Hoe onthullend kan een interview zijn, zonder dat de geïnterviewde zich daarvan bewust is.

Niphon Panmongkol, hoofd van het Army Engineer Department, bevestigt wat velen al eerder zeiden: de kanalen in en om Bangkok zijn zwaar verwaarloosd. En de huidige baggerwerkzaamheden komen aan de rijkelijk late kant. Maar Niphon uit geen enkel woord van kritiek.

In een mini-interview met Bangkok Post vertelt hij dat zijn afdeling bezig is het Khlong Nang Taen kanaal te ontdoen van waterhyacinth en ander onkruid. Groot materieel heeft de AED blijkbaar niet, want: ‘We have to use a backhoe to both deepen and widen the canal so it can receive more water run-off from the North that will be driven out to the sea via the Thai Chin river.’

Khlong Nang Taen is een van de vier kanalen die door de AED worden uitbaggerd. De andere drie moeten nog aan de beurt komen: Khlong Song Khanong, Khlong Lat Thapa en Khlong Lat Ngew Nai.

Ten zuiden van Bangkok, in de provincie Samut Sakhon, staat Khlong Ma Horn op het programma.

www.dickvanderlugt.nl

1 reactie op “Leger baggert verwaarloosde khlongs uit”

 1. teun zegt op

  uitbaggeren als de overstromingen er al zijn? doe dat buiten regenseizoen. het is overigens niet alleen een probleem in BKK, maar in heel Thailand zijn sloten, beken, rivieren, kanalen etc. volgegroeid.

  maar BKK spant de kroon: het regent immers al maanden en pas nu het water bij BKK vanuit het noorden is aangekomen, gaat men:
  1. gaten in ” dijken” dichten (NB. die gaten zijn er al langere tijd overigens)
  2. sloten, rivieren, beken uitbaggeren en van begroeiing ontdoen.

  allemaal veel en veel te laat.

  wanneer komt er hier zo iets als ” rijkswaterstaat” ? die de regie en controle landelijk aanpakt. in 2010 was men al gewaarschuwd, maar er gebeurde weinig tot niks. ik ben bang dat men ook nu zal denken: dit was het ergste in 50 jaar dus dat zal wel niet gauw meer gebeuren.

  en dan zal blijken dat regenseizoen 2012 nog een tantje erger wordt…. of anders 2013.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website