Na zo’n kleine 25 jaar verblijf in Thailand en het nodige meegemaakt te hebben, is afgelopen nacht toch mijn klomp gebroken.

Over de corruptie van politie is al genoeg gesproken en was af en toe ook wel makkelijk. Even je helm vergeten en staande gehouden, 200 bahtjes in zijn handen gestopt en weer gaan. Scheelt weer een rit naar het politiebureau. Maar wat er vannacht gebeurde is het toppunt.

Kom terug uit Pattaya van verjaardag, 2 flesjes bier gedronken en dat mag met een 5-jarig rijbewijs. Rij de 7 op, richting Lam Chabang en zag vele zwaailichten, dacht aan ongeluk, maar was alcoholcontrole. Niks aan de hand, zou je zeggen, maar er kwam een ellende, die ik nooit eerder meegemaakt had.

Staande op de autoweg wordt er zo n toeter voor je mond gehouden en mijn adem had de toeter nog niet eens bereikt en agent zei, naar de kant, je bent dronken. Stonden 6 auto’s geparkeerd op de vluchtstrook (eigendom van de agenten) dus moest daarvoor gaan staan. Kwam gelijk een agent naar me toe en zei 20.000 baht betalen. De Thaise wet schrijft voor dat je nog een keer mag blazen, en dat maakte ik hem duidelijk. Maar was tegen dovemansoren. Ik vroeg zijn naam, maar gaf hij niet.

Ik belde mijn vrouw en gaf de telefoon aan die agent en na minuten onderhandelen werd het 10.000 baht. Kwaad als ik was gaf ik mijn vrouw opdracht op het geld te brengen. Pakte mijn telefoon en begon betreffende agent te filmen, hij sloeg die uit mijn handen en hij wou hem oppakken en ik gaf hem een harde duw en pakte hemzelf op.

Ik moest naast hem op de vangrail gaan zitten maar weigerde ik. Ik wilde voor de tweede keer blazen, maar zag de big boss niet door die geparkeerde auto’s. Ging een stukje teruglopen en zag ineens aan een tafel de big boss zitten. Legde hem het uit en mocht nog een keer blazen en blies uiteraard veilig, dus mocht gaan.

Nu houdt mij een ding ernstig bezig, ik wil aangifte doen, omdat mijn telefoon alle gesprekken heeft opgenomen. Had ik bij de big boss al moeten zeggen van, die agent vroeg 20.000 baht, wat later 10.000 baht werd? Naar de politie gaan en gesprek laten horen?

Deze zaak zit mij zo hoog en vraag dan ook advies aan doorgewinterde farangs, wat hun zouden doen. Ben ook bang dat ik in een wespennest terecht kom, wist de big boss hiervan? Je leest niks anders dan dat de corruptie aan banden is, maar zie hier een voorbeeld dat het nog welig tiert.

Ingezonden door Eduard

48 reacties op “Lezersinzending: Woede om corrupte politie-agenten bij alcoholcontrole in Pattaya”

 1. Tino Kuis zegt op

  Ja, Eduard, dat noemen de Thais ตาสว่าง taa sawaang ‘een heldere blik’, een openbaring.

  Tel je zegeningen! Je bent niet vermoord, je moest niet vluchten en je zit niet in de gevangenis…Het is absoluut zeker dat generaal Prayut deze misstanden te lijf zal gaan…zeker weten.

  Ik heb met je te doen. Reken niet op recht als je een klacht indient. Of je dat doet moet je zelf weten.

 2. L.Burger zegt op

  U wilt dus aangifte doen van een verkeerd systeem . . . Bij hetzelfde systeem

 3. johank zegt op

  Gewoon laten zitten, in Thailand trek je ALTIJD aan het kortste eind als het met politie zaken te maken heeft.
  Je moet je zelf afvragen wat je hier mee wilt bereiken, het gaat 10 meter verder gewoon door.
  Het probleem zit in het salaris wat deze mensen krijgen, ze zijn gewoon genoodzaakt om een Bathtje bij te verdienen.

  • Koos zegt op

   Als je voor recht veel geld overhebt is de gang naar een rechtbank mogelijk.
   Een goede advocaat kan je zeker verder helpen en veel beloven.
   Er is zelfs een kans dat je wint.
   Maa r wat win je? In ieder geval niet dat deze praktijken stoppen

  • Erik zegt op

   Een bathje bijverdienen ?? 200 bath voor een helm ? Ok , het blijft een verkeerd systeem, maar voor 200 bath ga ik geen discussie aan .
   Maar 20000 is al geen bathje meer , het is gewoon crimineel.
   Heb het ook meegemaakt een half j geleden . Na 5 u in de politiecel werd mij een voorstel gedaan van 3000 bath . Om niet nr de gevangenis te moeten heb ik dat maar geaccepteerd.
   Krapuleus !

   • Leo Th. zegt op

    Maar welke discussie had je dan willen aangaan wanneer je aangehouden wordt omdat je zonder helm rijdt? Je bent hoe dan ook in overtreding en aan jou de keuze om de desbetreffende agent 200 baht te betalen of je motorbike laten staan en met een taxi naar het politiebureau te gaan om daar 500 baht af te tikken. Een telkens terugkerend item op Thailandblog, de agent wordt van corruptie beschuldigd maar er wordt verzuimd, en daar bedoel ik niet specifiek jou mee, om de hand in eigen boezem te steken door te erkennen dat de oorzaak bij jezelf ligt door geen helm te dragen. Of een Thai voor een vergelijkbare overtreding ook beboet wordt doet niet terzake. Zorg dat er geen aanleiding is om aangehouden te worden. Je weet nu eenmaal dat je als farang extra opvalt.

    • Daniël M. zegt op

     “Zorg dat er geen aanleiding is om aangehouden te worden. Wat kon Eduard nog meer doen? Er was al sowieso geen aanleiding om hem aan te houden!!

     Er waren genoeg aanleidingen om die agent aan te houden!

     De rest wat ik kwijt wil staat al in de andere reakties.

     Vriendelijke groeten,

     Daniël M.

  • johannes h zegt op

   Hallo Eduard,

   Ongveer acht jaar geleden werd ik met mobike compleet voor z g a dood achtergelaten, gebeurde 1 uur ’s nachts midden in de Pattaya klang. Kwam pas ‘smiddags bij in het ziekenhuis.
   Ik weet dat er meerdere cctv zijn gemonteerd. Doch Patt Police vertelde mij dat ze niet werkten.
   De schuldvraag lag natuurlijk bij mij, en ik kon voor 50.000 Bathjes mijn def moterbike gaan ophalen………Ma ik moest nog 10 dagen hospitaliseren.
   Toen was ik zover dat ik zelf na veel overleg met de desbetr “Agent” kon “spreken”.
   Maar ik kwam niet onder de 20.000 Bath. En deze verdwenen achtermekaar in zijn linker binnenzak….

   Maar ik had wel mijn moterbike terug

   En geloof mij , Daar doe jij niks aan

   Gr Johannes

  • Roland zegt op

   Het lage salaris zegt je, maar daar kiezen ze toch zelf voor!
   Ze weten maar al te goed op voorhand wat ze daar zullen “verdienen”, niet?

  • mat zegt op

   wat een onzin.die agenten zijn steen rijk. Kijk eens op de SP villages waar die gasten wonen. met huizen van 6 miljoen en een auto van ruim 1 miljoen.
   Die onzin over te laag betaalde agenten hoor ik nu al zo lang, en het tekent alleen maar de onwetendheid van de gemiddelde farang.
   Alle politie agenten in heel Thailand willen minstens 1 jaar in Pattaya werken, en moeten daarvoor 100.000 baht betalen, en dat halen ze er dik uit!
   Die alcohol controles zijn maar klein bier vergeleken met wat ze nog maar binnen halen aan chantage en afpersing.
   Als u er mee weggekomen bent, tel uw zegeningen en laat het hierbij, want voor je het weet zit je in het gevang en daar ben je zo maar nog niet uit, schuldig of niet!

   • Chris zegt op

    Een aantal van die zaken die jij noemt, zoals een huis en een auto, zijn betaald met groetndeels geleend geld en die leningen worden niet zelden NIET afbetaald of maar een klein beetje. De bankdirectier kan zelf bepalen welke klant een wanbetaker is. Kijk naar eens naar de gemiddelde schuldenlast van de middeninkomens in Thailand. Die rijzen de pan uit. De bank loopt natuurlijk wel een enorm risico. Nou ja… als de wanbetaler echt niet kan betalen is het huis of de auto van de bank.

   • Daniël M. zegt op

    Beste Mat,

    Ik ben een onwetende gemiddelde farang.

    Ik ken niks van salarissen, maar ik heb wel een inbeeldingsvermogen.

    Als farang beweren dat het salaris erg laag is, dan zuigen ze dat niet zomaar uit hun duim. Er moet dan een reden of een bron zijn om dat te beweren.

    Aan de andere kant beweert u dat ze een riante woning en een luxe auto hebben.

    Dat ze bij de bank kunnen lenen, lijkt mij best mogelijk door hun status als politie-agent.

    Dus heb ik mijn bedenking vanwaar ze dat geld halen en waarom ze zo graag in Pattaya willen werken…

    Het salaris trekt het beroep als politie-agent niet aan, maar wel alles wat er bij dat beroep in Thailand hoort: status, macht, illegale extraatjes en noem maar op!

    Vriendelijke groeten,

    Daniël M.

 4. BramSiam zegt op

  Ooit ben ik aan het begin van highway 7 staande gehouden door een agent die me met een big smile vertelde dat ik te hard gereden had. Hij was niet geïnteresseerd in papieren of rijbewijs, maar wel in 2000 baht die ik mocht aftikken. Kennelijk een populaire plek voor corrupte politie-agenten.

 5. Jacques zegt op

  Beste Eduard wat is wijsheid. De corruptie is hardnekkig en de desbetreffende politieagenten of groep agenten voelt zich oppermachtig. Wie anders kan ze controleren. U heeft echter een sterke troef in handen en ik adviseer u om eerst af te koelen en dan een weloverwogen beslissing te nemen. Ik zou een advocaat om advies vragen en als u stappen onderneemt, wat mij betreft de juiste manier van aanpak want anders verandert er nooit wat. Ik ben daar niet geweest dus zeker is uw eigen gedrag ook van wezenlijk belang en wees daar ook eerlijk in, gezien het verloop ter plaatse. Maar dat geld claimen en dan genoegen nemen met de helft dat is corruptie ten top. Beter zou het zijn om met anderen die dit is overkomen zoals Gringo een zaak aan te spannen en dit zeker van te voren te gaan aankaarten met de media. Wellicht zijn er meerdere op dit blog die dit is overkomen en zouden er af spraken gemaakt kunnen worden. Samen sterk werkt beter.

 6. Herman buts zegt op

  Corruptie aan banden gelegd in Thailand, dat was een grapje veronderstel ik? Het enige dat je in zo een geval kan proberen is de touristpolice op te bellen en hopen dat je geen krijgt die het spelletje meespeelt. Wettelijk mag je niet meer aan de verkeerspolitie rechtstreeks betalen maar moeten ze je een ticket geven waarmee je op het hoofdbureau kan betalen net om de corrupptie te vermijden.In de praktijk doen ze gewoon voort, de meeste toeristen betalen toch.Je enige kans is de touristpolice contacteren. Indien men echt werk wil maken van deze corruptie is duidelijk intern communiceren corruptie is einde carriere bij de politie dat betekent in Thailand ook goodbye pensioenrechten, maar dat zie ik nog niet direct gebeuren. de corruptie zit op alle niveaus van hoog tot laag. Ik zie wekelijks de politie hun teamoney gaan ontvangen in de restaurants hier in Chiang Mai iedereen heeft zijn regio, het zit in hun cultuur en het zal echt nog niet direct verdwijnen.

 7. Henk zegt op

  Heb dezelfde ervaring drie jaar geleden gehad. Gelukkig had niemand gedronken. Bij de controle waren nog een aantal auto’s aangehouden. De “farang” moesten 20.000 betalen en de Thai 5000. Mensen met drank op mochten na betaling weer door rijden. Een paar kilometer was er weer een controle. Het bizarre is dat je gewoon door mocht rijden ook al had je gedronken, maar als je dan in de tweede fuik reed kon je nog eens 20.000 betalen als je te veel alcohol op had. Schandalige corruptie want dronken mensen mogen na betaling gewoon weer de weg op.
  Als reactie op Eduard: de politie in Pattaya is zo corrupt dat ieder elkaar indekt, het binnen de politie is geaccepteerd en er dus niets aan te doen is.
  Henk.

 8. Harry Romijn zegt op

  Welkom in Thailand. “This is Thailand, Thailand wins Always”.

 9. Peter zegt op

  Als je al zo lang in Thailand komt dan weet je toch hoe het werkt! Al is een zaak nog zo corrupt, je trekt aan het kortste eind, je bent immers een buitenlander. En je bereikt niets om even de Big Boss aan te spreken, immers die pikt er ook een graantje van mee.
  Ik zou me er niet meer zo druk om maken, wis je filmpjes of wil je toch een advokaat raadplegen? Dat zou de volgende stap zijn maar ik vrees dat je aan het koste eind trekt. Beter de volgende keer niet rijden na het nuttigen van alcohol of een taxi nemen.

  Groet.

 10. Pieter zegt op

  2 flesjes is dus wel te veel,maar laat dat in het midden
  Ga geen herrie maken heeft geen enkele zin,je bent hier te gast vergeet dat niet.
  Wees blij dat het geen verdere gevolgen heeft .. uit

 11. Marc zegt op

  Ik dacht aan het volgende. Doe aangifte en neem (heimelijk) ook dat op. Dan verder, best anoniem, alles openbaren op sociale media, inclusief de aangifte.
  Als we niets doen wordt het ook nooit beter.

  Succes en groeten van,

  Marc,
  die gozer van de “FARANG ANTI-CORRUPTIE BRIGADE”

 12. Hans zegt op

  Er is luid en duidelijk aangekondigd dat rijden onder invloed strenger aangepakt zou gaan worden. Wat had je nu gedacht met al je jaren ervaring hier? Dat het wel mee zou vallen? Het is laagseizoen en zelfs voor laagseizoen normen zijn er maar weinig plukkippen in Pattaya. Het potje moet toch weer een beetje worden gevuld. Je moet die problemen niet willen en zelfs twee biertjes gewoon niet doen als je zelf moet rijden. Het is al eerder in deze discussie genoemd: als buitenlander verlies je altijd. Als dat onaanvaardbaar voor je is is Singapore misschien een alternatief. Het kostenplaatje ligt daar hoger maar dan kan je wel klagen over misstanden

 13. Jan S zegt op

  Als je al 25 jaar in Thailand bent dan weet je ondertussen zelf wel wat wijsheid is.
  Mijn complimenten dat je slechts 2 biertjes had gedronken.

 14. Francois Nang Lae zegt op

  Dus nu ben je over de rooie, maar als je “je helm vergeten” met 200 bahtjes kan afkopen is het systeem wel gemakkelijk. Elk voordeel hep ze nadeel, om onze voetballer-filosoof er maar weer eens bij te halen.

 15. Leo Th. zegt op

  Een paar weken geleden (12/10) schreef Gringo over een alcoholcontrole in Pattaya. Hij kreeg veel reacties, waaronder ook van ene Eduard. Wellicht een naamgenoot of was jij dat zelf? Net als jij namelijk al jarenlang in Thailand woonachtig. In ieder geval werd hij volgens eigen zeggen een aantal jaren geleden betrapt op rijden met een te hoog alcoholpromillage met als gevolg een nacht cel en 5000 Baht boete. Nu vraag jij het advies van doorgewinterde farangs. Of ik tot die doelgroep behoor, zoals jij beslist wél, zou ik niet weten, maar desondanks toch mijn reactie. Allereerst is de leidinggevende bij de alcoholcontrole, door jou big boss genoemd, vast wel op de hoogte van de praktijk dat in 1e instantie 20.000 gevraagd werd en dat later werd verlaagd tot 10.000. De onderhandelingen hierover zouden eventueel nog ten nadele van jou uitgelegd kunnen worden. Verder heb jij geluk gehad dat je telefoon heel is gebleven nadat die uit je handen was geslagen en nog meer geluk dat de harde duw aan de agent niet bestraft is. In jouw plaats zou ik mijn geluk niet verder tarten, wat denk je trouwens te bereiken door het door jou opgenomen gesprek aan de politie te laten horen? Alleen een Don Quichot zou ’ten strijde gaan’ en zich moeilijkheden op de hals halen.

 16. Bob, jomtien zegt op

  Gewoon de opnames in sociale media publiceren. Uiteraard anoniem.

 17. Willem2 zegt op

  Beste Eduard, je zegt “deze zaak zit mij zo hoog en vraag dan ook advies aan doorgewinterde farangs, wat hun zouden doen”? Ik ben zo’n doorgewinterde farang, en ik zeg je dat als het je zo hoog zit, jij gewoon maar eens stevig moet doorademen. Laat het zitten. Doe niet zo stoer. Je bent er zonder kleerscheuren van af gekomen. Je had ook een paar dagen in een politiecel kunnen belanden omdat je die p[politieman een duw hebt gegeven. Uiteindelijk heeft het je geen baht gekost. Dus tel je zegeningen, en laat je niet zo door je emoties meevoeren omdat je in een onmachtige situatie bent beland. Bedenk ook: nooit met alcohol achter het stuur, ook niet las dat in Thailand mag. Dat je al langer dan 5 jaar een Thai rijbewijs hebt, doet daar niets aan af. Hanteer eigen principes, niet die van Thai. Per slot van rekening doen die jou in vervelende situaties belanden. Toch?

 18. jo zegt op

  gewoon niet drinken en netjes de helm opzetten ook beter voor eigen veiligheid met 2 flessen bier kom je in nederland boven 0.5 m misschien niet misschien wel 200 bath voor geen helm op moet minstens 2000 bath worden zou heel wat doden schelen.

 19. Marcel zegt op

  als je wilt doorzetten een advocaat nemen,maar ook dat is een loterij.Als proces kan het jaren duren voordat het voorkomt.Mijn conclusie na 22 jaar thailand:forget it!!!!

 20. Peter zegt op

  Reactie voor Mark. Het wordt nooit beter! Het is zoals het is, en het blijft zoals het was. Je bent bij problemen in Thailand altijd op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.

 21. fred zegt op

  U komt er nog wel achter dat Thailand helemaal geen veilig land is. Ik voel me hier al bij al veel onveiliger dan in Europa. Thailand is een corrupte militaire dictatuur en geen rechtstaat. Je weet hoe iets begint maar nooit hoe het gaat eindigen.
  Ik blijf het herhalen U heeft hier geen enkel recht maar alleen maar plichten zelfs als U hier al 25 jaar woont.

 22. Eric zegt op

  Hoe rot (ik zeg het netjes) het ook is: laat gaan…..

  Denk zo: je hebt een agent een (flinke) duw gegeven. En je hebt niets hoeven betalen. Uiteindelijk.

  Het systeem kun je niet veranderen, vergeet “trots” en “principekwestie” en uiteindelijk heb je toch je zin gekregen: 0 baht betaald en duidelijk je ongenoegen laten merken. Zonder consequenties.

  Mijn advies: meer zul je niet bereiken: laat het gaan.

 23. s vanschooten zegt op

  Zolang de politie een mager loontje heeft houd je dit in stand!!!

  • Roland zegt op

   Ze zijn toch niet verplicht om bij de “politie” te gaan?

 24. Stefaan zegt op

  Twee biertjes is een grensgeval. In jouw plaats had ik mij niet zo “heftig” opgesteld. Als je te horen krijgt dat het 20000 Baht zal kosten … dan begrijp ik je frustratie.
  Als je vraagt naar de naam van een agent besef je hopelijk dat hij zich daarmee bedreigt voelt.
  Je gaf een duw aan de agent ?? Dat wordt nergens getolereerd.
  Je wordt gevraagd op de vangrail te gaan zitten, maar je weigert. Are You serious?
  Doe normaal man.
  Nogmaals, je frustratie om een corrupte agent die 20000 Baht vraagt, is wel terecht.

 25. Paul zegt op

  Vorig jaar in Bangkok staande gehouden op sukhumvit met 4 motors hun uitleg was we reden rechts te snel 3 motors zonder nummerplaat een motor vignet vervallen en ja door het Roode licht gereden na 20 min discussie mochten we verder rijden . En we hebben niets betaald maar het is niet altijd zo soms moet ik ook iets betalen . In cambodia als ik kan stop ik niet meer gewoon verder rijden maar lukt niet altijd

 26. Yan zegt op

  Tja, het zal niet veranderen, laat staan verbeteren. Een politieman op rust vertelde me dat “agenten” tot 2 miljoen baht betalen om in Pattaya te mogen “werken”…Dat zegt genoeg zeker?….En diegenen die verantwoordelijk zijn, in hogere regionen, voor het bestrijden van corruptie, kunnen hun enorme rijkdom niet verklaren…Dat zegt ook genoeg zeker?…

 27. Hans Aling zegt op

  Zoals vele mensen reageren,het heeft geen zin, ik ben aangehouden voor te hard rijden, 400 bath, ik klaag niet hoor,omdat ik fout was, maar even daarvoor kwam een Thai mij voorbij zigzaggend over de weg en reed dus nog sneller, hij kon doorrijden. Dit is Thailand ,in mijn dorp is een groep jongeren, die op en neer rijden op de dorpsweg met een zeer hoge snelheid,hun uitlaat is aangepast, zeer luid, geen helmen en geen? verzekering of rijbewijs. Geen politie te zien, 1 politieman voor 10000? burgers, die controleert visum van farang en mensen die gokken, want daar verdient hij aan.Wat kunnen we hier aan doen ? Gewoon blij zijn [sarcastisch] dat we hier mogen wonen.

 28. hans zegt op

  Aanvullend op wat ik al eerder schreef nog even dit: corruptie valt of staat met mensen die betalen, niet met de mensen die trachten te ontvangen.

  Eduard is anti-corruptie maar woont al 25 jaar in een land waar corruptie niet werkelijk wordt bestreden.
  Dit laatste is geen nieuws, tenzij je leven zich onder een halve cocosnoot afspeelt.

  Eduard had ook kunnen opteren voor het alternatief, het gerecht haar beloop laten gaan.
  In Pattaya betekent dat op maandag of dinsdag voorkomen, je zaak bepleiten en hopen op wat clementie.
  Het probleem waarmee je wordt geconfronteerd bij die keuze is dat je, tot het de rechter belieft je te horen (en dat is altijd na het weekend) je op kosten van de gemeenschap gaat overnachten in 1 van de lokale door de politie gerunde faciliteiten.

  Dat vooruitzicht heeft Eduard veranderd van een anti-corruptie lobbyist in een betaler en iemand die profiteert van de geldende corruptie.

  Eduard heeft 1 geluk, hij is niet alleen. Gringo heeft de zonde begaan, en ikzelf heb ook het 10,000 baht offer gebracht. Er zullen er nog wel een paar zijn denk ik.

  Ook ik heb beweerd dat ik maar 2 flesjes bier op had (terwijl het er eigenlijk 4 waren en ik dus gewoon niet op de brommer had moeten stappen).
  Wel bleef ik ten alle tijde beleefd en vriendelijk. Ik wist dat ik fout was en ik ben groot gegroeid onder het motto van “wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten”.

  Tegenwoordig laat ik mij dus heerlijk met een GrabTaxi halen en brengen. Dat voegt circa 700 baht toe aan het onkostenplaatje van de avond en is dus een uitstekend alternatief voor een 10,000 baht offer.

 29. eduard zegt op

  Leo th. heeft gelijk dat er toen een stuk werd geplaatst door ene ,eduard,, dat was een vriend van me ,die zijn verhaal kwijt wou en ik gaf hem toestemming om dat via mijn account te doen, dus was ik niet. Vele reactie s en mijn dank.Wil nog wel even ter aanvulling vermelden, dat ik het kwaadste ben,omtrent het feit ,dat ik de eerste keer in die trechter moest blazen, terwijl je in de auto zit, mijn adem de trechter nog niet eens benaderd had en hij al zei:,, je bent dronken.Tevens de 2 flessen bier die ik gedronken had was in 4 uur tijd, ertussen door nog een sodawater en en jus d orange. Je mag 0,05 blazen met een 5 jarig rijbewijs, wat ik vergeten te melden ben is ,dat toen ik bij big boss ging blazen op 0.02 zat.Dus ver onder de limiet. Die agent was wel sluw, toen ik op de vangrail moest gaan zitten, dan zag je de tafel niet, door die geparkeerde dure auto s. Als ik daar had blijven zitten was mijn vrouw met 10000 aangekomen en betaald, met 0,02 promille!.Gelukkig ging ik een stukje ,,wandelen,, en zag de big boss, En alles was in orde. In de wet staat dat je 2 keer mag blazen, om de hoogte van de promillage vast te stellen,dus neem geen genoegen met blazen in je auto op de rijbaan.

 30. Paul zegt op

  Wees toch maar voorzichtig met jullie replieken op corrupte politieagenten. Als je leven je lief is en je niet wil koud gemaakt worden voor een appel en een ei, laat ze dan gerust. Zij kennen genoeg individuen die iets willen “bijverdienen” , als ze (de politie) in opspraak zouden komen. Dus: snaveltjes toe, vooraleer je in hotel de houten lepel beland of gedeporteerd wordt. Advokaten kunnen er alleen maar wat aan verdienen zonder dat er effectief iets possitiefs gebeurd. En hou je taai bij de thais !

 31. carlosdebacker zegt op

  Verhaal klopt ni goed, ikzelf ben al 2x tegengehouden, eerste test is om te zien of er alcohol gededecteerd wordt, indien ja moet je gaan blazen in een 2de dat effectief aangeeft hoeveel promille je hebt, max 0.5. Ze kunnen natuurlijk iedereen wijsmaken wat ze willen maar loop daar niet in. Heb zelf een vriend dat moest betalen in het binneland van 1 grote chang te drinken, had maar 1.22 promille, politie maakte hem wijs hier is dat nultollerantie, corruptie weer en geld onder tafel moeten schuiven. Indien onder de 3 promille wat al veel is. 1 nachtje uitslapen en dan rechtbank, kostprijs 5000bath en 6 maand voorwaardelijk.

  • carlosdebacker zegt op

   Was mis 0.22 promille

 32. Chris zegt op

  Je gedrag hangt sterk af van hoe sterk je (houding ten aanzien van corruptie, psychologisch, overtredingsgewijs en wat betreft netwerken) in je schoenen staat of denkt te staan.
  Zoals al vaker op dit blog vermeldt in allerlei verhalen, staan de meeste expats zwak in hun schoenen: zij overtreden de regels (geen helm, te hard rijden, een slokje teveel op, aan de verkeerde kant van de weg rijden enz enz), maken van het betalen van smeergeld niet echt een punt (behalve als het hen teveel lijkt), zijn bang voor de politie en hun dreigementen, zijn wellicht niet goed op de hoogte van de regels en de strafmaat en hebben een zwak netwerk waarin geen enkele Thai zit die hen echt kan helpen als zij denken onschuldig te zijn of teveel moeten betalen.
  Het gevolg is dat de expat zich min of meer gedwongen voelt om aan een kwalijke praktijk van politiefunctionarissen ‘mee te werken”. Velen hebben het opgegeven om voor hun rechten op te komen, eenvoudigweg omdat men de stellige indruk heeft dat er nooit recht wordt gedaan.
  Een van de manieren om hier toch verandering in te brengen is het opbouwen van een netwerk binnen de Thaise samenleving waarin wellicht ook Thais voorkomen die op een meer rechtvaardige manier met de politie omgaan.

 33. Tino Kuis zegt op

  Daar komt nog bij dat die blaastesten niet echt betrouwbaar zijn. Ze geven vaak te hoge waarden aan. Alleen een bloedonderzoek geeft een goede beoordeling van het alcoholgehalte in je bloed. Zie dit (lange) verhaal:

  Five Reasons to Question Alcoholic Breath Tests

  https://www.nytimes.com/2019/11/03/business/breathalyzer-investigation-takeaways.html?searchResultPosition=1

 34. ferry zegt op

  heel simpel . de agenten werken in opdracht van de big boss. die steekt de centen in zijn zak en belooft de agenten dat zij hogerop kunnen komen met zijn hulp. dus aub niets aanvangen met bewijzen want je maakt de thai niet kwader dan wanneer je met bewijzen komt. kijk uit want als je te lastig wordt dan kunnen zij zomaar drugs in je huis vinden en dan ga je 20 jaar zitten.

 35. sjonnie zegt op

  Als je de juiste contacten hebt, krijg je per “line” de plek waar controles worden gehouden per dag….

 36. eduard zegt op

  Hai Sjonnie, kan je mij niet toevoegen op LINE? Om dit lange verhaal van mij kort te sluiten.Waar het hier om ging is, in je auto blazen en er wordt alcohol gesignaleerd en dan ,,afgevoerd,,worden naar de vangrail,zo slim dat je de big boss niet ziet en dan 20000 vragen en na phonegesprek 10000 wordt, maar de wet niet toepassen omdat je recht hebt om nog een keer te blazen i.v.m. het feit hoogte promillage.Ben er een beetje overheen,maar houdt me wel bezig.En neem de tips ook aan van de meeste om geen maatregelen te nemen. Er was 1 reactie bij, dat ze dan drugs in je huis leggen en dan 20 jaar weg bent, geloof het zomaar. Gegroet.

 37. Thailander zegt op

  Ik had paar weken terug 1000 bath voor het niet bij me hebben van het internationale rijbewijs aan mijn broek. Motorrijbewijs uit Nederland was amusant voor ze maar ik moest wel dokken.

  Overkwam me eerder in mijn zwembroek uiteraard toen ook internationale rijbewijs ook niet bij me en toen was het 500 bath.
  Onderhandelingsruimte 0,0


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website