Volgens diverse Thaise media zou investeerder en zakenman Bee Taechaubol een bod van één miljard euro hebben uitgebracht op een meerderheidsbelang in AC Milan. Bee zou dan iets meer dan de helft van de aandelen van de beursgenoteerde club in handen krijgen en zo eigenaar worden.

De overname wordt vooralsnog ontkend door Fininvest, het bedrijf van Silvio Berlusconi dat AC Milan in handen heeft. In een persbericht benadrukt Fininvest dat het niet geïnteresseerd is in een verkoop van een meerderheid van de aandelen van AC Milan.

De geruchten over de interesse vanuit Thailand kloppen wel. De huidige eigenaar laat weten dat diverse partijen interesse hebben in een partnerschap met Milan, maar er zijn geen concrete onderhandelingen of gesprekken gaande.

Kennelijk zien Thai wel brood in het investeren in voetbalclubs. Ex-premier Thaksin Shinawatra kocht jaren terug de Engelse voetbalclub Manchester City maar deed de club later weer van de hand. Op dit moment zijn Leicester City, Reading en Sheffield Wednesday in handen van Thaise investeerders.


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Thaise zakenman wil AC Milan kopen voor 1 miljard euro”

 1. nico w. zegt op

  Interessant nieuws, leuk dat het voor Thais buiten Thailand mogelijk is de meerderheid van de aandelen in een bedrijf te bezitten. Maar dat geldt natuurlijk niet voor buitenlanders in Thailand, die mogen nooit de meerderheid van de aandelen van een bedrijf bezitten!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 2. janbeute zegt op

  Ik las het gisteren al in het sport nieuws .
  Maar wat ik dan weer niet begrijp is het volgende .
  Waarom zorgt deze rijke Thais Miljardair er niet voor om hier terplekke in Thailand een voetbal team uit het niets op te bouwen die zich kan meten met de beste teams in de wereld .
  Thaksin Shinawatra ging hem al voor jaren geleden , kocht ook een team en eindigde met niets .
  En verkocht het weer aan zijn Arabische vriendjes .
  Maar tot op heden is het Thaise voetbal bij lange na nog niet eens te vergelijken met een simpele Hollandse Zaterdag middag dorpsvoetbalclub competitie .
  Ze zijn hier gek met Manchester United , Liverpool en enkele andere Engelse clubs in de league .
  Geef je iets om Thailand beste zakenman , maak dat je eigen land internationaal bekent wordt op voetbal gebied .
  Koop enkele spelers en een goede coach .
  Maar dit is weer rijkeluis politiek , om snel geld en faam te kunnen maken .

  Jan Beute . FC . Knudde

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  • Franky R. zegt op

   U heeft gelijk, maar dan moet de gehele Thaise competitie op een hoger plan worden gezet.

   Louter één Thaise club naar de top brengen is niet echt handig, als de competitie nog steeds van het niveau “dorpsvoetbalclub” is…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. tonymarony zegt op

  Hoe kan ik mijn geld witwassen koop een voetbalclub en klaar is kees..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website