Kinderen en water gaan niet samen (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
3 april 2014

Naar aanleiding van eerdere postings over de vele kinderen die in Thailand verdrinken, attendeerde onze lezer RonnyLatPhrao ons op dit filmpje wat op Facebook stond. 

Veel kinderen in Thailand kunnen niet zwemmen dat is een groot probleem in een waterrijk land zoals Thailand. Zeker als je hoort dat volgens de statistieken er ongeveer 1.000 kinderen per jaar verdrinken. Dat komt uit op gemiddeld drie doden per dag. Verdrinking is zelfs de meest voorkomende doodsoorzaak bij Thaise kinderen.

Maar er is nog een probleem, namelijk ouders/verzorgers die hun kroost niet in de gaten houden. Kleine kinderen voelen zich al snel aangetrokken tot water, je moet ze daarom goed in de gaten houden bij vijvers, zwembadjes, etc. dat weet ieder weldenkend mens.

Zoveel stupiditeit als in deze video kom je (hoop ik) dan ook niet zo snel tegen. Een klein kind speelt op de rand van een waterbak ergens in Thailand en dat gaat natuurlijk fout.

Let op: deze beelden kunnen schokkend zijn.

Video: Kinderen en water gaan niet samen

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/3Dw94o4vyto[/youtube]

5 reacties op “Kinderen en water gaan niet samen (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Ongelofelijk, ik wordt alleen maar erg boos en even later verdrietig bij het zien van deze beelden. Tegen hersenloze mensen is geen kruid opgewassen.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Het kind heeft het overleefd, gelukkig maar, dat andere kleine ventje heeft zijn leven gered.

  • LOUISE zegt op

   Hallo Jan,

   Dat kleine ventje had gelijk zijn armen in het water moeten steken en niet wachten tot mammie er was.
   Dit had een tijdspanne kunnen zijn tussen leven en dood.

   Ik vond de meeste ouders in Nederland al lakoniek in opvoeding, maar deze mamma mag wel even uitleg geven aan haar zoontje.
   Godzijdank is dat kleine moppie gered.

   LOUISE

 3. Nancy van Oss zegt op

  Onbegrijpelijk dat men zijn kind niet mist, noch dat de bewaking niks heeft gemerkt op de camera’s.
  Hopelijk heeft het kind het gered, vreselijk.
  In Thaniland teld een mens niet erg mee maar toch dit grijpt een ieder aan.

 4. jan geluk zegt op

  Hallo wij hebben een zwembad aan huis 5×6 meter en het is 1.70 diep..En de kinderen uit de buurt krijgen zwemles van mijn vrouw Honnybee.Ze heeft zelfs een jongetje van 10 jaar in 3 dagen tijd leren zwemmen.En kinderen die niet kunnen zwemmen moeten altijd een auto band of zwemvest om hebben.Je kunt ze geen seconden alleen laten.Er hangt dan ook een camera bij het zwembad zo dat ik van uit de huiskamer op 3 meter afstand nog een extra oogje in het zeil kan houden..Het verbaasd ons dikwijls althans mij de Farang dat er zo weinig kinderen en ook volwassenen kunnen zwemmen.Soms komen er jongens die militair willen worden of politie agent, maar die worden alleen aangenomen als ze kunnen zwemmen ,dus dan leren wij hun zwemmen.Soms liggen er wel 20 kinderen in ons zwembad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website