Thai beeldhouwen met sneeuw en ijs in Japan

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
7 april 2016

In februari dit jaar werd voor de 43e keer de ijssculptuur wedstrijd gehouden in Sapporo (Japan). Tijdens het sneeuwfestival in Japan is het beeldhouwen in sneeuw en ijs een belangrijk onderdeel. Een team uit Thailand deed eveneens mee.

Zij hadden Hanuman als onderwerp gekozen om uit te beelden. Hanuman als trouwe helper van de God Rama. Bovendien vierden de Thaise kunstenaars het feit dat zij voor de 20e keer meededen bij deze wedstrijd in Sapporo. De bezoekers waren zeer onder de indruk van dit beeld uit ijs. In totaal deden 11 landen mee, waar onder Australië, Z- Korea, Finland, Indonesië, Macau, enz.

Het is een merkwaardig feit, dat men in de tropen aan ijs en wintersport kan denken. Zowel in Z-Korea als in Japan zijn skigebieden aanwezig. Beide skigebieden liggen op ongeveer dezelfde breedtegraad en staan garant voor metersdikke poedersneeuw. In Z-Korea is een gebied met 206 skipistes, met 138 skiliften die je naar een hoogte van 1640 meter brengen.

In Japan vonden de eerste wintersportspelen in 1972 plaats op het eiland Hokkaido met de hoofdstad Sapporo. Bekende wintersportparken vindt men o.a.in Phoenix en Alpensia. Japan heeft in het totaal 600 skiresorts. In 2018 hoopt men opnieuw de wintersportspelen te organiseren.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website