Wenen is nog steeds de beste stad om in te leven. Voor de achtste keer op staat de Oostenrijkse hoofdstad boven aan de lijst die jaarlijks wordt opgesteld door adviesbureau Mercer.  Op de lijst staan 231 hoofdsteden van over de hele wereld. Bangkok scoort niet erg hoog en staat op plek 131.

De steden worden gerangschikt op diverse aspecten zoals politieke stabiliteit, gezondheidszorg, criminaliteit, onderwijs en infrastructuur.

Amsterdam staat op de twaalfde plaats. Brussel daalde zes plekken naar plaats 27, vanwege de terroristische aanslagen van vorig jaar. De hoogstgeplaatste Aziatische stad is Singapore op plek 25. Helemaal onderaan staat de Iraakse hoofdstad Bagdad, die al jaren wordt geteisterd door aanslagen.

Steden met de hoogste kwaliteit van leven

 1. Wenen
 2. Zürich
 3. Auckland (Nieuw-Zeeland)
 4. München
 5. Vancouver
 6. Düsseldorf
 7. Frankfurt
 8. Genève
 9. Kopenhagen
 10. Basel

Bron: Mercer.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Wenen prettigste stad om in te wonen maar Bangkok scoort slecht”

 1. Slagerij van Kampen zegt op

  Dat Bangkok zo laag scoort verbaast me helemaal niets. Ook van andere Thaise steden hoef je niet veel te verwachten. Wat Thailand ook te bieden mag hebben, stedelijk schoon valt daar beslist niet onder. Houdt u van architectuur: wat gaat er boven Europa? Cultuur met een grote C, geschiedenis bewaart in architectuur: blijf dan maar liever hier. De tempels en paleizen in ons Thailand? Heb altijd iets gehad van: wat is het nu? Kitsch of kunst? Er zijn er zeker enkele mooie. Teakhout tempels bv. Maar het meeste schittert alleen maar en is vaak bombastisch.
  Het leefklimaat in Thaise steden? Hoeft verder geen betoog. Verder: waar je ook komt en welk provincie stadje je ook maar binnenrijdt: altijd dezelfde lelijkheid. Zelfde soort gebouwen. Ik haal die gebouwen me zelfs in Nederland zo voor de geest. Verder lijkt er van stadsplanning of wat voor planning dan ook totaal geen sprake. Ik denk vaak als ik weer een stadje binnenrijd: zelfs een verfje op die gebouwen zou al een hoop verbeteren. Ach laat ik maar ophouden. We zien het allemaal toch?

 2. John zegt op

  Ik persoonlijk vind BKK wel een fijne stad om te wonen.
  Alles verkrijgbaar, meestal binnen handbereik.

 3. Christiaan H zegt op

  Dat Wenen de prettigste stad is om te wonen, kan ik beamen. Ik ben daar erg vaak geweest. De stad is mooi en netjes, het openbaar vervoer optimaal en, als je de weg weet, kun je je uitstekend vermaken.
  Amsterdam zag ik achteruit gaan en dat is ook mijn ervaring, als ik weer eens in Nederland ben.
  Bangkok wordt naar mijn mening wat ondergewaardeerd

 4. Michel zegt op

  Ik denk dat het heel veel met persoonlijke voorkeur te maken heeft. Ik zou voor mijn verdriet niet in Amsterdam of Singapore willen wonen. Van de top 10 steden zou voor mij enkel Auckland een overweging waard zijn.
  Bangkok vind ik zelfs 1 van de beste steden die ik ken. Alles bij elkaar, veel variatie en redelijk gemoedelijk. Ook is Bangkok 1 van de weinige steden die nog enigszins betaalbaar zijn om te wonen.
  Vooral in Europese steden zijn de prijzen voor een woning haast onbetaalbaar, tenzij je in de sloppenwijken, zoals de Bijlmer of Slotermeer wilt wonen.

 5. Jay zegt op

  10 keer liever Bangkok dan boring Wenen maar ik houd ook meer van vrouwelijk schoon dan een fijne operazaal .

 6. Freek zegt op

  Ik ga helemaal mee met Jay. Ik hou van grote drukke steden! Bijna iedere straathoek is anders. 24/7 valt er iets te beleven, mooie en minder mooie Malls, Alles onder handbereik, goedkoop. Beter dan Nederland waar iedere winkelstraat alleen maar bestaat uit Albert Heijn, het Kruidvat, Hema, Bart Smit, Hans Anders, Xenos, en een Marskramer. Saai!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website