Thaise marine evacueert toeristen (Foto: Bangkok Post)

Goed nieuws voor toeristen die door het slechte weer en de overstromingen zijn gestrand op het eiland Koh Samui. Het vliegverkeer van en naar het eiland is gisteren hervat.

Bangkok Airways en Thai Airways International vliegen vrijwel weer de normale dienstregeling zo meld ‘Bangkok Post’ vandaag. Bangkok Airways, die het grootste aantal vluchten op Samui voor haar rekening neemt, had vanaf afgelopen dinsdag 53 vluchten gecanceld. Bangkok Airways voerde gisteren weer 19 vluchten uit waardoor ongeveer 2.000 passagiers konden verstrekken van het door overstromingen getroffen eiland. Thai Airways kon 600 passagiers terugvliegen.

Frustratie onder wachtenden

De frustratie onder de wachtende passagiers begon flink op te lopen. Er waren dan ook chaotische taferelen op Samui International Airport gisteren. Honderden toeristen probeerden alsnog een vliegticket te bemachtigen om van het eiland af te komen.

Veel gestrande passagiers kozen ervoor om de nacht op de luchthaven door te brengen, terwijl anderen de overstromingen trotseerden om de luchthaven te bereiken. Passagiers besloten om terug te keren naar hun hotels toen duidelijk was dat het moeilijk zou worden om een vliegtuigstoel te bemachtigen.

Toeristen beschreven de situatie op de luchthaven als ‘chaotisch’. “Er staan enorm lange wachtrijen,” melde een toerist aan een verslaggever van Bangkok Post. “Het is erg druk op de luchthaven. Veel toeristen zijn vermoeid en boos. Sommigen kregen ruzie met elkaar. Mensen uitten hun frustratie tegen het personeel van de luchtvaartmaatschappij en begonnen te schreeuwen.”

Gebrek aan informatie

De toeristen waren geërgerd over het gebrek aan informatie van de luchtvaartmaatschappijen. Vooral omdat het niet gemakkelijk was om naar het vliegveld te komen door de ernstige overstromingen en de slechte wegen. Een woordvoerder van Bangkok Airways vraagt begrip voor de situatie: “het weer was te slecht voor een landing … het was gevaarlijk. Passagiers moeten dat begrijpen.”

De burgemeester van Koh Samui, Ramnate Chaikwang, liet weten dat de meeste mensen waren geëvacueerd naar hoger gelegen gebied. Vrijwel alle hotels, restaurants en winkels op Chaweng Beach Road zijn sinds gisteren gesloten.

Thaise Marine

De Koninklijke Thaise Marine evacueert toeristen van de Similan-eilanden voor de kust van de provincie Phangnga. De marine heeft een vliegdekschip en twee fregatten gestuurd om toeristen op te halen van de eilanden in de Andaman Zee.

Russen

De Russische regering heeft officieel verzoek naar de Thaise regering gestuurd om ongeveer 600 Russische toeristen, die gestrand zijn op Samui, op te halen met een marineschip.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Vliegverkeer hervat op, door overstroming geteisterd, Koh Samui”

 1. Olga zegt op

  Hmm klinkt niet vrolijk. Ik begrijp echter niet waarom al die toeristen onder deze omstandigheden toch allemaal tegelijk denken te kunnen vertrekken, waarom niet 1-2 dagen wachten in plaats van massaal te gaan ‘vechten’ voor het geringe aantal plaatsen dat er op zo’n eerste dag dat de vluchten hervat worden beschikbaar is? Neem aan dat je eventuele terugvluchten (dus: BKK-AMS) ook wel kunt verzetten als je door overmacht niet op tijd in Bangkok terug kunt zijn?
  Maar goed, misschien is dat vanaf hier makkelijk praten.

  • @ Olga. Vrijwel alle reisverzekeringen vergoeden extra reis- en verblijfskosten. Dus ik begrijp het ook niet. Je kunt nu eenmaal niet met een paar duizend man in 1 vliegtuig. Het vluchtgedrag lost niets op. De Thai zijn dit soort situaties wel gewend en maken er het beste van. Maar goed ik heb ook makkelijk praten vanaf NL.

 2. Pascal Vrijhoeven zegt op

  Ik zou ook eerst proberen om met een vrachtschip of veerboot vanuit Samui naar het vaste land te komen, Surrathani of zo en daar een auto huren naar Bangkok, ik zou echt niet hysterisch gaan doen op de luchthaven van Samui, daar bereik je toch niets mee!
  Maar inderdaad, ik denk mischien makkelijker dan dat het daar is !?

  • Harold zegt op

   De frequente bezoeker van Thailand weet dat misschien, maar ik ga er niet vanuit dat een toerist die er voor het eerst komt weet hoe hij of zij naar Bangkok komen op een andere manier dan met het vliegtuig.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Geen goede oplossing. Alle veerdiensten waren gestaakt vanwege de hoge zeegang.

  • niels zegt op

   lijkt mij allemaal geen goed oplossing en zou dan ook gewoon blijven tot het allemaal wat rustiger is.
   een auto huren om naar bangkok te rijden is voor een gemiddelde tourist niet te doen als ze al aankomen in bkk worden ze daar zeker gek ga het vliegveld maar vinden in die gekte.

   veel sucses allemaal

 3. Harriet zegt op

  Wilde nog wel naar thailand afreizen, maar liever niet nu
  Maar dan blijf ik nog liever met de family op de canarische eilanden, Hoewel ik en de anderen het mooie thailand en de warmte beminnen, hier is het tussen20 en 22 graden en de zee 18 graden

  • Cornelis zegt op

   Harriet, heb je gezien dat je reageert op een artikel van maart 2011? Die overstroming is nu wel achter de rug, hoor!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website