Een moord voor een vakantie in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 oktober 2016

Er zijn mensen, die er veel, zo niet alles, voor over hebben om een vakantie in Thailand door te brengen. Alles? Zelfs moord? Ja, want dat overkwam een 53-jarige Duitser, die nu in het Duitse Augsburg terechtstaat voor moord op zijn Filipijnse vrouw, waarmee hij 10 jaar getrouwd was of in ieder geval mee samenwoonde.

Hij heeft inmiddels bekend. Nu worden er wel meer moorden gepleegd op echtgenotes en vriendinnen, maar oorzaak, uitvoering en gevolg in dit geval vormen een luguber scenario, dat geen enkele filmmaker zou kunnen bedenken.

De moord

In november 2015 vermoordt de man zijn vrouw. Terwijl zij ligt te slapen slaat hij haar met een moker op het hoofd en om het af te maken verstikt hij haar met een plastic zak over haar hoofd. Vervolgens snijdt hij het lijk in stukken, stopt het in grote plastic zakken en verbergt het (voorlopig) in een perceel op een nabijgelegen industrieterrein, dat hij heeft afgehuurd. In dit perceel vindt de politie later een computer, waarop de dader grondig had onderzocht wat de beste methode voor een moord zou zijn. De aanklager zal ook geen enkel moeite hebben de voorbedachte rade aan te tonen.

Vakantie in Thailand

Vervolgens gaat de man begin december 2015 op vakantie naar Thailand. Die reis moest ook wel even voorbereid worden, want hij plundert de bankrekening van zijn vermoorde vrouw om de reis te kunnen betalen. Op de E-mail account van zijn vrouw plaatst hij een bericht voor vrienden en familie, dat zijn vrouw hem heeft verlaten en teruggekeerd is naar de Filipijnen. Familie van de vrouw slaat echter alarm en als de Duitser na zijn vakantie in Duitsland terugkomt wordt hij gearresteerd.

Toedracht

De dader verklaart voor de rechtbank, dat hij al geruime tijd in onmin met zijn Filipijnse vrouw leefde. Het ergerde hem bijvoorbeeld mateloos, dat zij uren en uren met haar mobiele telefoon bezig was. Dat was zo erg, dat zij zelfs een keer zijn eten had laten aanbranden. Begrijpt u wel, Edelachtbare?

Terwijl zijn vrouw aan de telefoon gekluisterd was, vermaakte de man zich op internet op een datingsite. Hij had contact met een Thaise schone, die hem beloofde zijn stoutste wensen in vervulling te doen gaan. Al zijn geheime wensen zouden uitkomen. Hij zei, dat de vrouw in Pattaya een mooie afleiding was geweest voor zijn sombere alledaagse leven in Duitsland.

Zelfmoord

Eigenlijk, zo zei de dader tijdens het proces, was hij van plan om aan het eind van zijn vakantie zichzelf van het leven te beroven, maar toen het zover was, kon hij de moed niet opbrengen. Zijn geld raakte op en zijn visum liep ten einde en daarom moest hij wel terugkeren naar Duitsland.

Ten slotte

Dat reisje naar Thailand kan men hem niet meer afnemen. Voor hem geldt – als variatie op “Eerst Napels zien, dan sterven” – eerst vakantie in Thailand, dan de gevangenis in. De verwachting is, dat hij levenslang zal krijgen. Dat zal hij in Duitsland moeten uitzitten, maar je gunt zo’n man toch nog een enkele reis naar de Filipijnen of Thailand om daar zijn vonnis te ondergaan.

Bron: Thaivisa/Daily Mail

5 reacties op “Een moord voor een vakantie in Thailand”

 1. Geert zegt op

  Ik ben heel erg benieuwd naar het pleidooi van zijn advocaat.

 2. Kees 2 zegt op

  De hoofdargumenten uit het pleidooi (verweer) staan waarschijnlijk al in bovenstaand artikel.

 3. ann zegt op

  Persoon in onderstaande url heeft wel geen moord gepleegd,
  dit ging om een bankoverval om naar pattaya te gaan.
  Is 22jaar geleden gebeurd.

  http://jawawa.id/index.php/newsitem/thai-police-arrest-norwegian-suspect-1447893297

  • KhunFlip zegt op

   Als je het doet, dan moet je het ook in eens goed doen. Deze overvaller was niet erg slim en maakte omgerekend nog geen 8000 euro buit; ongetwijfeld zal dit 22 jaar geleden meer waard geweest zijn, maar dan nog zal je na enkele maanden toch weer op zoek moeten gaan naar een nieuwe broodwinning.

 4. colin de jong zegt op

  Denk dat de rechter een lachbui krijgtm, als hij het excuus hoord dat hij haar heeft vemoord omdat ze het eten heeft laten aanbranden. TBR voor die gek


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website