Het Thai Meteorological Department voorspelt dat de zomer dit jaar minder heet gaat verlopen dan vorig jaar. De maximum temperatuur zal  blijven steken op 42 à 43 graden en dat is lager dan in 2016. Vrijdag begon de meteorologische zomer in Thailand die tot halverwege mei duurt.

De Thai Meteorological Department baseert haar voorspelling op een andere windrichting en de temperatuurverloop tijdens de dag. zo is de noordoostelijke moesson is overgegaan in een zuidoostelijke moesson.

Vorig jaar werd de hoogste temperatuur van het land gemeten in Mae Hong Son: 44,6 graden. Dit jaar worden het Noorden en het Noordoosten het warmst, de temperatuur in Bangkok zal rond de 40 graden schommelen.

Het Noorden heeft ook nu weer te maken met smog. De concentratie schadelijke stofdeeltjes heeft de veiligheidslimiet al op diverse plaatsen overschreden. De smog wordt veroorzaakt door (aangestoken) bosbranden en doordat boeren oogstresten verbranden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zomer in Thailand minder heet dan vorig jaar”

  1. Pieter zegt op

    Wel de afgelopen 2 weken was het hier, omgeving Phetchaburi, toch al weer boven de 40 graden, op dit moment is het bewolkt en 39 graden en dan zitten we nog een aantal weken van April af, zoals bekend de heetste maand van het jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website