Misdragende Chinese toeristen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
24 februari 2015

Ze komen met honderdduizenden tegelijk maar moet je daar blij mee zijn? Thailand en ook Europa krijgt te maken met grote hordes Chinezen. Goed voor de economie zou je denken, echter de medaille heeft ook een andere kant.

Niet alleen Thailand is de klos. Voor het Louvre in Parijs hangt een bordje waarop in het Mandarijn staat dat het verboden is om op het plein te poepen. Dit staat er alleen in het Mandarijn op. Geen enkele andere nationaliteit hoeft eraan herinnerd te worden dat het niet oké is om in de buurt van een vooraanstaand Frans museum te gaan kakken.

In Thailand klaagt men steen en been over de Chinese toeristen die vooral Chiang Mai overspoelen. Op de weg gedragen ze zich als idioten, rijden te hard en aan de verkeerde kant van de weg, met ernstige ongelukken tot gevolg. Ze stoppen ook vaak midden op een druk kruispunt, alleen maar zodat ze onderling ruzie kunnen maken over welke kant ze op moeten. Chinezen klimmen zonder pardon op heilige Boeddhabeelden voor een foto en laten rotzooi achter in tempels en parken. De lijst is nog langer met voordringen in de rij en vechtpartijen in vliegtuigen. De Chinese overheid erkent het probleem en komt met voorlichting campagne voor vakantiegangers.

In deze video van Channel 4 news zie je een reportage over het bijzondere gedrag van Chinese toeristen in Thailand.

Video: Chinese toeristen beschuldigd van slecht gedrag in Thailand

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/R2fbj3hepoE[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Misdragende Chinese toeristen in Thailand”

 1. tinus zegt op

  Nou zijn het de Chinezen voorheen waren het de Russen met hun ruwe onbeschofte gedrag waar moet dat toch heen ??? ik ga het allemaal niet goed lopen praten maar er wordt steen en been geklaagd dat er minder toeristen komen. In de video wordt gezegd 300000 chinezen in town nou daar zitten er vast wel een paar tussen die zich misdragen maar het grootste gedeelte gedraagt zich normaal en dit is wat ze willen toch hier in Thailand zoveel mogelijk geld verdienen van toeristen en het liefst zoveel mogelijk toeristen want de” massa is goed voor de kassa ”
  Laat de Thais meer toezicht houders plaatsen want er wordt dik voor betaald om bepaalde bezienswaardigheden binnen te komen
  Mischien is het allemaal wat overweldigend voor de thais dat ze meet zoveel chinezen temaken hebben …. kan je wel vertellen dat het er nog meer worden in de toekomst dus de thais moeten zich beter voorbereiden .

  • patrick zegt op

   je hoeft niets goed te praten. Vorige maand was ik nog op bezoek in Patong en in Bangkok en mijn enige grote ergernis was het gedrag van de Chinezen. Op beide plaatsen was ons hotel zo goed als volgeboekt met die Chinezen, eveneens tot grote spijt van het hotelpersoneel. Om rustig te kunnen genieten van ons ontbijt, werden wij aangeraden ‘s morgens pas om 9 uur naar het restaurant te komen (nadat we zelf opmerkten aan de restaurantverantwoordelijke hoe luidruchtig en boers die Chinezen wel waren). Nu ja, we waren niet gehaast en inderdaad, nadat de Chinezen om 9 uur de bus op moesten voor de daguitstap en eerst ook nog goed hun drinkbus en zakken gevuld hadden aan het – gelukkig voor ons – uitgebreid buffet, was het heerlijk ontbijten in het hotel. Tussendoor werd er wel eerst even vrij grondig geveegd en opgeruimd want het was precies of een bende varkens net voorbij kwam. Als we ‘s avonds naar onze kamer gingen en er dienden zich Chinezen aan om ook de lift te nemen, was mijn partner plots geïnteresseerd in iets wat in de lobby stond. Kwestie van niet met die boerse Chinezen in de lift te moeten. Dat was dus in Patong. In Bangkok was het hotel volledig gefocust op de Chinese toerist, met uitzondering van Dejong Intra-vakanties die er ook met een groepje aanwezig was. Dit hotel had zich beter voorzien, tenminste, ze vulden hun buffet niet aan nadat alles geplunderd werd door hun voorkeurspubliek. Na 1 ontbijt hielden we het dus voor gezien. Gelukkig hadden we geboekt op basis van overnachting alleen, zonder ontbijt. Na een eerste test hebben we de rest van ons verblijf het ontbijt genomen buiten het hotel voor de helft van de prijs en met waar voor ons geld. Nee, wat onze hotelverblijven in Thailand betreft, zullen we voortaan extra opletten op welk cliënteel het hotel zich richt. “Met al de Chinezen, maar niet met den dezen”, zoals we in Vlaanderen wel eens zeggen. Dat spreekwoord krijgt na mijn bezoek van vorige maand plots veel meer inhoud.

 2. Kees zegt op

  Tja, Russen, Chinezen…er valt toch wel wat te zeggen voor goed ouderwets communisme met afgesloten landsgrenzen 😉

 3. davidje zegt op

  Ja ja de Chinezen ,het klopt helemaal ,als ik ze zie in grote hoeveelheid keer ik mij om !
  Ik was een souvenier eventjes aan het bekijken en vroeg naar de kostprijs ervan toen wij er nog alleen waren ,er kwamen een paar Chinezen binnen en wat dacht je ,de ene kwam pal voor mij staan en begon ogenblikkelijk alles vast te nemen en vroeg wat het kostte ,ik schrok mij een bult .To much ,ik dacht wat krijgen we nou alles was te veel ,ik ben weg gegaan en zei dat ik later wel terug zou komen .

  Op straat in alle drukte Flower Festival (Chiang Mai ) een Chinese vrouw met haar kindje loopt gewoon over ,als er een bromfiets met nog maar 20 km per uur komt aangereden en er tegen aanrijd zijn de gevolgen desastreus .

  Aan een eetkraam een mannelijke Chinees vond het echt nodig om ineens voor mij te posteren terwijl hij aan het roken was er was plaats genoeg,hier aanstalte van gemaakt en het was van sorry sorry .

  Ik weet niet goed hoe dit allemaal komt ,maar ik denk dat het een kwestie van opvoeding is .
  Sommigen misschien stress of al helemaal niet weten wat ze zelf doen .

 4. Sjaak S zegt op

  Ik ben toch al vaker in China geweest. Daar schijten ze ook niet zo maar ergens heen. Gooi je een peukje op de straat, krijg je al een boete.
  En dan zegt de minister van toerisme dat je geduld moet hebben en dat ze nog niet zo vertrouwt zijn met de zeden van een ander land. Het is een totaal gebrek aan respect voor een andere cultuur wat sommige chinezen tentoon spreiden. Het is weer typisch gedrag: in een groep voel je je sterk. In eigen land zullen ze zoiets niet doen.
  Het is klinklare onzin te zeggen dat ze niet vertrouwd zijn met een andere cultuur.
  Ik heb vroeger ook vaker op vluchten naar China gezeten. Ik weet dat de Chinezen aan boord niet altijd een voorbeeld waren, maar wat nu komt is toch wel het aller primitiefst.
  Ook hier weer zeg ik: de vliegprijzen kunnen niet hoog genoeg zijn. Alleen dan krijg je publiek dat zich gedragen kan. Als iedereen vliegen kan, heb helaas ook veel gasten erbij die het voor de grote massa verderven.

  • Christina zegt op

   Ben het niet met je eens. Pas nog in China geweest rochelen spuwen bijna op je slippers. Toiletten een hurricane als je voor jouw een Chinees hebt gehad.
   Al staan er asbakken ze gooien het zo op de grond. 99,9% spreekt geen Engels of ze willen het niet spreken. Ons mini busje een puinbak gooien alles op de grond. Maar ik denk dan kijk eens in het vliegtuig als je eruit gaat lijkt wel of er een orkaan geweest is zo wel economy als business class.

   • Sjaak S zegt op

    Nou, dan heb ik de verkeerde Chinezen gezien… en die anderen wil ik niet tegenkomen. Ik hoop wel dat ze er iets aan kunnen doen. Als ik zie hoe ze in het vliegtuig en op de luchthaven gedroegen…. bah, je denkt dat deze mensen niet goed tikken.

 5. cor zegt op

  Russen, Chinezen, ja het is helaas waar. Zij moeten misschien nog leren met hun “vrijheid” om te gaan. Nee wij Nederlanders weten hoe het hoort, vraag het maar in Rome. Chinezen die aan de verkeerde kant van de weg rijden, valt dat dan op in Thailand?

  • Khun Peter zegt op

   Hoezo ‘wij’ Nederlander ik ben niet in Rome geweest, maar desondanks toch schuldig?

   • cor zegt op

    Ook niet alle Chinezen en Russen zijn in Thailand geweest. Het gaat om diegene die wel in Thailand zijn geweest en dat geld ook voor die Nederlanders in Rome. Maar de inwoners van Rome zullen net zo als de Thaise bevolking er anders over denken.

   • Sander zegt op

    Helmaal eens Peter niet een ieder over i kam scheren

 6. Siam Siem zegt op

  In Chiang Rai zijn dit jaar enorm veel Chinezen, je ziet ook veel auto’s met Chinees kenteken.
  Ik heb al een paar tekens geleerd om te zien waar de auto’s vandaan komen. Veel zijn er vanuit de dichtstbijzijnde provincie Yunnan en komen via Laos de grens over.
  Ik vind het wel oneerlijk dat zij voor Thailand een visum on arrival kunnen krijgen en kennelijk ook hun auto mogen meenemen, dit terwijl andersom de Thais een visum moeten aanvragen en hun auto niet mogen meenemen. (Dit kan alleen als je een Chinees rijbewijs hebt)
  Gister kwam ik nog 3 Chinese mannen tegen in een guesthouse. Ze spraken geen woord Engels, maar mijn vriendin en ik probeerden met behulp van een kennis online die vloeiend Mandarijn spreekt om een paar woordjes met hun uit te wisselen, zoals bijv. waar ze in China vandaan kwamen.
  Toen ik foto’s van hun stad Tianjin op internet vond waren ze bijzonder enthousiast en moesten we samen op de foto. Achteraf stond één van hun erop om onze drankjes te betalen.
  Ik wil er maar mee zeggen dat niet allen slecht of wereldvreemd zijn.
  Groeps- en kudde-gedrag leidt vaker tot problemen, zie maar in Rome.

 7. Nik zegt op

  In Chang Mai ook kleine ergernissen gehad t.ov. Chinezen (luidruchtig eten, voordringen). Tot ik samen met mijn vrouw (per vergissing) een Chinese dagtour had geboekt naar Chiang Rai. Chinese chauffeur reed erg slecht. Mijn vrouw was na 15 minuten wagenziek.. Wij zijn uitgestapt en de gids heeft voor ons een taxi terug naar Chiang Mai geregeld. Dat duurde toch zo n 20 minuten. Iedereen in het busje was geduldig en meelevend. Geen spoor van ergernissen omdat men toch behoorlijk wat later in Chiang Rai zou arriveren. Wel handenschudden en good luck wishes voor de gezondheid van mijn vrouw. De positieve keerzijde van het collectivisme?

 8. lung addie zegt op

  Ja, ik heb het meegemaakt zo een 8 jaar geleden in Chiang Mai. Er waren toen nog niet zo overweldigend veel Chinese toeristen, doch wij hadden de pech in een hotel vol Chinezen terecht te komen. Bij het ontbijt was het gewoon verschrikkelijk. Het personeel kreeg gewoon de kans niet het buffet aan te vullen daar ze reeds bij de uitgang van de keuken werkelijk overvallen werden. Borden werden volledig volgeschept, er werd geproefd en het volledige bord ging aan de kant… opnieuw een bord vullen, zelfde scenario. Afval werd doodgemoederd op de grond gegooid, er werd gerocheld, scheten gelaten, geboerd aan tafel, op de grond gepuwd …
  Het enige wat wij konden doen was wachten tot de horde buiten was en de eetzaal, die eruit zag als een varkensstal, opgeruimd was. Het was een verlossing toen er een fluitsignaal weerklonk en de bende naar de wachtende bussen stormde. Nog nooit zo een hoop eten zien verloren gaan als die ochtend .
  Ik ga nu niet beweren dat alle Chinezen zo zijn, doch wij hadden het die keer echt niet getroffen.

  • patrick zegt op

   ik was een week in het hotel in Patong en geloof me, elke dag het zelfde verhaal. Dus wachten tot de bussen weg waren om rustig te ontbijten.

 9. Sander zegt op

  Ja misschien wel allemaal waar maar telt niet voor alle chinezen of Russen, net zoals wij ook niet allemaal aansprakelijk kunnen zijn coor wat die idioten in Rome hebben gedaan of de dronken toeristen in Spanje of Griekenland.
  Ieder volk heeft zijn lastpakken wij ook!

 10. Mark zegt op

  Ik ben momenteel in Siem Reap (Cambodja) om de Angkor Wat tempels nog eens te zien. Wat een verschil met 13 jaar geleden, busladingen vol met Chinese touristen. Op zich niet zo erg, maar ze gaan doodleuk voor je staan als je net bezig bent om een foto te nemen. Ze blokkeren massaal de doorgangen, zodat niemand meer er door kan.

  Er liep zelfs een Chinese dame overal met stokjes op muren te timmeren, weet bijna zeker dat dit een ritueel was om “good luck” te krijgen. Dit heeft niets met onwetendheid te maken, want zelfs een imbeciel met een IQ van 80 weet dat je dit niet kunt maken. Maar ja, “good luck” voor jezelf is natuurlijk veel belangrijker dan lopen timmeren op een monument dat al ruim 1,000 jaar oud is.
  Gelukkig liep er een Cambodjaanse begeleider in de buurt die haar erop aansprak.

  Ik hoop voor de overige Westerse en Japanse touristen dat de massale toestroom na het Chinese nieuwjaar zal afnemen, jammer voor de Camdodjaanse tourisme sector.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website