In de provincie Chachoengsao in de plaats Bangpakong vond wel een bijzonder knullige manier plaats om een bank te beroven. Een verdacht uitziende man droeg een wel een erg groot mondkapje, zwarte kleren en een rugzak, terwijl hij bij de geldautomaten van de Kasikornbank stond te wachten.

Toen patrouillerende politieagenten hem ondervroegen, vertelde hij dat hij een undercover politieagent was. Echter bij het doorvragen naar het doel daarvan werd de man zenuwachtig en probeerde te vluchten. De agenten arresteerden hem en vonden een pistool in zijn jas met nog 40 patronen.

Bij het voorlopig onderzoek bleek dat de verdachte inderdaad werkte als commandant van de eenheid Police Clearance Service Centre bij Special Branch Bureau, Royal Thai Police en 33 jaar oud was.

Hij bekende, dat hij van plan was een overval te plegen omdat hij 400.000 Baht schulden had en zijn vrouw ook geen werk meer had. De sergeant zal worden aangeklaagd voor het dragen van een vuurwapen in het openbaar, terwijl de officieren zullen een onderzoek instellen naar de oorsprong van het vuurwapen en munitie om te zien of er nog andere strafbare feiten boven water komen.

Dit is het tweede geval waarbij politieagenten betrokken zijn. Drie weken geleden werd een politieman met 4 vrijwilligers in Pattaya gearresteerd vanwege loan sharks activiteiten. Nu veel “neveninkomsten” opgedroogd zijn, maken de wetsdienaars rare sprongen! Een topje van de ijsberg.

Interessant is om daarnaast de uitspraak van waarnemend burgemeester Ronakit Ekasingh Pattaya te leggen: “Hij zei dat het creëren van vertrouwen in veiligheid, essentieel is om toeristen naar Thailand te laten komen!” (A big joke!)

Bron: The NationThailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website