Gaat u economy of first class naar het hiernamaals?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
22 september 2019

Dood gaan wij allemaal, alleen weet niemand wanneer. Toch is het goed dat men voorbereid is, niet alleen qua allerlei bureaucratie en papieren rompslomp, maar ook op de keuze van de doodskist.

Een fabrikant van doodskisten heeft een video op sociale media geplaatst, waarin benadrukt wordt dat de keuze van de doodskist niet echt een treurige zaak is. Het is wel belangrijk want het is immers het “vervoermiddel” naar het hiernamaals. Bij deze verkoper heeft men de keuze of  de reis gemaakt wordt maakt in Economy,  Business of First Class, net als bij een reis per vliegtuig.

Thaivisa heeft het verhaal van Sanook overgenomen, dat u kunt lezen via deze link:

https://forum.thaivisa.com/topic/1124662-viral-video-coach-or-first-class-enjoy-the-ride-to-the-afterlife

De video in het verhaal is met Thaise tekst, maar de bedoeling is wel duidelijk. Het is weliswaar enigszins bizar om doodskisten zo aan te prijzen, maar ik vond het ook wel weer grappig. Je zou haast een doodskist voor je plezier bestellen!

7 reacties op “Gaat u economy of first class naar het hiernamaals?”

 1. yuundai zegt op

  Wat een onzinnige en overbodige reclame. Ik kom vaak langs en in de grote wad van Hua Hin, elke dag veel Thaise plechtigheden, soms ingetogen en vergezeld van “slechts” een paar aanwezigen, Soms ook de grote parkeerplaats vol met auto’s en een drukte van belang door ( directe) familie, kennissen en anderen die de laatste eer willen bewijzen, de aanwezige monniken komen uit het zelfde wad dus dat is doorlopende business in de zelfde grote ruimte waar verschillende families hun laatste eer komen bewijzen. De kisten die vaak gebruikt worden zijn pompeus uitgevoerd met potsierlijke ornamenten, maar vergeet niet het gros van de kisten vervaardigd zijn van goedkoop spaanplaat, ben zelf in zo een doodskistenmakerij geweest. de uiterlijke kant van de kist straalt voornaamheid uit, maar is veelal vervaardigd van een dun plastic en gespoten in de kleur die men kan kiezen, ja het is niet al goud dat blinkt! Ik zelf heb mijn Thaise vrouw gezegd voor mij, ik ben inmiddels 71 en je weet nooit geen bombarie 1dag en dan de fik erin, ik doe het voor haar en mijn dochter, anders zouden ze mij ook ter beschikking mogen stellen voor onderzoek in een opleidings ziekenhuis! Ik hoop nog vaak de diverse ceremonies mogen aanschouwen als passant natuurlijk!

 2. Rob V. zegt op

  Budget kist wit: 2.500฿
  Budget kist goud 5.500฿
  1st class goud 12.500฿
  Premium class 45.000฿

  Mijn uitvaart?
  Voor mij is een basic kist zonder toepas genoeg, hup de oven en klaar. Een deel van mijn as zou ik in bij de urn van mijn vrouw willen hebben, wat ze met de rest van mijn as doen zoeken ze maar uit. Uitstrooien in Nederland of Thailand, bewaren of wat dan ook, als zij die om mij geven er maar een goed gevoel bij hebben. Het hele proces is toch vooral om de nabestaanden alles een plekje te kunnen geven.

 3. JanLaos zegt op

  Van mij mag het super economy zijn. Voor mij hoeft er geen dagen gefeest te worden.een korte bijeenkomst met je dierbaren is wat mij betreft genoeg. Kist zo eenvoudig mogelijk , zonder kerstverlichting en zo.
  Laat de begrafenis maar goedkoop zijn. Het geld dat het anders kost , kunnen je dierbaren denk ik nog wel goed gebruiken. En….herdenken zit hem niet in uiterlijk vertoon, maar als het goed is diep van binnen .

 4. Ben korat zegt op

  Wat een belachelijk filmpje ik ben 60 jaar jong en hoop nog een tijdje mee te gaan en heb bij deze film besloten om er zelf maar een te maken.

  • yuundai zegt op

   Ha Ben, daar heb je gezien je leeftijd nog mooi de tijd voor ALHOEWEL, je weet niet wanneer jouw tijd er op zit, maar het kan geen kwaad om er morgen mee te beginnen. Succes

 5. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Ten eerste; ik kan en wil het filmpje willen zien, maar via FB gaat dat niet(geblokt).
  Met FB paswoordt kun je een heleboel andere dingen doen(niet doen).

  Voor mij zal ik het goedkoopste zoeken wat ik kan vinden(brandhout) aangezien ik
  mijn ‘naaste en familie niet elke keer voor mijn graf wil zien truren.

  Wat ik wel wil” is dat iedereen in mijn naaste omgeving, vrienden enz, ‘lekker gaan feesten’
  tot zij er bijna bij neer vallen.

  Ik zou kiezen ‘Economie’ en het geld aan het bovenstaande uitgeven(als ik dan niet meer…).

  Voor heel veel mensen zal dit niet in hun keuze voorkomen, dat de familie het graag anders
  zou willen gedenken.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 6. Sjaak S zegt op

  Ik wil nog niet eens in een doodskist verbrand of begraven worden… gewoon in een jutten zak, de oven in en weg ermee… of voor mijn part met een paar zware stenen op de bodem van de oceaan verzinken… misschien hebben de vissen dan nog wat.. een payback van al die vissen die ik in mijn leven gegeten heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website