Onze lezer Ronny attendeerde ons op deze video van een bizar ongeluk. Hoewel de bestuurder niets te verwijten valt, hij zal de spelende kinderen voor zijn auto niet hebben opgemerkt, is het toch vreemd dat hij niet even stopt om te kijken waar hij over heen is gereden. Of je zou verwachten dat hij toch wel even in zijn achteruitkijkspiegel zou kijken.

Ronny zegt het volgende er over:
Ergens in Thailand. Herinner de video op TB waarbij een bestuurder gewoon over een man reed en daarna zijn weg vervolgde… Hier ook zo een bestuurder.  Kan echter bijna niet geloven dat die niets opmerkt. Let vooral op de kinderen die voor de geparkeerde wagen met iets zitten te spelen want daar gaat het over. 

Video: auto rijdt over spelende kinderen

Bekijk hier de video, let op beelden kunnen schokkend zijn:

[youtube]http://youtu.be/6XXqEqhVu7I[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Bizar ongeluk: auto rijdt over spelende Thaise kinderen (video)”

 1. Erik zegt op

  Hoezo valt de bestuurder niks te verwijten ? Je kijkt toch even wat er voor en achter jouw auto zit, staat, igt ? Hij heeft het niet expres gedaan, dat wl ik aannemen, maar schuld heeft ie en dik ook. Ik hoop dat ze hem alsnog oppakken. Die kinderen kunnen invalide zijn voor de rest van hun leven.

 2. bernard Vandenberghe zegt op

  Gvd… zo typisch thai… met niks of niemand rekening houden, mijn auto is mijn recht… om van te kotsen.

  Ziezo, dat is er uit. Dit is een van de redenen waarom ik deze maand voorgoed terugkeer naar Europa, ik wil niet veralgemenen maar dergelijke zaken zie je hier toch meer dan ergens anders.

 3. john zegt op

  Gvd …wat triestig om dit te zien , onschuldige kinderen …..typisch thai Hoe kan dit nu in godsnaam gebeuren . En dan nog gewoon doorrijden ook ….Heeft die chauffeur dan geen gevoelens of geen hersens ..?
  Die moet toch voor de rechtbank komen zeker … , een tip voor de politie en t’is in orde ….
  Heel jammer voor die onschuldige kindjes .

 4. Farang ting tong zegt op

  Verschrikkelijk om te zien, om kotsmisselijk van te worden, ik kan mij hier ook ontzettend kwaad over maken, maar ik toch geloof niet dat het met opzet gebeurd, het is naar mijn bescheiden mening een mengeling van veel factoren.
  Zoals als wij allemaal weten, over het algemeen stelt een Thais rijbewijs geen reet voor! De meeste zijn eigenlijk niet geschikt om auto te rijden, en dan kopen ze ook nog eens zo’n grote bak waar ze zelf nog maar net boven het stuur uit komen.
  Deze sukkel dacht bij het weg rijden ook niet hè ik rij ergens over heen ik ga is effe kijken wat dit nou was, en God zal het weten had hij ook nog een stuk in zijn kraag of een pilletje op, want dat is ook Thailand, plus de onverschilligheid en het egoïsme in het verkeer.

  En daar komt nog bij dat in veel landen de infrastructuur is aangepast aan het verkeer, dus bv zoals in Nederland stoepen, waar kinderen op kunnen spelen, en niet zoals hier in dit filmpje waar die ukkies vlak voor een auto zitten te spelen, en waar zijn die ouders die hun kindje moeten leren niet voor een auto te spelen.

  Als je dat alles bij elkaar optelt zit een ongeluk als dit in een klein hoekje.
  Het is wel extreem in Thailand, dat zie je ook weer aan dat ongelukken tijdens de dangerous days, maar ook in Nederland is het tegenwoordig van de gekke zoals gisteren een kl ..zak met 180 kilometer per uur langs wegwerkers scheurde en deze mensen moesten springen voor hun leven.

  Zulke mensen zoals in die video moeten ze op zijn minst voor hun leven een rijverbod geven, maar nee we doen niks, of ze krijgen een paar uur taakstraf. En die kindertjes? hopelijk hebben ze in hun volgend leven meer geluk!

 5. Rob Piers zegt op

  De video heb ik NIET bekeken. Uit de tekst blijkt genoeg, beelden hoeven dat niet te ondersteunen. Vraag me af waarom zo’n video (ook al heb ik hem bewust niet gezien) door de redactie op TB wordt geplaatst. Uiteraard sluit ik mijn ogen niet voor wat erop de wereld (dus ook in Thailand) gebeurt. Denk een beetje aan sensatie-zucht en dat lijkt me niet te passen bij TB.
  Net als bij een video (lange tijd terug) waarbij een pick-up uit de bocht vloog met als triest resultaat een aantal doden. Dat had voor mij ook niet gehoeven.
  Tot slot: helaas komt het doorrijden na zo’n zwaar ongeluk ook in de westerse wereld (waaronder Nederland) voor!!

  • Khun Peter zegt op

   Beste Rob, de beelden gaan door merg en been. Ik heb wel even nagedacht of ik het wel of niet zou plaatsen. Heb er uiteindelijk voor gekozen om het toch te doen want Thailandblog laat niet alleen de leuke kanten van Thailand zien. Dit filmpje is door Thai zelf op sociale media (Facebook) geplaatst, ik denk voornamelijk als waarschuwing en niet voor sensatiezucht.
   Overigens kan dit soort ongevallen overal ter wereld gebeuren. De boodschap is vooral: pas op voor spelende kinderen. Ik hoop dat na het zien van deze beelden, in iedere geval de expats in Thailand, voortaan even voor en achter hun auto kijken alvorens ze wegrijden. Misschien heeft Thailandblog er dan ooit aan bijgedragen dat een kind hetzelfde lot bespaard is gebleven.

   • Rob Piers zegt op

    Hoi Kuhn Peter,
    De boodschap: let goed op wanneer je in je auto stapt, kan ik begrijpen. In dat verband is het altijd goed aan dit soort ongelukken aandacht te blijven besteden, ook op Tb. Dat waardeer zeer aan jullie blog!
    Neemt niet weg, dat die boodschap zonder het filmpje ook wel overkomt (althans: dat hoop ik).

   • Cú Chulainn zegt op

    Beste Rob, ik weet onderhand dat er weinig negatiefs over Thailand mag worden geschreven op TB, koste wat het kost moet de glimlach hoog worden gehouden. Dat je stelt dat dit ook in Nederland kan gebeuren klopt natuurlijk, de NL politie is er niet op iedere straathoek,, alleen zal de NL politie er dan ook van alles aan doen om de dader te achterhalen. Weet je dat er zelfs in Duitsland zoiets bestaat als “Fahrer Flucht”? Dat wil zeggen dat je strafbaar bent bij zelfs een aanrijding? Dat als iemand de aanrijding gezien heeft terwijl jij doorrreed, en iemánd geeft je gegevens (bijv.kenteken) door aan de Duitse politie, dat de kans zeer groot is dat je kort daarop door de politie opgepakt wordt? Doe nu a.u.b. niet zo dat er in Nederland of elders in Europa ook zo gereageerd zou worden want dat is het niet.
    Als je ziet hoe de Thai maar ook jij als farang werkelijk de straat moet over rennen om maar niet aangereden te worden.

    Moderator: tekst verwijderd heeft niets met het onderwerp te maken.

   • top martin zegt op

    Beste Kun Peter. Dit is ook een deel van Thailand, Maar het kan ook in een ander land gebeuren. Ik vind jouw beslissing korrekt dit in TL-blog te plaatsen.
    Achteraf is het gemakkelijk praten. Maar ook de ouders hebben vaak schuld. Hun kroost speeld aan water of op de openbare weg etc. en zij weten zelfs vaak niet waar ze zijn.

    Dit als reden te noemen om Thailand te verlaten lijkt me overdreven. In alle landen ter wereld worden autos willens of onwetend gebruikt om mensen te doden. Of iemand onoplettend wordt overreden of wordt dood geschoten bij een bank overval met autos. Waar is het verschil ?.

  • Sir Charles zegt op

   Niemand zal je willen tegenspreken dat doorrijden ook in Nederland helaas voorkomt echter kan je mededelen dat wanneer zoiets afgrijselijks plaatsvindt in Nederland het hele land in rep en roer is, het zal het gesprek van de dag zijn op straat, op het werk of waar dan ook. Benevens dat weet ik zeker dat er alles aan gedaan zal worden om de doorrijder te pakken te krijgen om vervolgens voor het gerecht te dagen om daar zijn/haar verantwoording afteleggen.

   Actualiteiten- en praatprogramma’s op radio en tv zullen over elkaar struikelen om gasten uit te nodigen die over het genoemde voorval hun mening willen geven en sociale media op het internet zullen bol staan omdat een ieder zijn afschuw er over wil uitspreken echter niemand zal het willen ‘vergoelijken’ door te zeggen dat zoiets niet alleen in Nederland voorkomt maar ook in Thailand.

 6. Farang ting tong zegt op

  @Rob, Ik vind het juist goed dat Thailandblog ook dit soort video’s toont, ben het met je eens dat er ook een vleugje sensatie-zucht bij komt kijken, maar ik denk toch dat het goed is dat door dit soort video’s ook de misstanden van het land worden aangetoond, en ik denk ook dat het gemeende reacties zijn die de mensen hier plaatsen, en niet die van sensatie zoekers zijn.
  Zo is het uiteindelijk ook met het nieuwsjournaal, hier zie ook dit soort filmpjes, en als je zelf dan ook een mening wilt geven , vind ik wel dat je het ook zelf gezien moet hebben, zien is geloven!
  Maar ik respecteer wel jou goedbedoelde mening hierin, en ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook getwijfeld heb om te kijken, vooral omdat het om kinderen gaat.
  Maar sensatie-zucht vind ik niet van toepassing in dit geval, dat is als je echt naar dit soort video’s gaat zitten surfen, dan ben je echt op zoek om je zelf te kunnen verlekkeren aan de aan jou getoonde beelden.

 7. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste TB Bloggers

  Het filmpje heb ik van een Thaise vriendin haar FB.
  Ik heb er toen niet echt aandacht aan besteed, of op de details gelet en dacht automatisch aan Thailand gezien de bron.
  Echter, nu ik het al verschillende keren bekeken heb, ben ik niet helemaal zeker meer of het wel 100 procent vaststaat of dit wel in Thailand is.
  Ik kan hier op mijn laptop ook de nummerplaat niet ontcijferen, of de bestuurder zien zitten en heb dus redenen om te twijfelen.

  De reden van mijn twijfel

  Het kan Thailand zijn indien de bestuurder al in de wagen zat, want we zien niemand instappen langs de bestuurderszijde.
  Kan best en verklaart waarom de wagen zo snel vertrekt nadat de man met de schop klaar is (als die al is ingestapt natuurlijk).

  Zat er niemand in de wagen, en is de man met de schop de vermoedelijk bestuurder, dan is hij dus langs de bestuurderskant ingestapt en die zit dan links. Wat wil zeggen dat er rechts gereden wordt.
  Zou dus best vb Laos of Cambodja kunnen zijn.
  In ieder geval vertrekt hij dan wel zeer snel na het instappen of is er misschien een andere bestuurder die al klaar zat.

  Indien dit laatste juist is (rechts rijden) mijn excuses dan omdat ik schreef ” Ergens in Thailand” want het kan dus ook vb Laos of Cambodja geweest zijn. Deze fout is dan mij aan te rekenen want de redactie ging verder op mijn informatie.

  Indien iemand uitsluitsel kan geven waar dit is dan lees ik het graag want voorlopig geraak ik er niet echt uit.

  Maar uiteindelijk is het eigenlijk maar bijzaak of het nu Thailand, Laos of Cambodja is, want het maakt natuurlijk geen verschil voor de ernst van dit ongeluk.

  • Khun Peter zegt op

   Ronny, bedankt voor je toelichting. Voor de boodschap maakt het niet veel uit, want dit kan overal gebeuren. Loop even om je auto heen als je instapt. Kinderen zitten in hun eigen wereldje en zien geen gevaar.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Khun Peter,

    Dat is inderdaad zo.
    Spelende kinderen leven in hun eigen fantasiewereld afgesloten van de werkelijkheid rondom hun.
    Komt daarbij dat kinderen echt nog op straat spelen en dat ze zich dan soms net in de dode hoek van de chauffeur bevinden.
    Wij als volwassenen dienen hier rekening mee te houden.
    Extra opletten is dus de boodschap.

    • Pim zegt op

     Ik twijfel of dit in Thailand is .
     Maar doet niets ter zake .
     Zelf heb ik een pick up waarbij als ik instap altijd even om dat ding omloop omdat er achter mij een motorfiets dicht bij kan staan bij het uit parkeren die ik niet in de spiegel kan zien .
     Dat heb ik mijzelf aangeleerd ,wegens de problemen die je dan in Thailand kan krijgen sinds een Nepalees voor zijn kledingzaak zijn motorfiets had geparkeerd dat je hem niet kon missen .
     Hij vloog naar buiten om schadevergoeding voor een niemendal .
     Ik spuugde op de schade en haalde het weg ,het was vogelpoep .

  • kees 1 zegt op

   Beste Ronny
   Ik vind het weinig uitmaken waar het gebeurd is. Wel dat het gebeurd is.
   Ik schrok me rot toen ik het filmpje zag. En vroeg me direct af kan mij dit ook gebeuren?
   Kijk ik altijd voor mijn auto voor dat ik weg rij? Ik moet eerlijk zegen dat ik dat niet doe.
   We hebben maar een klein autootje het zou me zeker op vallen denk ik
   Wat dat betreft ben ik blij dat ik de video gezien heb en zal er in het vervolg beter opletten.
   Ben gisteren voor de tweede keer opa geworden van een mooi meisje
   Ik ben er denk ik extra van geschrokken

 8. Louis Van Damme zegt op

  Natuurlijk moet die dat gevoelt hebben, de auto gaat gewoon omhoog. Volgens de opname blijkt dat de kinderen niet gekwetst zijn, hoewel hij over een van de kinderen gereden is met het linker achterwiel.
  Op het einde gaat een van de kindjes toch liggen ??? Ik veronderstel dat de dader intussen wel gekend is.

 9. peter zegt op

  Tsja, in Thailand of ergens anders.
  Direct afgeven op Thaise mensen is natuurlijk het makkelijkst.
  Inderdaad zie je niemand instappen.
  Misschien was het wel helemaal geen Thai?
  Misschien was het wel een Farang
  wie zal het zeggen?

 10. Marco zegt op

  Heel treurig wat hier gebeurd alleen jammer dat iemand dit in zijn reactie gebruikt om de hele Thaise samenleving onderuit te schoppen samen met de rijke farangs.
  Deze persoon meent ook te weten dat alle expats en gepensioneerden bevooroordeeld zijn .
  Persoonlijk zie ik niet in wat dat met het filmpje te maken heeft.

 11. Roland zegt op

  Staat er dan niemand bij stil hoe het is afgelopen met het jongetje dat als dood op straat bleef liggen??

 12. Roland zegt op

  Is er dan niemand die zich hier afvraagt hoe het achteraf is afgelopen met het jongetje dat op straat is blijven liggen?
  Ik hoop maar dat hij geen ernstige inwendige letsels heeft opgelopen.
  Het toppunt is dat mijn Thais gezelschap dat hier bij mij aanwezig is durft in twijfel te trekken dat dit in Thailand is gebeurd.
  Overigens kan ik uit dit artikel ook niet afleiden (aantonen) dat dit wel degelijk het geval is.
  Weet de redactie waar en in welke Thaise provincie dit ongeval is gebeurd?

  • top martin zegt op

   Volledig korrekte vraag van jouw en dekt zich met mijn vraag beste Roland. Als een 1.2 ton truck over een kinder lichaampje rold, lijkt me de uitkomst gemakkelijk te raden. Hier hoop ik maar, dat ik ongelijk heb.
   Ook ik stop vaker als ik een telefoontje krijg in de auto. Maar ik zie niemand (ook ik niet), die dan uitstapt en om zijn auto loopt. Dat mag dan wel juist zijn, maar ook het gezivilizeerde Europa doet dat niemand ?.
   Dat is mee een van de reden, dat o.a. in Europa geraden wordt bij het uitstappen uit een bus, achter de bus over te steken. Daarbij heeft de bus een veel betere kijk op de weg als een Pick-up truk.

 13. bernard Vandenberghe zegt op

  Ik heb helemaal in het begin gereageerd en inderdaad gezegd dat het egoisme en het met niets of niemand rekening houden van vele Thai in het verkeer een van de redenen is waarom wij Thailand verlaten, dit ter zijde.
  Ik stel wel vast dat de reacties nu allemaal spreken over het al dan niet rond je auto te gaan kijken als je vertrekt… maar daar het helemaal niet om: de bestuurder voelt (uiteraard) dat hij ergens over rijdt (zie de bewegingen van de auto) , hoort misschien zelfs de kinderen roepen (veronderstelling) maar vertikt het gewoon van te stoppen en te gaan zien wat er aan de hand is. Een ongeval kan gebeuren, overal ter wereld, maar ontvlucht je verantwoordelijkheid niet.

  • Roland zegt op

   Dat is het hem nu juist, verantwoordelijkheidszin??? Je slaat de spijker op de kop met je opmerking, echter dat woord (verantwoordelijkheid) staat niet of nauwelijks in het Thaise woordenboek.
   Althans de inhoud van dat begrip ontgaat de meerderheid van de Thais. Als je het met hen over verantwoordelijkheid hebt kijken ze je vreemd (eigenlijk verdwaasd) aan. En beetje als “waar heeft die farang het eigenlijk over”…

 14. Pim zegt op

  Ik heb zoiets meegemaakt en wilde de dader achtervolgen op een snelle motor om het kenteken op te nemen
  Mijn buren en ook anderen hielden mij tegen .
  Bemoei je er niet mee was hun advies en trokken de sleutel uit mijn motor .
  Geestelijk zit ik er nog wel mee af en toe .
  De troost is dat mijn buren mij wilden redden om geen stomme dingen te doen in hun cultuur .
  Het was schokkend om te zien dat de dader nog eenmaal over het lichaam ging in de achteruit om zeker te zijn dat deze dood was .
  Niemand mag zich bemoeien met dat soort zaken als je AOW wil halen in Thailand anders mis je 500 ,- Thb per maand .
  Helaas is de man met het geld van vele ouderen er vandoor .
  In Ubon Ratcathani is de persoon met het geld ervandoor gegaan .
  Ook de opbrengst van de rijst is nog niet uitgekeerd .
  Nu dwaal af van het onderwerp ,dus stop ermee .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website