De Airports of Thailand (AOT) organisatie gaat onderzoeken hoe een online shop cosmetica van originele merken tegen zeer lage prijzen aanbiedt, waarvan verondersteld wordt, dat die artikelen in beslag genomen zijn van reizigers bij de checkpoints op Suvarnabhumi luchthaven van Bangkok.

Aanleiding was een forumdiscussie op Pantip, waarin iemand een screenshot van de online shop toonde en zich afvroeg of het wel eerlijk was, dat soms duur gekochte cosmetica in beslag genomen wordt en daarna doorverkocht. “Ik moest mijn make-up remover inleveren bij de controle en nu begrijp ik, dat het luchthavenpersoneel die spullen gewoon doorverkoopt. Klopt dat wel? ”.

Het is al jaren zo, dat het passagiers alleen toegestaan is om vloeistoffen in flesjes, flacons, e.d. van maximaal 100 ml mee te nemen in hun handbagage. Volgens de directie van de AOT worden die goederen verzameld en vernietigd en hij gaat dus onderzoeken of het waar is, dat luchthavenpersoneel betrokken is bij doorverkoop.

Ik vond het nogal naïef te denken, dat die in beslag genomen goederen inderdaad vernietigd worden. In Thailand weet men daar wel raad mee. Coconuts Bangkok weet te melden, dat het al jaren “normaal” is, dat deze parfums, lotions, shampoo’s en zelfs deodorants op rommelmarkten te koop zijn. Hier in Pattaya zie ik regelmatig verkopers van gerenommeerde merken parfums op straat, die ook best uit deze handel kunnen komen.

Toen de regel nog nieuw was, is het mij ook overkomen. We maakten een trip naar Bali en mijn vrouw moest een paar flacons uit haar handbagage in een container (een soort melkbus, zeg ik maar) deponeren. Ik heb dat voor haar gedaan, maar niet voordat ik de inhoud er eerst uit had laten lopen. Ik had toen al het idee, dat als mijn vrouw die gekochte lotion niet mag gebruiken, dan niemand niet.

Bron: Coconuts Bangkok

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Op luchthaven in beslag genomen cosmetica online te koop”

 1. jowe zegt op

  Op binnenlandse vluchten heb ik het meerdere malen gezien.
  Daar gaan ze soms zelfs moeilijk doen over een nagel-knippertje in de handbaggage.

  Nadat iedereen was ingechecked zag ik ze de buit onderling verdelen.

  • rob zegt op

   Uit vrij betrouwbare bron, medewerkers op Schiphol, vernomen dat dit dus in Nederland ook gebeurt. Niet dat het verkocht wordt in winkels maar wel dat de buit niet vernietigd wordt maar onderling verdeeld.

 2. Hélène zegt op

  Ik snap dat het niet leuk is, maar we weten dat je niet meer mag meenemen in je handbagage.
  Ik heb dan toch liever dat die mensen ( die toch al weinig verdienen) er liever gebruik van maken of zelfs aan verdienen dan dat het wordt vernietigd). Een gemiddelde fles parfum kost toch 60,00 € minimaal. Dat kunnen zij nooit betalen. Dan is het toch alleen maar leuk dat zij ook een flesje Chanel, Chloé etc op kunnen doen.

  • Nicole zegt op

   Parfumflesjes, zijn in de regel niet groter dan 100 ml. misschien enkele uitzonderingen.
   Meestal is het lotion die over die limiet heengaan, of showergel of shampoo.

 3. Johan zegt op

  Wat mij nou verbaasd is dat er bij passagiers niet toegestane goederen in beslag worden genomen ,er is zoveel informatie beschikbaar over wat je wel en niet mee mag nemen in je handbagage maar ja als je laks bent moet je niet piepen als het veiligheidspersoneel zijn werk gewoon doet , veiligheid is belangrijker dan een nagelknippertje van 1 euro.Daarbij vraag ik mij af of er echt zoveel in beslag wordt genomen dat men er een handel mee kan beginnen.

  • Nico zegt op

   Over veiligheid valt niet te twisten, maar inderdaad is de hoeveelheid die in beslag genomen wordt behoorlijk groot. Ik zag een soort golfkarretje die spullen op Don Muang Airport, ophalen en daar stonden toch een hele behoorlijk hoeveelheid, keurig in doorzichtige plastic zakken, vol met scharen, messen en heel veel deodorant en inderdaad shampoo flessen.

   Als dat de “omzet” is van één dag, dan kunnen ze daar inderdaad wel een markt mee vullen.
   Dan ben ik het met Héléne wel eens, om de opbrengst te verdelen in plaats van te vernietigen.
   Maar ja Thai’s hé. De baas verkoopt het en de rest krijgt …………..niets.

   Groetjes Nico

 4. TH.NL zegt op

  De Airports of Thailand (AOT) organisatie gaat onderzoeken hoe een online shop cosmetica van originele merken tegen zeer lage prijzen aanbiedt, waarvan verondersteld wordt, dat die artikelen in beslag genomen zijn.
  Daar gaat het artikel over en gelijk zetten een aantal lezers van dit blog weer een roze Thailand bril op en verdedigen deze vermeende overtreding die de Thaise AOT aan het onderzoeken is.
  Als het zo is dan is en blijft het een overtreding van mensen waar je dit juist niet van verwacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website