Prostitutie komt toch voor in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
14 augustus 2019

Soi 6 Pattaya

Afgelopen tijd stond deze opmerkelijke tekst in een krant te lezen. Dat dit zelfs in een gezellige familie badplaats als Pattaya voorkwam, ongehoord! De autoriteiten van Pattaya toonde zelfs bewijzen van de politie, dat prostitutie ook in Pattaya voorkomt.

Met een speciale eenheid van de politie (niet die uit Pattaya) werd een “razzia” in een bar in Soi 6 gehouden. Zij vonden daar bewijzen van seks met minderjarigen. Echter de razzia vond pas plaats nadat de Ronnasit Foundation de overheid er attent op maakte. Er werd vastgesteld dat seks met 18 gastvrouwen tegen betaling plaatsvond. Barfines werden betaald en de klanten konden met de vrouwen naar een speciale ruimte boven of naar elders gaan.

INN berichtte dat de bar aan een consortium behoort van Taiwanese, Chinese en Thaise eigenaars. De aanklacht bestond uit 3 delen te weten mensenhandel, prostitutie en prostitutie met minderjarigen. Volgens de INN werden de 18 medewerksters individueel ondervraagd om verdere bewijzen tegen de eigenaars te verzamelen.

De politie van Pattaya werd tijdens een persconferentie met dit feit geconfronteerd. Een opmerkelijk feit want de hoogste politiechef van Pattaya beweerde nog geen jaar geleden dat er geen prostitutie in Pattaya bestond.

Een paar weken daarvoor waren 200 politieagenten in Walking Street op zoek gegaan naar prostitutie en drugs, maar volgens Thaivisa waren geen onregelmatigheden vastgesteld!

Dit bericht haalde eerst het nieuws in de media van heel Thailand en daarna de internationale pers.

Bron: Wochenblitz

30 reacties op “Prostitutie komt toch voor in Pattaya”

 1. printen zegt op

  De hoogste chef van de politie in Pattaya heeft gelijk. Ook de minister die een paar jaar geleden een kijkje kwam nemen in Walking Street, zei dat hij geen prostitutie in Pattaya had aangetroffen. Wat de bars etc. betreft was het , volgens hem, dat aardige meisjes drank voor de gasten inschonken.

  En dat is gewoon waar. Er wordt drank voor gasten ingeschonken. Wat er dan verder gebeurt, dat is niet bekend in Thailand en dus gebeurt het ook niet. Zeker niet in Pattaya en met name Walking Street.

 2. Jacques zegt op

  Het is dat ik zit anders zou zo mijn broek afzakken van deze komedie. Ik zou wel eens willen weten wat de autoriteiten dan wel onder prostitutie verstaan. Met zo’n benadering wordt het nooit beter in de desbetreffende straten in het centrum van Pattaya en dan niet te vergeten de vele bars all over town. Dit voor de buitenlanders, maar de karaokebars voor de Thai zijn minstens zo aanwezig. Leuk zo met dat liedjes zingen.
  Er was een tijd dat je bij het voorbij rijden van de bars de dames nooit zag, kennelijk binnen bezig of met een klant mee boodschappen doen. Maar de laatste tijd wel vaker in zicht, is kennelijk nodig. Misschien gaan we toch de goede kant op, maar ik weet het dit wereldje is volhardend en mijn wensgedachte zal niet realistisch blijken te zijn.

  • fred zegt op

   Heb jij daar dan allemaal zo veel last van ? Wat kan mij het nu schelen dat twee volwassen mensen beslissen om met mekaar te gaan rampetampen. Wil die Mijnheer die dame daar dan een etentje voor trakteren of een bos bloemen voor geven of wat dan ook what’s the problem ? Trouwens wie kan bewijzen dat de dame in kwestie de man in kwestie geen briefje van 1000 Baht geeft voor bewezen diensten ? dat mensen mekaar eens met rust lieten en zich wat minder inhielden met andermans zaken het leven zo er een pak leuker mee worden
   Als twee volwassen mensen aan de praat raken in een bar dan doen die daarna toch wat ze willen …..mogen die dan niet samen de nacht doorbrengen ??

   • Rob V. zegt op

    Fred mijn complimenten, je bent goed geïntegreerd. De dames in Pattaya zijn geen prostituees, toeristen aantallen groeien -net zoals de economie- tot in de hemel. Het gaat fantastisch in LOS!

    Ik zie Jacques nergens zeggen dat 2 volwassenen niet lekker mogen seksen als ze dat beide uit eigen wil en volle verstand doen. Wel maakt hij zich duidelijk zorgen om gevaren zoals uitbuiting, mensenhandel etc. Dat heet volgens mij empathie. En als oud vreemdelingenagent zal hij ook beroepsmachtig wel interesse in dit onderwerp hebben.

    • Wel Rob, het is altijd wel erg moraliserend en serieus wat Jacques schrijft. Oud agent of dominee met het vingertje….?

     • Jacques zegt op

      Dag Peter bedankt voor je comentaar. Gratis reclame zou Trump zeggen. Als er nu nog eens meerdere kijken naar het fenomeen prostitutie dan zou men inzien dat er meer mis mee is dan dat dit positief doorwerkt in de Thaise maatschappij. Het is hier in verhouding met vele andere landen doorgeslagen. Rob V. heeft wel een realistische kijk erop. Er is nu eenmaal verschil in mensen met en zonder empathie. Laat ik het daar maar bij laten. Ik ben niet tegen bepaalde vormen van prostitutie dat heb ik al eerder bekend gemaakt dus dat dominee gedoe mag wel eens ophouden en slaat nergens op. Wegkijken en alles maar goedpraten is niet mijn stijl. Het mag en moet veel minder want het maakt meer slecht dan goed. Degene die dit ontkent of maar onzin vindt zou wat meer moeten lezen hierover. Inderdaad ik heb er veel ervaring in en heb jarenlang met de vreemdelingenpolitie en jeugd en zedenpolitie samen gewerkt.en ook op de Amsterdam wallen is het een zooitje. Altijd al geweest.

      • fred zegt op

       Met alle respect voor jouw beroepsleven maar met 1 ding hebt U duidelijk totaal geen ervaring en dat is met prostituees. Ik raad U aan om eens een paar jaren lang het bed en het leven te delen met prostituees misschien zal U dan wat beter beseffen hoe het er allemaal aan toegaat.

      • Beste Jacques, ik ben een volwassen kerel met behoorlijk wat levenservaring en mijn hersenen werken ook nog goed. Het is nogal overbodig om, tot vervelends toe, hier op het blog als een soort moraalridder de lezers te waarschuwen voor de misstanden in de prostitutie. Ik denk namelijk dat de lezers niet achterlijk zijn en niet door een schoolmeester daarop gewezen hoeven te worden. Iedereen snapt dat er misstanden zijn en zullen daar met een grote boog omheen lopen of de instanties waarschuwen, ik in ieder geval wel. Maar een toerist die in zijn vakantie een keer met een bardame meegaat, daar is niet mis mee. Het is ook niet aan jou om daar over te oordelen.
       Mijn advies: stop met je kruistocht tegen prostitutie of ga daadwerkelijk de dames helpen.

       • Jacques zegt op

        Beste Peter, ik heb vaker stukjes van je mogen lezen en er zijn erbij waar ik uit kan afleiden dat je een gezond stel hersens hebt, daar zal het niet aan ontbreken. Ik ben nogmaals niet tegen prostitutie en ik zal er zelf geen gebruik van zal maken. Ik heb een schat van een vrouw en kom niets te kort kan ik u delen. Dat u dit doet moet u zelf weten. Het zegt wat van ons als persoon en de titel moraalridder misstaat mij niet. Ik ben tegen de massaliteit van de seksindustrie en alle rotzooi die hier mee samen gaat. Het grote geld en de randfiguren die hier de sier mee maken. Er zijn kennelijk bardames die het werk uitliefde doen en voor het geld natuurlijk, want zonder dat is de lol er snel af. Dat ze zelfstandig werken en zelf beslissen dat is maar ten delen waar. Er zullen maar weinig sekswerkers toegeven dat ze dit werk niet fijn vinden en ze zullen schone schijn houden, waar velen in trappen. Gesprekken hierover zult u niet of weinig hebben gehad met de dames in kwestie, want dan is de lol er snel vanaf toch. Er zijn er velen die hun eigen geweten goed praten. Echter voor een behoorlijke groep sekswerker is dit maar tijdelijk en zal het negatief gaan doorwerken. Nou kan je zeggen dat is hun probleem, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik heb mij veertig jaar in dienst gesteld voor de mensheid en weet wat voor rotzooi er zich afspeelt in de wereld, wat mensen elkaar aandoen en zeker op het gebied van de prostitutie. Die kleine groep van mensen die het zo genaamd goed gaat, daar heeft u het steeds over maar daar ligt mijn klacht niet. Prachtig dat u alleen maar deze types ontmoet en daar uw plezier mee heeft. Dat er vele relaties naar de knoppen gaan door de seksindustrie zal u ook niet ontgaan zijn. Zo kan ik nog wel een lijst opnoemen met zaken die spelen in deze wereld. Daar gaat het mij om, dus aub wat beter lezen en niet alleen maar wat u wilt zien. De dames zouden geholpen zijn als de instanties hun verantwoordelijkheid zou nemen. De wetten na gaan leven en voor de toeristen zich aan de wetten gaan houden, dan is er al veel opgelost. Ik behoud mij ten allen tijden het recht voor om mij uit te laten over de zaken die spelen in het leven. Niemand maakt mij monddood en mijn oordeel blijf ik delen of u dit goed vindt of niet. Overigens ben ik het niet met u eens dat iedereen het wel zal melden als er misstanden zijn. De meeste mensen kijken weg en bedrijven het horen zien en zwijgen motto. Het eigen gerief dat prefereert voor velen. Als laatste moet mij dit van het hart en ik weet niet wat u zoals heeft gedaan in het maatschappelijke leven, maar ik heb mij lang genoeg ingespannen en met problemen van de mensheid bezig geweest. Dat heeft zijn tol en zelfs voor mij is er een grens die bereikt is. Dus ik zal mij beperken tot het leveren van commentaar als ik daar voor voel. Dus mijn advies is stop met mij in een kwaad daglicht te plaatsen door de feiten te verdraaien en eens in te zien waar ik het werkelijk over heb.

        • Goed verhaal. Lekker kort ook.

    • fred zegt op

     Ik lees in het relaas van de oude FBI agent niks maar dan ook niks over mensenhandel of uitbuiting.
     Wat is een prostituee ? Mijn vrouw zat ook in een bar. Haar enige doel was een goede man op de kop te tikken om haar leven mee te maken. En ja ik heb een ontzettend lieve en goede vrouw sinds meer dan 10 jaar.
     Uiteraard zijn er voor mij heel wat losse flodders geweest. Maar wat deed zij daarmee anders dan de mooie dames die in NL en B ook eerst met zeven voetballers zakenmannen en wat showbizzmensen gaan rampetampen in de hoop dat ze bij ene in de smaak vallen ?
     Niemand is voor uitbuiting en niemand voorstander van mensenhandel. Ja en ik ben goed geïntegreerd in Pattaya en na jaren single zijn heb ik eigenlijk nooit een dame gekend die daar slachtoffer was van mensenhandel of uitbuiterij. Allen hadden ze de kans om eender waar te gaan werken en geen enkele werd gedwongen om in een bar te gaan zitten.
     En verder ben ik altijd op mijn hoede van moraalridders……de beste verdediging is de aanval…als je iedereen uitmaakt voor dief zal het uiteraard niet snel opvallen dat hij zelf de grootste dief is.
     En ja iedereen zou moeten weten dat men in Pattaya niet een bos bloemen geeft aan zijn one night stand maar wel het geld van de bos bloemen. Wat is het verschil ?

     • Rob V. zegt op

      De ronduit gedwongen prostituees zul je eerder aantreffen buiten de gebaande paden waar westerse toeristen komen. Pattaya is paar een klein onderdeel van de seks industrie. Persoonlijk vind ik het prima als 2 volwassenen wel overwogen samen het bed delen tegen betaling. Het wordt alleen lastiger hoe vrijwillig de keuze voor het beroep is als je kijkt naar het waarom. Hoeveel mannen en vrouwen zouden nog kiezen voor het beroep als t/m de universiteit aan toe opleidingen betaalbaar zijn voor alle inwoners? Als er goede arbeidsrechten zijn zodat men fatsoenlijk loon e.d. krijgt? Dan zullen er zeker nog mensen zijn die echt 100% uit vrije wil hun lichaam verhuren, want er zijn er die genieten van veel seks met veel mensen en je dan laten betalen is mooi meegenomen. Maar hoeveel dames en heren ervaren het naar de hotelkamer gaan echt als fijn? Geld op je rug verdienen is niet fijn of makkelijk. En uitbuiting, mensenhandel en dergelijke zijn reële risico’s. Men moet zichzelf geen leugens verkopen dat alle prostituees voor hun plezier in (bijv) Pattaya werken, of evenmin dat ze allemaal zielige slachtoffers zijn.

      Op Prachatai staan weleens goede stukken, zoals deze
      https://prachatai.com/english/node/5412

      Nb: ik heb zelf ook gebruik gemaakt van een prostituee in Pattaya. De seks was.. okay, de ene dame genoot duidelijk en was in voor wederzijdsgenot, een andere was meer gericht op snel tot de daad komen en klaar. Maar na alles wat sindsdien te weten ben gekomen zou ik dat alles nu niet meer kunnen doen. Van mij geen opgeheven vingertje maar alle negatieve aspecten zijn mij te groot gebleken. In een sociaal meer rechtvaardiger land zou Pattaya een heel stuk rustiger zijn. Maar vraag en aanbod blijft, dus dat zou ik legaliseren om misstanden en feminisering te verminderen. Behandel het als elk ander beroep, maar een makkelijk beroep is het niet, het laat veelal littekens achter.

      • Jacques zegt op

       Jammer dat de waardering uitblijft in likes. Mijn like staat er wel bij . Ik weet dat er een grote groep Thailandganger op dit blog naar Thailand komen vanwege de seksindustrie dus die zullen onze opmerkingen niet waarderen. Korte teentjes en niet echt geïnteresseerd in het werkelijke verhaal. Hopelijk komen ook deze mensen een keer tot inkeer. Maar realistisch gezien zal ik dit niet meer meemaken. Mijn mening blijft wel aanwezg en zal bij sommigen toch iets te weeg brengen. Er is altijd hoop op verbetering en de vele dames en heren werkzaam in de prostitutie, anders dan voor hun plezier zullen er dan baat bij hebben.

       • Rob V. zegt op

        Mee eens Jacques. Er zijn duidelijk lezers die iets lijken te hebben ‘laat mij lekker plezier hebben, ik doe geen kwaad en de dames lachen lief dus hoezo uitbuiting?’ . Dat is wegkijken voor de lijst aan problemen en moeilijkheden rondom het vak. Ik zal niet neer neerkijken op prostituees of hun klanten (mits zij proberen respectvol te zijn naar hun medemens en hen niet als object of als ‘minder’ behandelen). Maar ik zie veel baat bij legalisatie, durven te bespreken van de minder fraaie kanten in de industrie, het algemeen verbeteren van de maatschappij en economie (onderwijs, arbeidsmarkt en alle rechten en plichten die je daar bij kunt bedenken). En zelfs dat zal niet alles oplossen, zie Nederland dat het sociaal economisch niet slecht doet maar waar toch ook misstanden plaatsvinden op o.a. de Wallen. Dat is in Thailand met de corruptie, illegaliteit etc alleen maar erger.

        Ik ben in de 30 maar ben bang dat ik het ook niet mee zal maken dat de prostitutie tot een ‘normaal’ beroep komt met de vergelijkbare rechten, plichten drempels etc. als andere beroepsgroepen. Maar ik hoop er wel op om uitwassen zoveel mogelijk tegen te gaan. Een wereld zonder het oudste vak ter wereld is onrealistisch, en alleen een echte dominee zou proberen het te verbieden omdat het moreel verwerpelijk zou zijn (kolder als 2 mensen zeer bewust en weloverwogen er voor kiezen en elkaar respectvol behandelen, laat ze lekker).

        Maar zoals nu o.a. de Thaise politie en sommige lezers lijken te doen? Dat nijgt naar gebrek aan empathie of zich kunnen verplaatsen in een ander mens. Geen ‘ ik ik ik ‘ houding maar ‘wij allen’ zou de wereld al een stukje mooier maken.

        • Johnny BG zegt op

         Beste Rob V.

         Misschien is het een goed idee om van land te gaan wisselen in je mid 30 en het spel van het overleven mee te gaan maken. Overleven qua inkomsten en daarbij ook het visum veilig stellen.
         Er zal een wereld voor je open gaan waarbij zwart ook weleens wit kan zijn. Het heeft niets met empathie te maken maar met het zien van de realiteit.
         100% dat je die uitdaging nooit gaat aangaan want daar heb je het te goed voor en vanuit die positie is het makkelijk praten.
         Het is trouwens niet op de man maar meer het idee dat je van afstand makkelijk praten hebt. Ook mensen die liever niet in Thailand willen wonen maar hun vrouw volgen zouden eens in de spiegel moeten kijken of ze wellicht niet eerst aan hunzelf moet gaan werken.

     • Johnny BG zegt op

      “En ja iedereen zou moeten weten dat men in Pattaya niet een bos bloemen geeft aan zijn one night stand maar wel het geld van de bos bloemen.”

      Je hebt helemaal gelijk

      Lady Bar 1 – Schenke in Thailand keine Blumen – https://www.youtube.com/watch?v=8FXbhsXkuGc

      Voor velen een feest van herkenning

   • Redgy zegt op

    Mooi gemeld ieder beslist om te doen wat hij wilt daar zijn de grachten van Amsterdam toch ook voor ,schippers kwartier Antwerpen ,repherban Duitsland en zo veel meer.Dus wat is er hier dan verkeerd aan ?

 3. Ron zegt op

  Natuurlijk, ze worden er ook genoeg voor betaald door de bars om een oogje dicht te knijpen. Er zijn er die zelf een bar hebben en die dan op naam van een familie lid zetten. Pattaya = sin city. Ooit de truitjes gezien “good boys go to heaven, bad boys to Pattaya”

  • Jacques zegt op

   Beste Ron ik woon al jaren in Pattaya en schaar mij onder de Good guys en overigens komen er ook veel toeristen die geen gebruik maken van de sekswerkers. Maar onmiskenbaar komen er ook een hele boel bad boys naar Pattaya daar heeft u gelijk in.

 4. Rob V. zegt op

  Op Khaosod stond een goed opiniestuk over het wegkijken van de Thaise autoriteiten. De dames en heren zijn van deze praktijken het slachtoffer. Niet alleen de geldstromen naar boven spelen een rol, ook dat een politiek partij weinig wint als ze inzetten op legale prostitutie (want immoreel, ontkennen dat dit gebeurt).

  http://www.khaosodenglish.com/opinion/2019/08/10/opinion-the-double-denial-of-sex-work-in-thailand/

  Er is wel een sprankje verbetering, zo zal de politie geen undercover seks meer hebben met om bewijs te vergaren:
  http://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2019/08/08/activists-hail-polices-new-humane-protocols-on-sex-workers/

 5. karel zegt op

  Waarom gaan de meeste Europese mannen zo graag naar Pattaya? Juist.
  Als er geen bars etc……. meer moesten zijn dan werd Pattaya terug het oude vissersdorp wat het ooit was.
  Voor mijn part mag alles blijven zoals het is. Noem mij “gek”, maar ik kom van 1977 in Pattaya en heb nog nooit enige vorm van kinderprostitutie gezien. Zou het bestaan? Wellicht wel maar ik ben er ook nooit naar gaan zoeken.
  Dit is mijn mening en ik denk dat er velen deze zullen delen.
  Groeten

 6. BramSiam zegt op

  Zolang de politie zelf eigenaar/belanghebbende van een flink aantal go-go bars is, zal het niet zo snel veranderen.
  Prostitutie in Pattaya ontkennen is net zoiets als beweren dat er geen water uit een kraan komt. Dat klopt zolang je hem niet opendraait. Met je ogen dicht zie je niets toch?

 7. Hans Struijlaart zegt op

  Hier zakt mijn broek vanaf. Wat een schokkend nieuws voor Thailand dat zelfs in het gemoedelijke familie badplaatsje Pattaya ook prostitutie voorkomt. Durven de toeristen er nu nog wel te komen nu dit bekend is? Waar moet dat heen met de wereld. Sodom en Gomorra. Nu ik dit weet ga ik met een grote boog om Pattaya heen.Haha

  • PEER zegt op

   Ja Hans,
   Dat stuit me ook tegen de borst!!
   Áltijd gedacht dat Pattaya zo’n gezellig familie-stadje was, waar je kon beach- voetballen én volleyën, tropische tuinen kon bewonderen én op mooie banen kon golfspelen!!
   Nu durf ik er niet meer heen te gaan, of heb je tips voor ‘n ongeschonden heenkomen a d golf v Thailand?

  • l.lagemaat zegt op

   Ik kreeg even de indruk dat u het cynisme en sarcasme over de openingszin over “Pattaya als gemoedelijk
   familie badplaatsje” , de droom van Prayuth, niet doorhad.

 8. Leonthai zegt op

  Prostitutie ??? Stop de extravagante BAR Fines en betaal de lady’s wat ze echt waard zijn….

 9. Diederick zegt op

  Wat een flauwekul. Ik heb daar nooit aan meegedaan hoor.

  Ik gaf ze wel altijd 2000 bath voor de taxi naar huis.

 10. Jacques zegt op

  Beste Fred, u heeft veel likes en dat is jammer want veel betrokkenen verdienen beter. U voelt zich aangesproken omdat uw vrouw ook uit de prostitutie wereld komt. Ik kijk niet neer op deze vrouwen en mannen maar zou willen dat het niet nodig was geweest want ik weet zeker dat uw vrouw er niet mee te koop loopt en het zeker niet wereldkundig wil hebben op feestjes en partijen. Velen zijn er getraumatiserd door geworden op oude dag. Er is veel mis en dat kan ik niet genoeg uitdragen. Kijk er niet met die roze bril naar maar lees erover en weet wat er speelt. .Ik ben niet tegen sekswerkers , maar het zou totaal aners moeten en kunnen met waardigheid en betrokkenheid ipv geiligheid.

 11. janbeute zegt op

  Als er geen armoede bestond in Thailand en er voldoende leuke en goed betaalde banen aanwezig waren in Thailand en zeker in het oosten van het land met name de Isaan.
  Als er een sociaal vangnet of stelsel was in Thailand.
  Wou dan wel eens weten hoeveel dames er dan in de prostitutie gingen werken in Pattaya.
  Ik denk dat het dan nog wel eens een behoorlijk stuk rustiger wordt in de bars en gogoos te Pattaya dan het nu al is.
  De dames zitten er niet voor hun plezier, al denken vele farangs van wel.
  Ze zitten er namelijk om dat ze niet anders kunnen.
  Er moet namelijk brood op tafel komen voor hun kind en familie.

  Jan Beute.

  • fred zegt op

   Eigenaardig dat dat hele bar gebeuren een pak minder is in landen als Vietnam Laos Maleisië en Indonesië. Zelfs in nog vele andere nog armere landen in Afrika of Zuid-Amerika is dat een pak minder.
   Buiten de Filipijnen ken ik weinig landen waar de bar ladies in zo’n grote getallen aanwezig zijn. Zijn er in al die andere landen dan zoveel meer goedbetaalde banen te vinden ??

   Ik dacht het niet maar in veel van die landen is in een bar gaan werken de laatste optie. In Thailand is dat gewoon de meest voor de hand liggende en de eerste optie.

   Het is nu éénmaal een gegeven dat eigen is aan de Thaise samenleving.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website