In zojuist gehouden live TV uitzending liet premier Yingluck weten dat iedereen in Bangkok zich moet voorbereiden op het ergste.

Er is geen houden meer aan. Bangkok gaat overstromen en ook het belangrijke zakencentrum. Yingluck riep alles bewoners van Bangkok op om de eigendommen in veiligheid te brengen.

Vloedwater uit het Noorden

In de televisietoespraak gaf de premier toe dat de nooddijken en waterkeringen niet opgewassen zijn tegen de enorme hoeveelheid water die Bangkok vandaag en de komende dagen zal bereiken.

Het handelen van de Thaise overheid is er op gericht om de schade zoveel mogelijk te beperken. Getracht wordt om het water zoveel mogelijk via het westen en oosten van Bangkok om te leiden richting de zee. Overstromingen zijn echter niet te voorkomen. In de oostelijke districten zal het water tot anderhalve meter stijgen. Bewoners in het noorden en westen van Bangkok kunnen 50 cm water in de straten verwachten.

Zakelijke districten

De voor de Thaise economie zo belangrijke zakelijke districten in het centrum van Bangkok, zullen zeer waarschijnlijk ook overstromen Afhankelijk van het gebied zal het water tussen de 10 tot 150 cm stijgen.

Een ander probleem is het stijgende water in de Chao Phraya rivier. Bewoners van de oevers lopen acuut gevaar. De premier benadrukte dat alle bewoners hun spullen moeten verhuizen naar hoger gelegen gebieden. Wanneer er een waterkering bezwijkt, kan het tot gevaarlijke situaties leiden.

De regering zal haar best doen de elektriciteitsvoorziening en de waterdistributie in Bangkok, operationeel te houden.

Bewoners die Bangkok willen verlaten of willen verkassen naar evacuatiecentra zullen door de overheid geholpen worden.

No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “LAATSTE NIEUWS: Yingluck op TV, ‘Bangkok gaat overstromen!’”

 1. Johnny zegt op

  Nou, daar is Thailand mooi klaar mee dan.

 2. Madelene Mertens zegt op

  Ik ben benieuwd wat ze nu met alle toeristen gaan doen…? Misschien dat ze nu eens verstandig worden en eindelijk eens de mogelijkheid geven om de reizen naar Bangkok te annuleren..
  Je kunt toch niet meer met goed fatsoen vakantie gaan vieren terwijl de thai alles verliezen wat ze hebben?? Dat kun je toch niet maken tegenover die mensen?

 3. Thea zegt op

  Is het mogelijk om van vliegveld / Bangkok naar Khanchanaburi te reizen?

  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Ja hoor, op dit moment is dat geen probleem. Maar de situatie kan van dag tot dag verschillen.

   • Thea zegt op

    Dank je Hans, het is wel een hele trieste situatie. Vorig jaar ben ik voor het eerst in Thailand geweest o.a. in Khanchanaburi waar onze trip gestart is en waar we ook geeindigd zijn. Ik heb mijn hart helemaal verloren aan Thailand. Leef erg met de mensen mee.
    8 november vliegen we weer naar Thailand tot 16 december en we willen weer starten in Khanchanaburi. Hoop dat we daar met de auto / bus of trein kunnen komen. Het duurt nog even voordat het zover is maar ik hou Thailandblog goed in de gaten.

  • Michiel zegt op

   @ Thea kijk eens naar het Sabai @ Khan hotel daar is echt super.

   • Esther zegt op

    Ja, hier hebben wij gezeten!!! Super schoon, 15 min. lopen naar de Bridge, 15 minuten naar het centrum.Ik zou hier zo weer naar toe gaan! We hebben hier met onze tweeling (4 jaar) gezeten. En als je wat leuks met olifanten wil doen, dan raden wij je het volgende aan : http://www.elephantsworld.org/en/

   • Thea zegt op

    Hallo Michiel,
    Overnachting hebben we al geregeld voor 5 dagen en daarna zien we wel hoe we verder gaan en waar we heen kunnen.
    Wij hebben hetzelfde questhouse geboekt als vorig jaar, Morning Qeusthouse dat is ons heel goed bevallen.

  • Niels zegt op

   Wij zijn vanmorgen vanuit het centrum van Bangkok naar Kanchanaburi gereden, geen enkel probleem.

 4. Michiel zegt op

  Het wordt steeds spannender, wij vliegen morgen om 14:00 met China Airlines. Heb dus tot nu nog geen hotel geboekt . Wilde in de buurt bij Khao San wat boeken maar daar komen we donderdag ochtend misschien dus niet eens meer bij.

  Een hotel nabij SUV is misschien verstandiger.

 5. Agnes zegt op

  Dit wordt onze eerste reis naar Thailand,vliegen donderdag met Eva air naar Bangkok,kunnen we dan met Eva air meteen door naar Kuala Lumpur?
  Of meteen door naar het zuiden van Thailand,we hebben voor 3 dagen een hotel,in Silom geboekt,is dit aan te raden?Of moeten we annuleren?We waren eerst nog heel laconiek,maar worden nu toch nerveus.Gelukkig verder geen boekingen gedaan.

  • marcos zegt op

   @ Agnes. Nee, dit is niet mogelijk. Eva Air vliegt door naar zjn thuisbasis Taiwan. U zult in dit geval iets anders moeten verzinnen. De goedkoopste optie zal Air Asia zijn die zijn thuisbasis ook in KL heeft. Sucess!

  • William zegt op

   @Angnes. Angnes, als ik jou was zou ik pas een beslissing nemen als je voet aan land zet in Bangkok, nu op de zaken vooruit lopen is zinloos! Wil je toch gaan reizen kun je vanaf het vliegveld een reis boeken met diverse maatschappijen om verder te gaan. Wil je dat niet stap dan in een taxi richting het zuiden, daar is alles oké! Waarschijnlijk gaat het allemaal wel meevallen. Ik vlieg dinsdag, met een beetje geluk is het water dan alweer gezakt! 😉

 6. Gijs zegt op

  Wat zijn de verwachtingen rond het vliegveld SUV en met de aankomst en vertrektijden nu don mueng gesloten is!

 7. Esther zegt op

  Zoals de berichten er nu voor staan blijft SUV open. Wij vertrekken a.s. donderdag met Eva Air helaas weer terug naar NL. Houden alles maar goed in de gaten. Afgelopen donderdag gevolgen op Don Muang, dus we hebben geluk gehad.
  @ Agnes: je zou ook eventueel kunnen kijken of je een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai kan boeken vanaf SUV. Is ook de moeite waard. Nok-air, oriental air, thai air oid vliegen daar ook naar toe. Hoe het in Silom is weet ik niet, maar in de Bangkok Post staat het vol met foto’s over de overstroomde gebieden in BKK. Jullie komen donderdag aan met Eva en wij gaan er als het goed is weer mee weg 🙁
  We zitten nu 200 km onder BKK in Hua Hin en het is erg warm hier!!! Fijne vakantie

 8. Merel zegt op

  Wij zijn vandaag vanuit bangkok vertrokken naar Chiang Mai. Gisteren nog een fietstocht gedaan waar we o.a. langs de rivier reden en dat kon nog net, het water kwam precies tot aan de oever. Op sommige plaatsen, vooral in de buurt van de rivier, kwam het water tot aan je knie. Maar op verreweg de meeste plaatsen was er geen enkel overlast. In China Town stroomde het water gister avond laat binnen. De Thai zijn massaal muurtjes aan het metselen om het water weg te houden. Op het moment dat wij uit bangkok vertrokken (zo een drie uur geleden) was het noodweer. Ben benieuwd hoe de situatie daar nu is. Op het vliegveld is er trouwens niets aan de hand en in Chiang mai is het prachtig weer. Hier heb je geen last. In het zuiden overigens ook niet.

  • Arne zegt op

   Hi Merel,
   Mijn vlucht staat over 3 weekies pas gepland, dus kan genoeg veranderen…

   Maar ik ben benieuwd hoe jullie naar chiang mai zijn gegaan…? Neem aan vliegen..?

   • Merel zegt op

    @ arne We zijn inderdaad gevlogen. Is goed te doen en heel betaalbaar met air asia of bankok air.

 9. Vic zegt op

  Wat een ongelooflijk drama. Tot op heden is onze woning droog maar als ik dit zo lees allemaal begin ik het ergste te vrezen. Vanuit Nederland kan je bitter weinig doen……

 10. John zegt op

  Het doet pijn om de berichten over alle ellende die de overstromingen in Thailand veroorzaken te lezen.
  Sinds enkele jaren zijn we helemaal verknocht aan dit mooie land en zijn geweldig lieve inwoners.
  Op onze reizen naar Thailand hebben we de mensen leren kennen als ontzettend gastvrij en lief. Hoewel men over het algemeen zelf vrij arm is wordt je door de bevolking altijd met open armen ontvangen….
  Altijd wordt je uitgenodigd om te blijven eten en drinken. Ongelooflijk!
  Extra pijn doet het ons om nu te zien in de media hoe deze lieve Thaise mensen hun bezittingen verliezen aan dit natuurgeweld!
  Wij hebben 2 gezinnen die we financieel ondersteunen en van deze families (1 in Bangkok en 1 in Khon Kaen, Isaan) horen we hoe moeilijk het nu is in Thailand.
  Het gezin in Bangkok is op de vlucht geslagen en het gezin in Khon Kaen zit ingesloten door het water in hun huisje op het platteland.
  Als ik dit schrijf, springen me de tranen in de ogen, daar ik besef hoe weinig we op dit moment voor hun kunnen betekenen. We hebben wel regelmatig kontakt om hun zodoende mentaal te ondersteunen. We horen van hun dat dit ontzettend helpt. Ze hebben het gevoel niet alleen ervoor te staan!
  Hieruit durf ik de conclusie te trekken dat we deze mensen nu niet in de steek moeten laten, door onze vakantie te annuleren…
  Besef, dat als de toeristen nu ook nog wegblijven, voor veel Thaise mensen hun bron van inkomsten wegvalt. Hierdoor zullen nog meer mensen in een uitzichtloze situatie terechtkomen.
  Alle buitenlandse geld wat in Thailand besteed wordt zal ertoe bijdragen dat de Thaise mensen het ietsje beter krijgen….
  Dus denk nog een keer goed na, voordat jullie besluiten om af te zien van een reis naar dit mooie land….

  • marcos zegt op

   @ John, men gaat op vakantie om te ontspannen en wat van het land te zien, niet om deze ramp te sponsoren. Vind dit totaal geen legitieme reden om toch maar af te reizen. Blijf dan thuis en doneer bv geld aan het rode kruis of welke instantie dan ook. Ik land ook vrijdag in Bkk ( hoop ik…)? Anders ben ik genoodzaakt wat langer in Dubai te blijven. Maar dat mensen het niet fijn vinden om nu af te reizen moet men ook begrijpen!

   • John zegt op

    Beste Marcos, volgens mij heb je de essentie van mijn stukje niet begrepen… Ik schrijf helemaal niet dat men op vakantie moet gaan om een ramp te sponsoren.
    Ik schrijf dat men goed moet nadenken voordat men besluit een reis te annuleren. Grote delen van Thailand zijn goed bereisbaar. Hier is voldoende te “zien en te genieten”
    Doordat men wegblijft uit Thailand zullen ook de mensen in deze gebieden hun bron van inkomen ontnomen worden. Misschien zul je af en toe ongemak tegenkomen zoals Rieuwie opmerkt. Het feit echter dat er geen Marlboro te krijgen is vind ik echter van ondergeschikt belang, Rieuwie! Dus Marcos: gewoon afreizen naar Thailand (als Suvarnabhumi tenminste niet onder water staat) en genieten van al het mooie wat er in Thailand nog te zien en te beleven valt. Doneren om de getroffen Thaise bevolking te helpen vind ik trouwens wel een goed idee…

 11. Ronald zegt op

  Goedenavond.
  Zondag vliegen we naar BKK. Is er iets bekend over de luchthaven daar en of je uberhaupt in Bangkok kunt verblijven? Koh San Road is de buurt waar mijn voorkeur naar uit gaat maar Sukhumvit is ook een optie.
  Iemand die me advies kan geven?

  Dank je.

  groet,
  Ronald

 12. Ria zegt op

  Wij gaan dinsdag 1 nov. met eva airlines naar BKK en dan naar pattaya.
  maar is het nog wel verstandig om te gaan?
  He reisbureau zegt nog geen negatief reis advies te hebben, maar als het dit weekend wel mis gaat en dan?
  Wat is wijsheid?

  • Gewoon gaan in Pattaya is er niets aan de hand.

   • Jos zegt op

    Het is nu prachtig weer in Pattaya, goed om naar het strand te gaan. Wel enorm veel verkeer uit Bangkok en de rest van Thailand, wat tot verkeersopstoppingen leidt.

   • Ria zegt op

    Wij wachten het af dit weekend .
    meer kunnen we niet doen!
    Wens alle mensen veel sterkte!!!

 13. Miek37 zegt op

  Flood for dummies :

  http://youtu.be/b8zAAEDGQPM

 14. Rieuwie zegt op

  Wij zitten op dit moment in pattaya. Alles goed hier, alleen de Thai uit bkk komen hier verblijven of hamsteren. De seven elevens zijn leeg aan t raken en de bevoorrading is mondjesmaat. Marlboro is al slecht te krijgen hier. Weer is hier prachtig en weinig regen. Hopelijk blijft SUV open, is wel safe verklaard maar dat was bkk ook toen we hier 2,5 week geleden aankwamen.

 15. @ Dat klopt, maar zoals het meestal gaat met dit soort persconferenties, nemen ze stapjes om het slechte nieuws te vertellen.

 16. Rieuwie zegt op

  Uitteraard is het wel of niet kunnen verkrijgen van Marlboro van ondergeschikt belang, ook voor deze vervente roker. Het is enkel een indicator dat luxe artikelen schaars raken in pattaya. Het hotel personeel hier spreekt van toenemende reservaties, zit vanaf heden helemaal vol waar het verleden week een 50% bezettingsgraad had qua reservaties.

 17. Johnny zegt op

  4 tot 6 weken blijft het staan en er komt nog meer aan.

  • Charles zegt op

   Aanstaande zaterdag vertrek ik naar SUV, Komt het vliegveld nu wel of niet in gevaar?
   Hoever staat het water er vandaan?

   Cheers

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Inderdaad: SUV komt wel of niet in gevaar….

   • cor verhoef zegt op

    Mijn koninkrijk voor een glazen bol. Hoeft niet eens een grote te zijn…

    • cor verhoef zegt op

     Die info vind ik verdacht John, Als er iets is wat oude vrouwtjes vaak gebruiken, dan zijn het wel glazen bollen. Of wou je soms beweren dat glazen bollen behoren tot het instrumentarium van uitgelaten, fris-ogende, aantrekkelijke, aankomend actrices. Back to the drawing board John, hier trappen wij niet in…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website