Koninklijke DSM in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags: , ,
23 juni 2019

Foto: JPstock / Shutterstock.com

U kent ongetwijfeld de Koninklijke DSM, een bedrijf, dat voortgekomen is uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen in Zuid Limburg. DSM heeft inmiddels enkele honderden vestigingen over de gehele wereld, die actief zijn op het gebied van gezondheid, voeding en grondstoffen voor de chemische industrie.

Thailand

Ook in Thailand is Royal DSM actief en onlangs werd er in Bangkok een nieuw kantoor geopend met de bedoeling haar business in dit land te versterken en uit te breiden, bouwend op een reeds 30-jarige aanwezigheid. In een persbericht zegt DSM: “Als een doel- en prestatiegericht bedrijf wil DSM haar aanwezigheid in Thailand uitbreiden met duurzame, innovatieve oplossingen die niet alleen de betrokkenheid van het bedrijf in Zuidoost-Azië versterken, maar ook voldoen aan de behoeften van zowel Thaise klanten als mensen uit de omringende landen.”

Officiële opening

Tijdens de opening zei  Pieter Nuboer, President DSM Nutritional Products, Asia Pacific: “Thailand is de vijfde grootste markt voor DSM in de Aziatische regio en de opening van deze nieuwe faciliteiten vertegenwoordigt een duidelijke intentieverklaring met betrekking tot onze langetermijnbetrokkenheid aan het land.

Het potentieel in Thailand als groeimarkt omvat het gehele leveringsprogramma van DSM. Bijzondere aandacht  geldt voor de toename van de vraag naar vis en  producten op basis van vis in Zuidoost-Azië, dat geleid heeft tot een toename van meer dan een derde van de wereldwijde aquacultuurproductie met een significante stijging van de aquacultuursector in Thailand. DSM’s investering zal duurzame groei in die industrie ondersteunen door oplossingen te bieden die de opbrengsten en circulariteit verbeteren.”

DSM activiteiten in Thailand

DSM is al heel lang in Thailand actief met een fabriek voor diervoedingsproducten  in Samut Prakan. Er wordt geproduceerd naar specificaties van klanten in Thailand en omringende landen

DSM produceert ook grondstoffen voor “Personal Care” producten en heeft recent een belangrijk ingrediënt voor voor de industrie in zonweringsproducten gelanceerd onder de naam “In & Out”.

Vorig jaar werd een samenwerkingsverband bekendgemaakt met Starboard, een  wereldwijd toonaangevend watersportbedrijf in Thailand, waar DSM’s Akulon® RePurposed-hars, volledig gerecycled uit afgedankte nylonvisnetten, wordt gebruikt in surfplankcomponenten.

De actie bevestigt ook opnieuw de betrokkenheid van DSM Engineering Plastics aan de Thaise en Zuidoost-Aziatische markt, die waarde blijven toevoegen aan de automotive, elektrische, elektronische en lokale industriële segmenten door klanten van zowel binnen Thailand als in de regio omliggende landen te helpen met applicatieontwikkeling en technische ondersteuning.

U kunt het hele persbericht van DSM ook in het Engels lezen en wel op deze link: www.dsm.com/

2 reacties op “Koninklijke DSM in Thailand”

 1. Inge zegt op

  Hoi,
  In welke plaatsen in Thailand heeft Royal DSM vestigingen?
  Ook in Nakhon Ratchasima?

  • tom bang zegt op

   https://www.dsm.com/corporate/about/location-finder.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website