Krokodillen voeren voor “durfals”!

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
19 augustus 2016

Het was sinds enige tijd mogelijk om in het “Anujak Chang” in Banglamung vanaf een vlot krokodillen te voeren. Vooral van de zijde van Chinese toeroperateurs was de belangstelling erg groot.

Echter via sociale media verschenen filmpjes, waarop stond dat het vlot niet erg stabiel was. Zo gauw de krokodillen verschenen om vlees van een hengel te trekken, gingen de toeristen naar die plek om te kijken, waardoor het vlot begon te hellen.

Een paar dagen daarna verschenen ambtenaren en politie om deze nieuwe recreatie te controleren op veiligheid. Ondanks de beweringen van de eigenaar, de heer Uteh Yangprapakorn, dat dit eigen gebouwde vlot veilig zou zijn, hadden de controleurs twijfels over deze creatie.

Bovendien had hij geen officiële documenten om dit te mogen uitvoeren. Het bedrijf moest deze activiteit stoppen, mede door het gebruik te maken van een artikel, dat het wild moet beschermen. Toch bleef de eigenaar doorgaan met zijn activiteiten. Via zijn advocaat wil hij deze maatregel aan vechten. Ook zijn er nog veel boekingen van Chinese toeroperateurs en die kunnen niet zonder meer geannuleerd worden.

Per dag waren er soms meer dan 1000 bezoekers. De eigenaar had eerder een waarschuwing verwacht en niet een verbod om verder te gaan met deze nieuwe vorm van “recreatie”.

Uit: Wochenblitz.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Krokodillen voeren voor “durfals”!”

 1. NicoB zegt op

  Dit verrast mij niets.
  Het volume van de drijvers en de maten tussen de drijvers links en rechts is veel te klein ten opzichte van het gewicht van het aantal mensen dat op de foto staat, allemaal naar 1 kant en de hele handel gaat zeker op z’n kant en het water in. Moet het dan eerst fout gaan voordat er wordt ingegrepen? Gelukkig niet, goed zo Thaise overheid, daar moest ingegrepen worden. Er zal geen berekening van een deskundige aan te pas gekomen zijn om de stabiliteit van dit vlotje te berekenen, mij zien ze niet op dit instabiele geval.
  NicoB

 2. ruud zegt op

  De foto is niet zo duidelijk, maar het lijkt me, dat de kooi waarin de mensen kunnen staan vrij klein is.
  Niet meer dan 4 meter breed en 1 meter in de diepte.
  Dan kun je niet zo veel mensen aan 1 kant van het vaartuig kwijt.
  Bovendien zit er nog een flink stuk boot achter, als ik naar die daken kijk.
  Mischien heeft de eigenaar wel gelijk, als hij zegt dat het veilig is.
  Dit tenzij de vaten lekken natuurlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website