Nu de meeste vakantiegangers uit Thailand of elders inmiddels weer thuis zijn, heeft Europeesche Verzekeringen een overzicht samengesteld van de meest gemelde bagageschades. De smartphone staat daarin op de eerste plaats.

Zomer schade top 10 Europeesche Verzekeringen

1. Smartphones/telefoons 19%
2. Tablets/E-readers 16%
3. (Zonne)brillen 14%
4. Camera’s 12%
5. Laptops 7%
6. Kleding 5%
7. Sieraden 4%
8. Koptelefoons 4%
9. Koffers 3%
10. Surfuitrusting 1%

Veel iPhones en tablets geclaimd

De Europeesche bemerkt dit jaar weer een stijging van het aantal beschadigde of gestolen smartphones. De iPhone heeft daarin het grootste aandeel. De smartphone wordt in toenemende mate ook op vakantie intensief gebruikt. Onder andere door verbeterde wifi-faciliteiten op de vakantiebestemming. Ook het aantal schademeldingen op tablets is dit jaar toegenomen.

Koptelefoons voor het eerst in de top 10

Net als in het straatbeeld zien we ook in de schade top 10 een toename van het aantal koptelefoons. De oordopjes worden steeds vaker ingeruild door de grotere headphones. Deze zijn duurder en daardoor gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website