Een Thais huwelijksbootje

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
15 november 2017

Het is nog steeds regentijd in Thailand en zoals gewoonlijk ondervinden grote delen van het land nog steeds last van overvloedig water. Dat levert uiteraard allerlei problemen op, maar als er liefde in het spel is, kan geen overstroming daar verandering in aanbrengen.

Dat bewijs ziet u op de foto van een longtailboot, waarop een bruidegom, Arthit Siakaew (26) in vol ornaat te zien is. Hij is op weg naar het huis van zijn bruid, de 22-jarige Somruetai Jaisaen, ergens in de provincie Phichit, om aldaar met haar te trouwen. Het huis waar de eenvoudige traditioneel-Thaise trouwceremonie zou plaatsvinden stond echter in twee meter water, maar het bruidspaar, dat het huwelijk al lang van tevoren had gepland, besloten dat ongeacht de overstroming de ceremonie moest doorgaan.

Niet alleen Arthit ging per boot, want de bruid vertelde, dat ook zij gebruik moest maken van een boot voor een bezoek aan de kapper en een schoonheidssalon voor de make-up. Ook alle gasten werden met een boottocht van 2 kilometer over de overstroomde rijstvelden naar het huis van Somruetai vervoerd.

Van de boot, die Arthit naar het huis van zijn bruid bracht, kan dan met recht een Thaise huwelijksboot worden genoemd.

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Een Thais huwelijksbootje”

  1. quillaume zegt op

    Geweldig, dit moet echte liefde zijn!
    Ik wil het stel ook al krijgen zij er hier niets van mee een gelukkig leven wensen met veel voorspoed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website