Bangkok Post is streng vandaag. ‘Jail these parasites’, schrijft de krant in haar hoofdredactioneel commentaar.

Die parasieten zijn handelaren die denken een slaatje te kunnen slaan uit de overstromingen door hun prijzen te verhogen. De producten die daarvan het meest te duchten hebben, zijn flessen drinkwater, diverse voedselproducten zoals instant noodles, materialen voor de constructie van vloedwallen, zoals stenen, en natuurlijk zandzakken die elke dag in prijs lijken te stijgen. De kosten van transport over water zijn op sommige plaatsen exorbitant hoog. De parasieten zijn ook dieven die langs de verlaten huizen varen en pikken wat ze pikken kunnen.

In een ander bericht wordt gemeld dat een groot bedrijf van bouwmaterialen zandzakken van 20 kilo verkoopt voor 55 baht, het dubbele van de normale prijs. Het Internal Trade Department gaat het bedrijf laten vervolgen wegens overtreding van Goods and Services Price Control Act. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal 7 jaar en/of een boete van maximaal 140.000 baht.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website