbaar en daar denken de Thais niet over na (meestal).

  Ter verdediging van de mobiele telefoon; Het is simpelweg een kleine computer en die hebben ons ook veel mooie en goede zaken gebracht. Anders was dit blog er ook niet bijvoorbeeld!

 14. George Sindram zegt op

  Natuurlijk ben ik een ouwe knar die niet meer mee kan tellen in deze tijd van het digitale verkeer.
  Toch herinner ik mij goed dat ik in mijn jeugd meekreeg dat het zeer ongepast was om in gezelschap een krant in te zien.
  Wat zou het fijn zijn als deze regel ook nog bestond ten aanzien van het gebruik van smartphones.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website