Is uw bagage altijd herkenbaar?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
7 juni 2018
Head Case – Firebox

U gaat op reis naar bijvoorbeeld Thailand. Bij aankomst van het vliegtuig in Bangkok vervoegt u zich bij de bagagebanden (even controleren op welke van de bijna 20 banden uw bagage zal worden afgeleverd) en u wacht lijdzaam af tot uw koffers verschijnen. Dat levert best wel eens problemen op, want die koffers op de band lijken vaak op elkaar.

Een labeltje aan het handvat is, als het er nog aanzit, niet zo gauw te controleren, dus best mogelijk, dat u een verkeerde koffer van de band plukt.

Om dat te voorkomen heb ik op alle koffers enkel grote stickers geplakt, die alleen voor mij herkenbaar zijn. Omdat ik niet meer veel reis heb ik de ontwikkelingen op dit gebied kennelijk gemist, want een nieuwe trend schijnt te zijn, dat je de zijkanten van de koffer voorziet van een meer dan levensgrote foto van jezelf. Niemand anders kan claimen, dat die koffer van hem/haar is.

Ik zag er op internet een voorbeeld van (zie foto) en een beetje verder surfend las ik ook wel commentaar en anekdotische reacties. Iemand zei, dat als nu je koffer niet is aangekomen, je met recht kunt zeggen: “I lost face”. Een vrouw zei, dat ze eiste van haar man, die veel reist, dat haar foto op de koffer komt om op die manier amoureuze avontuurtjes van hem te voorkomen of te dwarsbomen. Weer een ander zag een vrouw met twee kinderen, van wie de koffers een foto lieten zien van het hele gezin, vader, moeder en de twee kinderen. Echter, kennelijk was de dame gescheiden, want het hoofd van de man was afgeplakt met een rood kruis!

Hebt u iets bijzonders aan uw bagage gedaan om makkelijk te herkennen?

17 reacties op “Is uw bagage altijd herkenbaar?”

 1. David H. zegt op

  Moderator: Wilt u voortaan op een normale manier leestekens gebruiken? Uw reactie is nu onleesbaar.

 2. Bert zegt op

  Ik doe mijn koffers altijd dichtbinden met een speciaal touw (een soort die niet veel voorkomt) ipv zo’n kofferband.
  Dit heeft 2 voordelen, nl ik herken hem makkelijk op de band en ik zie meteen of ie door andere ongeoorloofd is losgemaakt om er iets uit te halen of erger nog er in te stoppen.

 3. Rob E zegt op

  Ik heb er met grote letters billa bong op laten zetten. Herken hem altijd

 4. West zegt op

  Kofferriem. Alleen gevaarlijk wanneer iemand én dezelfde koffer heeft én daaromheen dezelfde kofferriem.

  Tegenwoordig krijg je bij alle grote koffer webshop wel een gratis kofferriem.

  • Karin zegt op

   Hebben wij inderdaad meegemaakt toen kennissen bij ons op bezoek kwamen.
   Zij kwamen met de taxi bij ons thuis, koffers uitgeladen en metten gaan eten in de stad.
   Bij thuiskomst wilden ze iets uit de koffer pakken en bleek de code niet te kloppen.
   Koffer opengemaakt met een schroevendraaier en inderdaad was het een andere koffer.
   Gelukkig stond de naam en telefoonnummer er op en na gebeld te hebben was alles toch nog goed gekomen. Die meneer had het gemeld bij de vliegtuigmaatschappij en onze koffer daar achter gelaten.
   Op het vliegveld omgeruild en de vliegtuigmaatschappij zou zorgen dat de koffer in het hotel van die meneer zou komen.
   Eind goed al goed

 5. nicole zegt op

  Er zijn ook kofferhoezen te koop in alle soorten en maten. Met en zonder print

  • CMJ SIER zegt op

   Waar kan ik deze vinden graag antwoord
   Alvast bedankt
   Fam sier

 6. Nicky zegt op

  Hoe plak je dat trouwens op de koffer. wij hebben koffers van linnen en de moderne schalenkoffers?

  • l.lagemaat zegt op

   Kijk maar uit met de koffers van linnen!
   De mijne was indertijd opengesneden!

 7. LOUISE zegt op

  Koffer laten sealen.
  een paar meter plastic er omheen en niemand (hoop ik dan) kan er ietd uithalen of indoen.

  LOUISE

  • Maryse zegt op

   Leuk voor de plastic troep afval overlast! Is gewoon op slot doen niet voldoende! En wat herkenningsplaatjes plakken…

 8. rori zegt op

  Mijn koffers bij een autowrap bedrijf laten wrappen in KNAL oranje met daarop in het zwart de sorry Groningse adelaar die heel boos kijkt.
  Kost 25 Euro per grootste schaalkoffer. Valt meteen op.
  Oh altijd afsluiten met Tieraps. Scalpel mes in de portemonnee dus zo open.

  Indien andere grotere objecten koop ik altijd bij de sorry “turkse” feestwinkel van die hele grote raar gekleurde tassen. Plankje i de bodem, 4 zwenkwieltjes eraan en er past een vouwfiets in.
  Zo zelfs auto onderdelen vanuit Engeland (oude jaguar en royce) mee gevoerd naar Thailand. In een 12 jaar pas de probleme.

 9. brabantman zegt op

  Vlieg altijd met een Skyteam airline zoals China Airlines, China Eastern, Aeroflot enz.
  Bij aankomst in Bangkok, razendsnel door de premium lane, komt mijn koffer altijd, zonder uitzondering, als eerste eruit. Hoef dus nooit bang te zijn dat een ander deze meeneemt. Dus geen investeringen in tassen, lussen, linten en overig kermiswaar.
  Dat zijn een van de vele voordelen indien u altijd met dezelfde luchtvaartmaatschappijen vliegt en daardoor een status verkrijgt (ook in economy).
  Belangrijk is wel niet altijd voor de goedkoopste ticket te kiezen, een paar tientjes meer levert echt veel meer comfort op.

 10. eduard zegt op

  Wil toch nog wel een waarschuwing geven aan koffers met ritssluitingen, filmpje op you tube is te zien dat tie met een ball point opengemaakt worden en weer fabrieksdicht gemaakt worden.Kennis kwam in hotel met zo n koffer, eerst gaan eten en s avonds koffer opengemaakt en tablet weg.Niks te zien aan braakschade, maar filmpje op you tube gaf de oplossing.

  • Cornelis zegt op

   Alle koffers zijn open te maken, dus het is zaak om kostbare/belangrijke zaken niet in je koffer, maar in je handbagage te vervoeren. Zoiets als een tablet is duidelijk zichtbaar bij het scannen van de koffer, dus een kwaadwillende weet precies welke koffer de moeite van het openmaken waard is.

   • rori zegt op

    Een tablet met Batterij MAG NIET in de koffer.
    terecht dat ze hem eruit halen.

 11. jan scheys zegt op

  nadat 2 jaar geleden iemand mijn koffer verwisseld had met haar zelfde merk en kleur koffer en ik dus alles kwijt was heb ik een andere koffer gekocht en die beplakt met resten van reflecterende rood/wit stroken zodat dit me in de toekomst NOOIT meer zal voorkomen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website