Het Belgische Soudal in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags: ,
30 mei 2020

Af en toe (te vaak eigenlijk) komt er op de tijdlijn van mijn Facebookpagina een zogenaamd gesponsord bericht langs, zeg maar gewoon een advertentie. Meestal kijk ik er niet eens naar, maar deze week viel mij in zo’n gesponsord bericht een afbeelding van de Belgische vlag op. Toch maar even kijken dan!

Lijmschuim

Het bleek een advertentie te zijn van een firma, die “Sudafoam PU-lijmschuim van hoge kwaliteit, basis uit België” aanbood. Men kan het online bestellen en bij aflevering betalen. Met die lijmschuim kan men allerlei gaten en kieren in het huis dichtsmeren en, zoals ooit een verkoopslogan van Velpon luidde: “Je ziet er geen barst van”

Vertaling

Naast die Belgische vlag was het opmerkelijk, dat de advertentie in het Nederlands gesteld was. Dat wil zeggen, men had kennelijk Google translate zonder verdere aanpassingen gebruikt en dus was het een wel zeer slechte vertaling van het Thai in het Nederlands. Goed, men kon de essentie van de advertentie wel begrijpen, maar als het aangeboden product dezelfde kwaliteit als de vertaling heeft, zou ik het maar niet kopen.

De Soudal Group

Ik wilde wel wat meer van de achtergrond weten van Soudal en ging op zoek op internet. Het blijkt een Belgische fabrikant te zijn van siliconen, stopverf, polyurethaanschuim, lijmen en vochtweringsproducten in de bouwsector. Het is een internationale speler en expert in chemische bouwspecialiteiten met 19 productievestigingen in 5 werelddelen, verkoopkantoren in 44 verschillende landen en ca. 3.100 medewerkers wereldwijd. De hoofdzetel is gevestigd in de Belgische stad Turnhout.

Geschiedenis

Het bedrijf werd in 1966 opgericht door de huidige eigenaar baron Vic Swerts, die aan de Antwerpse Ossenmarkt een bestaand bedrijfje kocht. Er werd een polyester pasta gemaakt, dat gebruikt werd schade aan auto’s te repareren. Het bedrijf heette Soudal – soudeert alles – en zo heet het nog steeds. Kort nadien werd er verhuisd naar Turnhout en kwam er gestage groei door uitbreiding van het aanbod, groei van marktaandeel en overnamen van concurrenten.

Soudal in Thailand

Ik kende Soudal niet, maar dat is niets verbazingwekkends, want ik ben geen doehetzelver en kom weinig tot nooit in bouwmarkten en zo. Soudal heeft een eigen kantoor in Bangkok en het zou mij niet verbazen, dat de Soudal producten ook gewoon hier te koop zijn. Google naar Soudal en naar Soudal Thailand en u vindt menig website met productinformatie en video’s van hun indrukwekkend productieprogramma.

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Het Belgische Soudal in Thailand”

 1. KeesPattaya zegt op

  Als de naam soudal u niet bekend in de oren klinkt , dan bent u waarschijnlijk geen wielerliefhebber. Een van de bekendste wielerploegen is immers Lotto-Soudal !. Nu gebied de eerlijkheid om mij te zeggen dat ik voor ik dit las niet wist wat voor een bedrijf soudal was.

  • Rob V. zegt op

   Bij ons op werk kregen we voorheen van Soudal mooie wielren kalenders. Nee, niet met mannen. De grapjes over gaten vullen kun je wel raden…

 2. RonnyLatYa zegt op

  Soudal is alvast een heel bekend merkt in België, maar zoals je terecht opmerkt zal dat gezien het product vooral ook bij de doehetzelver zijn.

  Ik denk niet dat de vertaling door Soudal gemaakt wordt maar dat je die in het Nederlands ziet door je Google instellingen.

 3. Joe zegt op

  Een tip voor het verwerken van purschuim: zoals de kieren op de foto, zorgt dat de sleuven/barsten schoon zijn, en vochtig maken met bijv. planten spuit, hierdoor krijgt je maximale hechtingen. dit ter info, gr

  • Hans zegt op

   Joe, je hebt gelijk. Belangrijk ook om weten is dat PU-foam afbreekbaar is door de UV-stralen, vergeelt en met de tijd verpulvert. Dus bij buitentoepassing, afdekken of overpleisteren. Pas ook op voor het uitzetten van het schuim, want menig deur of raam knelt door het teveel aan toebrengen van schuim en dit drukt enorm na. Ook is gemorste PU-foam op een tegelvloer uit den boze. Als het gemorste Schuim nog vers (nat) is, direct verwijderen met aceton als de ondergrond dit toelaat. Eens het schuim uitgehard is, is de vlek na het afsnijden van het uitgeharde PU bijna niet meer verwijderbaar. Maar dit geldt voor alle merken van PU-foam.

 4. Hans zegt op

  In de voetbal wordt Westerlo (niet zo ver van Turnhout) gesponsord door Soudal.
  Internationaal zijn ze samen met Sika en Den Braven Sealants uit het Nederlandse Oosterhout topspelers op de lijm- en kitmarkt. Maar DHZ is 1 marktsegment, de professioneel beleveren (rechtstreeks of via groothandel of ijzerwaren) is hun ander marktsegment. Professionals zijn o.a. de ramenfabrikant, de elastische voeger, de industriebouwer, de interieurafwerker enz. enz.

 5. Willy Bécu zegt op

  Ik zag een grote affiche, met daarop Soudal en een paar producten van Soudal, op het raam in een vrij grote winkel, dicht bij het Suang Luang park, in Bangkok…

 6. frank h vlasman zegt op

  Mijnheer Gringo, waar kan ik een goede vertaling vinden van het Thais. Die ik nu gebruik is inderdaad een AANFLUITING!! HG.

 7. Sander zegt op

  Soudal is hier in Thailand gewoon verkrijgbaar via Lazada

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja en ook in zowat elke doe-het-zelf zaak. Lazada is gewoon een verkooppunt zoals die winkels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website