Eén van de nieuwste leden van MKB Thailand is Rudolf van der Lubben, eigenaar van The Walker Podologie Co., die praktijk houdt in Jomtien/Pattaya, Bangkok en Chiang Mai. Een mooie gelegenheid om de schijnwerpers eens op zijn bedrijf en zijn activiteiten in podologie te laten schijnen.

Ik zocht hem op in zijn bescheiden kliniek met een doelmatige praktijkruimte aan huis in Jomtien.

Kennismaking

Rudolf is een erkend podoloog en bij de eerste kennismaking straalde hij al een bepaald soort vertrouwen uit. Ja, dacht ik, als ik een probleem met mijn voeten zou hebben, dan ben ik hier aan het goede adres voor een oplossing. Een podoloog namelijk onderzoekt en behandelt problemen en afwijkingen die opduiken ter hoogte van de voet of daar hun oorsprong vinden.

College

De specialist bij uitstek legde mij in een boeiend college uit, dat de voet een zeer gecompliceerd lichaamsdeel is. De menselijke voet bestaat uit 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 spieren en pezen waarmee de bijzonder ingewikkelde bewegingen gemaakt worden om te kunnen lopen. Hij maakte zijn betoog inzichtelijk met een miniatuurmodel van een voet, die alle onderdelen van de voet laat zien. Hij kon met elk onderdeeltje van het model “spelen” om te laten zien wat er fout kan gaan, waardoor een voetprobleem kan ontstaan. Ook verder in het gesprek laat hij het model als een rozenkrans door zijn handen gaan.

Behandeling

Een podoloog onderzoekt de voetklacht van een patiënt, waarbij de focus weliswaar ligt op de voet zelf, maar hij kijkt ook naar de stapbewegingen, die mogelijk aangeven, dat het probleem zich uit in pijn in de enkels, de knieën, de heupen, de nek of de rug. Zelfs hoofdpijnen kunne het gevolg zijn van voetklachten. Aan de hand van een uitvoerige analyse ontwerpt en maakt Ruud v.d. Lubben flinterdunne correctie-zolen op maat, die het probleem moet doen verdwijnen.

Reputatie

The Walker Podologie is al eerder ter sprake gekomen op dit blog. In 2015 namelijk vroeg iemand de lezers om advies voor een voetklacht en in een flink aantal reacties daarop werd zonder uitzondering de naam van de kliniek en van Rudolf genoemd. Zijn kliniek is uniek in Thailand, hij heeft in meer dan 20 jaar ervaring een reputatie opgebouwd, die klinkt als een klok. Van zijn patiënten is 80% Thai, Ruud v.d. Lubben is vrijwel de enige in dit land, die met verstand. van zaken voetklachten analyseert en behandelt. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat artsen in Thaise ziekenhuizen regelmatig patiënten naar hem doorverwijzen.

Kijk voor uitgebreide informatie, ook voor contactgegevens, op de website: www.podiatry-thailand.com

Ook Uw voeten zijn bij de Walker Podologie in goede handen!

6 reacties op “Uitgelicht: The Walker Podologie Co. in Jomtien/Pattaya”

 1. herma zegt op

  Ben het helemaal met de schrijver eens. Ben zelf ook naar hem toegegaan omdat ik nieuwe steunzolen wilde hebben. Eerst per email contact met hem gehad en toen afspraak gemaakt. Het resultaat: ik had last van pijn in mijn schouders/rug en dacht dat het kwam van mijn electrische golftrolley. Ruud maakte mij duidelijk dat mijn oude steunzolen het probleem waren; zij waren bedoeld voor mensen met doorgezakte voeten.
  Hij heeft mij nieuwe steunzolen aangemeten (niet goedkoop, overigens!) en sindsdien heb ik geen last meer van schouder/rugpijn!! En het materiaal wat hij gebruikt is fantastisch; mijn oude steunzolen ‘rieken’, deze dus niet!! Een echte vakman; kan ik van harte aanbevelen!! De prijs is te vergelijken met Nederland.
  Trouwens een engelse vriend van ons is ook bij hem geweest voor hielspoor; ook deze vriend is nu van zijn klachten af!!!

 2. chris zegt op

  Nou ja, overdrijven is ook een vak, zei mijn vader zaliger. (“Uniek”, “vrijwel de enige met verstand van voetklachten”)
  Er zijn naast deze kliniek nog een aantal klinieken (onder de naam chiropracters) in dit land die ongeveer hetzelfde doen. Hoe weet ik dat? Nou, een 8-tal jaar geleden ben ik onder behandeling geweest van een chiropracter en die heeft mij ook flinterdunne zooltjes aangemeten waarvan de ene een fractie dikker is dan de andere.
  Rugpijnproblemen zijn over (te wijten aan het feit dat mijn ene been net iets korter is dan het andere been) en de zooltjes functioneren nog steeds.
  Google gewoon en je vindt veel meer experts op dit gebied, en niet alleen in Bangkok.

  • Pim Hamilton zegt op

   Nou meneer Chris echt weer zo’n Nederlandse opmerking over iemand die u waarschijnlijk helemaal niet kent maar ik kan u verzekeren dat de Hr.v d Lubben een autoriteit is in zijn vakgebied en waarschijnlijk de enige podoloog in Thailand met zoveel kennis van zaken , dus een beetje meer respect zou zeker op zijn plaats zijn en zoals Gringo al aanhaalde je klachten in het Nederlands kenbaar maken is toch altijd veel makkelijker dan in het Thais of Engels.

   • chris zegt op

    Misschien dat u mijn commentaar eens goed moet lezen. Ik twiijfel helemaal niet aan de kwaliteiten van meneer van der Lubben. Maar zeggen dat hij “vrijwel de enige in dit land is met kennis van voeten” is volgens mij ‘lichtelijk overdreven’ om niet te zeggen onwaar.
    Voor de goede orde: elke gerenommeerd ziekenhuis in Bangkok heeft een pediatrische afdeling (https://www.health-tourism.com/pediatrics/thailand-c-bangkok/) en honderden zo niet duizenden mensen in dit land hebben een erkend diploma in voetreflexzone-therapie en voet-acupressuur (al ongeveer 400 jaar oud maar in Nederland nog steeds als als kwakzalverij gezien; weet dit omdat mijn ex een diploma had en mensen behandelde in Nederland). Niet te verwarren met de voetmassage-winkel op de hoek van elke soi hier.

 3. Piet zegt op

  Ik heb Dhr v.v.Lubben jaren geleden al ontdekt, en dank zij zijn voor mij speciaal vervaardigde steunzooltjes heeft hij ook mijn ‘afwijkingen’ kunnen bijstellen…om misverstanden te voorkomen doel ik hier op afwijkingen aan de voeten …aan mijn overige ‘afwijkingen ‘ heeft hij niets kunnen doen ( zou ik ook niet willen)
  Ik kan de Hr v.d.Lubben zeer aanbevelen, is ook gewoon een aardig mens die je graag wil helpen

 4. Fieke zegt op

  Ben ook vroeger bij chiropractor geweest voor nek en rugproblemen.
  Ook accupunctuur gedaan heel lang.

  Nu heb ik sinds 2 jaar steunzolen van bij Ruud en ik kan je zeggen dat mijn nek en rugproblemen volledig verdwenen zijn.
  Ik heb reeds vele vrienden en kennissen over hem verteld en iedereen is zeer tevreden over de resultaten.

  Het hangt natuurlijk ook van het probleem af, niet alles is te verbeteren met steunzolen en Ruud is heel correct, als hij niets kan doen , dan zegt hij dat ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website