Geestenredder van verloren zielen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , , ,
23 januari 2019

Foto: Pattaya Mail

In Samea San woont een visser met een wel bijzondere missie. Doordat hij te arm was om opgeleid te worden tot monnik en toch zijn overleden ouders wilde eren, ging hij zich bezighouden met een van de verdienstelijke taken in het boeddhisme: het ophalen van doden uit de zee.

Arom “Ta Yui” Ninsha noemt zichzelf “Spirit Hunter”. Hij houdt zich al meer dan 30 jaar bezig om mensen, die verdronken zijn, slachtoffers van een schipbreuk of criminele activiteiten te bergen, die anderen niet willen aanraken. Op deze wijze krijgen de geesten van de slachtoffers rust. Hij heeft al meer dan 300 lijken geborgen en overgebracht naar het lijkenhuis zonder daarvoor een betaling te verwachten.

Zijn eerste activiteit begon 30 jaar geleden toen iemand hem vroeg om voor 200 Baht een verdronken persoon op te sporen en terug te brengen. In die tijd woonden veel vissers in Samea San. Veel personen overleden door verschillende oorzaken, maar niemand durfde de lijken te bergen. Als vrijwilliger nam Arom deze taak op zich. Soms, vertelt hij, geven mensen hem 1000 Baht voor brandstof en zijn werk maar lang niet altijd. Het geld wordt gedeeltelijk gebruikt voor offers in de Wat en om respect te tonen aan zijn boot “Nymph”.

Slachtoffers, die niet te identificeren zijn komen op een algemene begraafplaats in de omgeving van Sattahip, waar zij begraven worden.

Bron: Pattaya Mail en Thaireal TV.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website