Flash mobs (muziek) in Thailand ( video)

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
14 juni 2014

Weet u wat een “flash mob” is? Nou, ik wist het niet, maar nu wel, en hoe! Het begon met een video, die ik te zien kreeg van een “spontane” uitvoering door een hele groep mensen in de hal van station in Antwerpen van een lied uit de Sound of Music. Het begon met twee mensen en allengs kwamen er uit alle hoeken en gaten meer mensen, totdat de hele hal bezet werd door een synchroon dansende menigte. Prachtig!

Een flash mob is dus een muziek- en/of dansuitvoering in het openbaar voor een publiek, dat hierdoor volkomen verrast wordt. Inmiddels heb ik er tientallen bekeken, uitgevoerd in stations, op een vliegveld, in een groot winkelcentrum, enz. Meestal is het gesponsord door een bedrijf – in Antwerpen was het de VTM – maar het kon een vooraankondiging zijn van een muziekfestival.

Natuurlijk moest ik als Nederland wat tegenover Antwerpen stellen en zag meerdere flash mobs op Schiphol en Centraal Station. Maar, zoals gezegd, ik heb er vele gezien met klassieke muziek, maar ook met populaire hiphop klanken. Mijn favoriet werd een uitvoering van een deel van de Carmina Burana in Wenen, maar ik ben “op bezoek” geweest in Hongkong, Lissabon (KLM), Grenoble, Rio del Plata, Szombathely, Liverpool en nog veel meer.

En Thailand dan? Nou, ook de Thais laten zich niet onbetuigd. Google “flash mobs in Thailand” en er komen meerdere schitterende video’s op uw scherm. En met schitterend bedoel ik de blijdschap, die de deelnemers uitstralen en de vreugdevolle gezichten van de niets vermoedende toeschouwers.

Als voorbeeld voor Thailand kon ik kiezen uit wel een stuk of acht flash mobs, ik koos deze:

[youtube]http://youtu.be/MA_h_2Fzst0[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Flash mobs (muziek) in Thailand ( video)”

  1. Bea zegt op

    Fantastisch. Van flash mobs wordt ik altijd vrolijk. Dank je Gringo.

  2. Eric zegt op

    Prachtig , opvallend geen farangs , ik zou zeker meedoen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website