Een twaalftal Thaise vrouwen is in Bahrein door misleiding in de seksbusiness terecht gekomen. De Anti-Human Trafficking Division van de politie heeft de zaak in onderzoek, nadat de ouders van een van de slachtoffers een aanklacht heeft ingediend.

Haar 30-jarige dochter zou gedwongen worden om te werken als prostituee in het land in het Midden-Oosten. Manama de hoofdstad van Bahrain is berucht om de alom aanwezige prostitutie.

Een tussenpersoon had de moeder een paar maanden geleden wijs gemaakt dat hij voor haar dochter een baan in het buitenland als masseuse kon regelen. Volgens de organisatie Help Crime Victims tegen betaling van 300.000 baht.

Veel vrouwen uit het Noordoosten worden met valse beloften tot prostitutie gedwongen door ronselaars uit hun gemeenschap of iemand die ze kennen. Ze beweren een goed betaalde baan in het buitenland te kunnen regelen, zegt Usa Loetsisanthat van de Foundation for Women.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Thaise vrouwen door misleiding als sekswerkers in Bahrein tewerkgesteld”

 1. NicoB zegt op

  Naïviteit alom, wie betaalde deze 300.000 bath aan wie? De tussenpersoon aan de moeder, hij kocht dus de dochter, of andersom, de moeder aan de tussenpersoon voor de geldstroom die binnen zou gaan komen? In beide gevallen wel erg veel geld. Dat men maar niet wil begrijpen wat voor deal men sluit. Hoe volstrekt wereldvreemd kun je zijn en zul je aldus ook wel blijven, helaas.
  NicoB

 2. Jacques zegt op

  Ja dit soort van meldingen blijft maar doorgaan. Mensen zijn altijd te beïnvloeden en willen graag geloven wat ze wordt voorgehouden. Sek genomen zou je denken dat men wel weet wat er wordt verlangd bij dit soort aanbiedingen, maar veel mensen zijn vanwege de armoede bereid om alleen maar het goede te horen.
  Zo langzamerhand zou deze elitaire luchtballon toch wel doorgeprikt moeten zijn, maar nee daar gaan we weer. Kennelijk wordt er nog steeds op de plekken waar dit soort slachtoffers te vinden zijn, onvoldoende of niet gewaarschuwd voor dit soort criminaliteit.
  Los van dit alles, het zal je maar overkomen en moet je je eens indenken hoe die vrouwen zich nu voelen.
  De mensheid in al zijn verscheidenheid, we kunnen het niet mooier maken en er zijn er nog steeds heel veel onmenselijk die zich hier mee bezig houden. Als je nog geluk hebt komen de dames getraumatiseerd terug en zullen ze hun droombaan nog lang in gedachten houden. Hopelijk zijn wel de ronselaars bekend en kunnen die nog wel worden opgepakt en langgestraft. Dit is het minste wat ze verdienen. Die arabieren zullen hun praatjes wel klaar hebben en stellen dat de dames op de hoogte waren van hetgeen ze moesten doen. Je moet je geweten toch schoon kunnen praten is het niet. Voor hun wordt dit een vleeshandeltje meer of minder, want er verblijven daar nog vele duizenden mensen onder soortgelijke omstandigheden. En morgen hopelijk weer gezond op mensen en door met de orde van de dag.

 3. Kalebath zegt op

  Mijn schoonzusje heeft dit aanbod ook een keer gehad. Ze werkte toen als maseuse in phuket en kan 3 ton bath verdienen. ze vroeg mijn om raad. meestal wordt die dan toch niet opgevolgd. maar Ze voelde zelf ook al nattigheid dus niet gegaan.

 4. NicoB zegt op

  Je zou toch haast denken dat die luchtballon nu wel eens doorgeprikt zal zijn. Waar ik ook kom in de Isaan beschikt men net als in Bangkok, ja, waar niet, tegenwoordig over de moderne hulpmiddelen, tv, telefoon iPhone, sociale media, enz. Het is dan eigenlijk verrassend te zien dat moeders en dochters toch trappen in dit soort valkuilen. Het is te hopen dat de media hier veel aandacht aan besteden, een gewaarschuwd mens telt voor 2 zou je denken.
  Wens de betreffende dames een goede thuiskomst en sterkte.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website