Kunt u de overeenkomst van deze twee dames ontdekken? Nou, ik kon het aanvankelijk niet zonder de achtergrond te weten. Het gaat namelijk om één en dezelfde persoon!

Voor de eerste aflevering van “Let me in Thailand”, de Thaise editie van een populaire Koreaanse TV-show, werd deze dame, Wongtawan “Lin” Panuprateep, geselecteerd als eerste kandidaat om naar Zuid Korea te reizen voor plastische chirurgie.

Metamorfose

In Zuid Korea hebben chirurgen haar gezicht zeer uitgebreid bewerkt, waarbij de kaaklijn de grootste uitdaging was. Lin onderging operaties aan het gebit, de kaken, ogen en neus, waarna het karwei werd afgemaakt met Botox en ander vulmateriaal. Het resultaat: een complete metamorfose!.

Onmogelijk

Als u het verhaal leest en de foto’s ziet in het artikel van Coconuts Bangkok, zie  bangkok.coconuts.co/2016/01/18 denkt u wellicht, net als ik, dat is onmogelijk. De dame van “voor” en de dame “na” de behandeling zijn niet dezelfde persoon. Vooral bij het gebit heb ik mijn twijfels, of het moet wel heel rigoureus zijn aangepakt: alle tanden en kiezen eruit en vervangen door een kunstgebit.

Bewondering

Ik heb daarna de video van de show bekeken en moet toegeven, dat het waarschijnlijk toch om dezelfde dame gaat. Dan kan ik slechts grote bewondering  hebben voor de medici in Zuid Korea, die van een lelijk eendje een spetter van een meid hebben gemaakt. De show in in de Thaise taal, dus ik heb de uitleg en verklaringen niet kunnen volgen, maar mijn vragen zouden zijn, hoeveel tijd is er mee gemoeid geweest en wat heeft het wel gekost?

Toekomst

Ik heb een aantal kritische opmerkingen op sociale media gelezen en wat ook mij intrigeert is hoe het leven van deze dame zal veranderen. Zij is nu niet meer dan een mooie plastic pop, want wat die knappe chirurgen niet hebben kunnen veranderen, is haar persoonlijkheid. Je bent wie je bent, je achtergrond verandert niet en het is maar de vraag of zij er op lange termijn gelukkig mee is. Eén cynicus merkte op dat zij nu in ieder geval het barcircuit in kan om geld voor haar en de familie te verdienen.

Zie hieronder de video van deze show:

[youtube]https://youtu.be/nomjXykaViM[/youtube]

15 reacties op “Thais lelijk eendje wordt een spetter van een meid”

 1. VMKW zegt op

  Met een onbeperkt budget is alles mogelijk. Ook ik denk dat het om dezelfde dame gaat en wat de tanden betreft denk ik dat het een mooi rijtje is op een aantal implantaten.

 2. Jörg zegt op

  En dan krijgt ze straks dit… http://asmay.plazilla.com/page/4295056353/hoe-bestaat-het-vrouw-aangeklaagd-voor-baren-van-lelijk-kind

  “Zij bekende: overspel had zij niet gepleegd, maar zij moest toegeven, dat de baby waarschijnlijk op haar, de moeder, leek. Fengs vrouw bleek namelijk voor vele duizenden Yuans aan plastische chirurgie te hebben besteed, voordat zij elkaar hadden leren kennen. Een detail uit haar leven, dat zij nooit met haar man had gedeeld.”

 3. Dick zegt op

  jonge jonge, er is nog hoop voor mij!!!

  • bert zegt op

   Als je er net zo uit wil zien als deze jonge dame…… dan is er nog hoop… misschien

   maar alle gekheid op een stokje, is dit niet alleen maar reclame voor al die dokters in Thailand die iemand mooier kunnen maken?
   Het mooie van een persoon zit van binnen en niet van buiten.
   en laten we eerlijk zijn zonder operaties maar wel met de make-up en de andere kleding had ze er ook al beter uitgezien.

   bert

   • Nicole zegt op

    Ze was in Zuid Korea bij de medici en niet in thaland

 4. Stefaan zegt op

  Die dame zag er vooraf niet lelijk uit. Enkel haar tanden vielen wat tegen.

  Ze had enkel haar tanden, haar haren en make-up mogen laten doen.

  Die gezichtsbewerking maakt van haar een mooie maar onnatuurlijke pop.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Vooral het lichter maken van de huid lijkt me een hele operatie.

 6. Nik zegt op

  Een beugel en tanden bijvijlen dan kom je een heel eind. Die kin: eerste foto in front en tweede half zijdelings. Ik zie geen spectaculair verschil. Haar wassen, beetje stylen goede make up, schoonheidsspecialiste. En lachen natuurlijk.Ik twijfel of er wel zoveel is gedaan door plastisch of kosmetisch chirurg.

 7. Eric Donkaew zegt op

  Dit soort make-over programma’s komen oorspronkelijk uit de VS en waren enkele jaren geleden aldaar en ook in Nederland erg populair. Inmiddels is de nieuwigheid eraf en zijn ze van de tv verdwenen, zo lijkt het. In het oosten van Azië evenwel lopen ze zoals gewoonlijk weer een beetje achter.

 8. sjef zegt op

  Indien de artsen zeer kundig zijn en hun ethiek hoog houden dus niet zomaar alles doen zoals b.v. bij MJ. Wanneer dan nog de hoofdpersoon er gelukkig mee is,is het geweldig.

  We laten wel toe tot we ons lichaam vernachelen met drank,eten,roken etc, maar je lekker in je vel voelen niet. Ook van “Je moet je nemen zoals je bent?”Ook geen bril, ook geen gehoor toestel, of gebit!
  Soma et Sema -Ying Yang als lichaam en geest goed in elkaar zitten prima (of zoals hier geholpen worden)geweldig.

  Verder “Je bent je bent wie je bent” is net zoiets als “Blijf maar wie je bent en probeer niet beter te worden.”
  Het kind heeft groot gelijk vele mensen zouden dit moeten doen.Het hoeft niet altijd extreem, maar b.v. operatie hangende oogleden kan een mens al gelukkig maken.
  grsjef

 9. Erik zegt op

  Inderdaad de droom van de meeste Thaise vrouwen. Een ideaal uiterlijk bekomen om zo een rijke man te strikken. Om vervolgens de familie en haar kind(eren) bij de familie te ondersteunen. Culturele waarden krijg je er zomaar niet uit, zeker niet als ze familie-gerelateerd zijn … Op dat vlak zijn wij westerlingen geen haar beter. Andere waarden en normen. Welke zijn de juiste ? Het is maar hoe je het bekijkt …

 10. Thomas zegt op

  Ik lijk veel op mijn vader, ook op mijn moeder, uiterlijk en innerlijk. Kijk ik naar oude foto’s van hen, dan zie ik mezelf. Zelfs al was ik lelijk als de nacht, dàt zou ik nooit willen opgeven. Zou zo’n vrouw zich dat realiseren? Dat ze haar fysieke identiteit en herkenbaarheid op heeft gegeven? Anderzijds, ze was ook niet bepaald mooi, geen pretje voor een jonge vrouw.

 11. Sjaak S zegt op

  Ze ziet er nu leuk en fris uit en dat zal zeker invloed hebben over hoe zij door de omgeving behandeld wordt…daardoor zal ook haar persoonlijkheid veranderen.

 12. Nicole zegt op

  Zoals hierboven reeds vermerkt werd, met een beugel kan reeds een hoop verbeteren. Of je nu arm of rijk bent. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. Ik ken een paar thaise meisjes, die zich uit de naad
  gewerkt hebben om een beugel en bijkomende kosten te kunnen betalen, en nu op hun 32 hebben ze een prachtig gebit. Dit geld trouwens niet alleen voor Azie. Ook in europa lopen er nog zat rond, die er na een tandarts behandeling anders uit zouden zien.

 13. jasper zegt op

  Als je goed naar voor, en na kijkt is er niet echt zoveel verschil. Ander haar, licht, beetje make-up, beter eten en een tandcorrectie. OK, mischien een wat weke kin, maar met een vrolijk gemoed kom je dan nog steeds ver. Ik heb een hekel aan dit soort ” make me beautiful” shows, waar dit ook vandaan komt.

  De kijker wordt gewoon bedot waar hij bij staat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website