Een straatveegster in Nakhon Si Thammarat had eerder deze week een wel zeer ongebruikelijk klusje op te knappen. In de vroege ochtend trad zij op als verloskundige!

Op weg naar het ziekenhuis parkeerde een zenuwachtige vader, de 35-jarige Ekasit Ritthimat, voor het politiebureau in het centrum. De weeën van zijn hoogzwangere vrouw begonnen en de weg naar het ziekenhuis was te lang. Toevallig was daar de 60-jarige Paweena Chaopheuk bezig de straten te vegen, zag de vader in paniek, overzag de situatie in de auto en nam de leiding.

Zij stuurde de vader het politiebureau in om hulp te halen, maar het hoofd van de baby kwam al te voorschijn bij de 32-jarige moeder, Sinporn Chujan. De straatveegster bood de nodige hulp bij de verdere geboorte van een mooi meisje.

“Ik was net rond 4 uur begonnen met het opruimen van het straatvuil. Toen ik de vader in paniek uit de auto zag komen nam ik meteen actie en ben in de auto aan de slag gegaan. Het was makkelijk en ik was blij om te kunnen helpen. Ik ben zo blij voor de ouders”, zei Paweena.

Toen de medische hulpdienst arriveerde was het kind al geboren. Zij namen het werk van Paweena over en brachten moeder en kind naar het ziekenhuis. De moeder, de dochter én de vader maken het goed.

Ekasit was uiteraard blij met de komst van zijn derde dochter. Hij bedankte Paweena en alle andere mensen die hem en zijn vrouw hadden geholpen.

Bron: Thaivisa/Thairath

1 reactie op “Straatveegster als verloskundige in Nakhon Si Thammarat”

  1. jan van marle zegt op

    Hartverwarmend!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website