Noord-Thailand heeft te maken met zware overstromingen. Bewoners moeten zich schrap zetten, de wateroverlast zal toenemen omdat er nog meer regen valt. De rivieren Nan en Yom in de provincies Phayao en Nan zijn buiten hun oevers getreden. Scholen en honderden huizen zijn onder water gelopen.

Het dorp Huai Fong in Nan werd het zwaarst getroffen omdat de hoofdweg werd weggespoeld en de stroom uitviel. Een 49-jarige bewoner is verdronken. Zes districten van de provincie zijn tot rampgebied uitgeroepen. De gouverneur heeft noodplannen in werking gezet.

Ook Phayao kampt met grote wateroverlast. Driehonderd huizen liepen er onder water. Een waterreservoir staat tot de rand toe vol. Eén dorpeling wordt vermist en veel dieren zien verdronken. Een ambtenaar in Pong noemt de overstromingen de zwaarste in zeven jaar.

In de provincie Mae Hong Son zijn er problemen met de elektriciteitsvoorziening. Gasten van meer dan honderd vakantieparken moesten worden geëvacueerd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Zware overstromingen in Noorden van Thailand”

 1. peter chiangmai zegt op

  niet te geloven chiangmai geen drup

 2. ser kokke zegt op

  Overstromingen in de regentijd, zijn een normaal verschijnsel in het noorden van Thailand en eigenlijk onvoorspelbaar.
  Het dorp waar ik woon in het zuiden van de provincie Lampang, is in 2010 en 2011 ook door een overlopende rivier, ondergelopen en in 2012 is dit net niet gebeurd.
  Niemand kijkt daarvan op, dat gebeurd nou eenmaal.
  Zelfs als de rivier het vele water kan afvoeren, lopen bij normale zware regen toch nog veel huizen onder water. De reden is dat de waterafvoer hoger ligt dan die huizen.
  Voor zaterdag verwacht ik heel veel regen in het hoge noorden: Chiang Rai en noordelijker.
  Voor vrijdag: ik denk dat de zware regen Lampang vanuit het oosten net niet bereikt.
  Dat betekend dat er heel veel regen zal vallen in het oosten en noordoosten.
  Afwachten.

 3. Nestor zegt op

  Vraagje:
  Ik bevind me momenteel in chiang mai, en inderdaad is hier geen neerslag. Daarom wil ik eigenlijk de mae hong Son loop gaan rijden. Maar ik krijg niet echt duidelijk of het slim/verantwoord/leuk is. Ik lees dat er zware regen wordt verwacht, maar hier (CM) is het weer redelijk.

  Wat kunnen jullie mij adviseren!!

  Alvast bedankt

 4. Chang Noi zegt op

  Ik woon nabij Nan en eergisteren stond het water tot 100m van ons huis. Gelukkig bleef jet daarbij. Op andere plaatsen ten noorden van Nan stad en in Nan stad zelf zijn wel overstromingen geweest. Veel persoonlijke schade maar het meest water is nu weg. Naar zuidelijker gelegen gebieden zoals Wiang Sa (20 km ten zuiden van Nan stad).

  Voorlopig is het dus voorbij, maar het regenseizoen is nog niet ten einde. En de voorspelingen voor de komende dagen zijn regen, regen en regen.

  Overigens is het dus verbazingwekkend dat in zo korte tijd (halve dag) het water-peil van de Nan rivier kan stijgen met zo een 4 a 5 meter. Dat is heel heel heel heel veel water. Zeer grote stukken land hebben volledig onder water gestaan. Gebieden ter grote van een kleine stad in NL.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website